maanantaina, marraskuuta 18, 2013

Keep calm and carry on


Kotiahdistus...
Aina välillä koti tökkii ja pahasti. Paikat tuntuu ahtailta..miettii miten vuoden päästä kun on kaksi läksyjen tekijää samassa huoneessa kaikki onnistuu. Iltaisinkin nukahtaminen on alkanut olemaan vaikeaa kun jakavat huoneen. Toinen haluaa pimeyttä ja toinen valoa.

Ja moni asia tietenkin vuokra-asunnossa tuntuu typerältä ja itse laittaisi toisin. Sitten kun katselee muita vaihtoehtoja niin palaa takaisin kotiin ja toteaa, että onhan tämä hyvä ja kai tässä pärjää. Jos haluaisi parempaa ja isompaa niin pitäisi olla äveriäämpikin. Mutta äh..tiedätte varmaan tunteen..

Muita samojen asioiden kanssa painiskelijoita? Tämä järjetön vuokran maksaminenkin on todella järjetöntä...


Mukavaa uutta viikkoa kaikille - toivottavasti sähköt ovat palanneet niille, joilta se on myrskyn vuoksi puuttunut ja muutenkin asiat on hyvin!!

Sorry..only in Finnish this time!! Have a lovely new week!!26 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Vuokra-asumisessa on hyvät ja huonot puolensa, samoten kuin omassakin :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Totta..

Ane / Tekemisen maku kirjoitti...

Tsemppiä sinne alkavaan viikkoon! Sopu sijaa antaa. Ei Se tila, vaan tunnelma 😊. Ihania kuvia!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitoksia! <3

you-wee because kirjoitti...

As far as I understand this is a secret message written in your mother tongue. And because of the fact that no employee / asset of the US NSA (National Security Agency) is able to speak and read Finnish, it keeps what it should be: a secret.
Are the numbers in your last photo

you-wee because kirjoitti...

...a secret message or password? You always surprise and confuse us equally with your messages" only in Finnish this time" every now and then... ;-)

James T. Kirk alias James Bond.

Jasmiina kirjoitti...

vuokran maksaminen on kyllä älytöntä, mieluiten niillä lainaa lyhentäisi! Noo, ehkä joskus. :)

Hanna kirjoitti...

Meillä ainoa ongelma vuokra-asunnossa on säilytystilan puute. Vaatehuonetta on ikävä..! Mutta tietynlainen huolettomuus on niin ihanaa, etten halua vaihtaa sitä hetkeen mihinkään. Meillä on niin halpa vuokrakin, ettei sitä harmita maksaa.

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Juu noi kyllä vaikeitakin mietintöjä. Me ollaan asuttu lähes kaikenlaisissa taloissa. On ollut kerrostaloa, rivitaloa, pari taloa -isoa ja pientä-, omakotitaloa yms. Nyt on sellainen sanotaanko meille sopiva 120m2 yhdessä tasossa ja tykätään niin. Edellinen talo oli jollakin tapaa unelmien iso talo yms. sellainen mielikuva talo.... mutta kuinka kova homma pitää iso talo kunnossa niin sisällä kuin ulkona. Me ei haluttu lähteä siihen vaan myytiin se. Se on käytännössä tosi kova homma. Nyt ollaan niin tyytyväisiä tähän näpsäkkään yksikerrostaloon. Kaikki ollaan tiiviisti yhdessä ja helppo pitää kunnossa. Ja mikä plussa: Velkaakin tietysti vähemmän ;) Toivottavasti löydätte teitä miellyttävän ratkaisun helposti ja edullisesti :) Vuokra-asunto on oikein hyvä valinta monessakin asiassa. Omakotitalo/paritalo vaatii enemmän hommia.

Niin ihania kuvia ollut sulla taas... Ihanaa viikkoa!

Pieni Lintu kirjoitti...

Sorry, there's nothing special in this. I was just toooo tired to write in English. And this was just a post where I complained that our home is too small and too expensive. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

No niinpä - sanoppa se sitte pankissa kun ei ne ehkä ymmärrä että tän järkyn vuokrankin pystyy maksamaan mutta ei sitä lainaa niin vaan nykypäivänä tule. Olis pitänyt ottaaa sillon joskus 10v sitten ku sitä suunnilleen tuputettiin. :D Monet tutut maksaa kuukaudessa vähemmän lainaa+asumismenoja/vastiketta mitä me tätä vuokraa. :/

Pieni Lintu kirjoitti...

No meidän vuokra ei ole halpa.. :/ Mutta juu siis säilytystilaa ihan sopivasti ja muutenkin nää neliöt tuntuu hyvältä mutta toi lastenhuone pitäs saada jotenkin jaettua ehkä tai joku verho systeemi yöksi tms...emmää tiä.. Ja totta, on tää huoletonta tavallaan kun jääkaappikin hajosi niin saatii uusi hieno tilalle jne.

Pieni Lintu kirjoitti...

Mitään isoa mäkään en kaipaa - alle 100m2 riittäis ihan mainiosti. Nyt meillä on 86,5m2 ja ihan sopivasti on tilaa muuten mutta nyt kun lapset kasvaa niin se yksi ylimääräinen makkari tuntuisi hyvältä, ei niiden huoneiden isoja tarvi olla - kunhan on omaa rauhaa keskittyä koulutyöhön. Voihan toiselle tietenkin järjestää meidän makkariin jonkun pienen pöydän.

Mä kaipaan kodilta: lähellä koulua/turvallinen koulumatka, rauhallista nukkua yöllä naapureiden suhteen, iso kolmiokin käy mutta mieluiten neliö, turvallinen asua ettei ole hometta tai muuta, KAKSI vessaa - tähän nämä haaveet aina kaatuukin..ja menemättä enemmän mihinkään yksityisasiohin niin tämä on meidän perheessä vaan ihan välttämättömyys..

Meidän nykysen kodin plussat on ehdottomasti tämä että samassa talossa vain 3 perhettä, kerrostaloissa on aina enemmän tömistäjiä ja meidän naapurit on tosi mukavia, tää on rauhallinen asuinalue, kouluun alle 200m matkaa eikä tien ylityksiä, autotalli, oma sauna..ja ne kaksi vessaa..tässä mättää vaan että tämä on tosi ruma, kylppäri alkaa oleen mun mielestä semmonen että pitäs rempata, vuokra on törkee ja tilan puute alkaa nyt lasten kasvaessa tulla eteen.. :P

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Minulla on uuden kodin kaipuu. Tekisi mieli pakata tavaroita ja muuttaa. Ja ihan omaan.

Aino-Kaisa Lonka kirjoitti...

Voi, kyllä näitä asiota mietitään. Minäkin mietin muuttamista lähes päivittäin. Meilläkin välillä tuntuu niin ahtaalta ja on aina niitä unelmia kodissa joita haluaisi toteuttaa, mutta ei vaan voi.
Mutta kaiken kaikkiaan olen kyllä tyytyväinen kotiin ja tähän kylään :) joten näillä mennään :)
Hauskaa alkanutta viikkoa :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Siinä on jotain ihanaa, jännittävää ja ihanaa - mutta niin stressaavaa! :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos, sitä samaa sinulle! <3

Pride In Photos Beauty kirjoitti...

I love how the second photo you have the two necklaces framed together...it would make a great duo set with a long sweater. Blessings.

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you, Laurie! <3

Lui kirjoitti...

I love the "keep calm..." neckpiece ;-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks, Lui! <3

Nina kirjoitti...

Tosi kaunis koti - nautin kovasti joka kerta tänne tullessa ja katsellessa kuvia ... mutta ymmärrän että arjen keskellä olisi upeeta saada tilaa lisää - onneksi sinulla kaksi poikaa, jotta silleen varmaan samantyyppisen interessit, kuin jos olisi tyttö / poika . . . silloin voisi olla huoneen jakaminen hieman hankalampaa (tai en tiedä, miellä on 2 poikaa, ja he jakoivat huoneet myös useamman vuoden :)

Unknown kirjoitti...

Jestas - minä kun olen panikoinu mitenkä selvitään JOS tulee joskus pieniä varpaita lisää tässä vajaassa 90m2 pirtissä! Kolmestaan menee oikein vallan mainiosti, mutta neljästään? Tiiä tuota. Yläkerran huonejako on hieman epäkäytännöllinen: yksi iso makkari, jota ei voi jakaa, kun takka on keskellä ja yksi pienen pieni makkari, johon tyssi mahtuu oikein hyvin. No joo, yhdistettiin kyllä alakerran kaksi huonetta yhdeksi isoksi olkkariksi, joten... Mutta en tressaa - varpaista ei ole tietoa :) Jännä, kun kuvittelin teidän kodin tosi paljon isommaksi. Hih!

Me otettiin aika riskillä laina (onneksi otettiin, nyt ei välttämättä enää saataisi): minä tein pätkätöitä ja miehellä työsopimus päättyi kuukausi lainanoton jälkeen - ei oltu aivan varmoja jatkuuko, mutta jatkui ja sai vakipaikan. Vuokralla oltiin rivarissa, mutta oman rauhan kaipuu oli kova!

Pieni Lintu kirjoitti...

Jestas nimenomaan! :D Me asutaan aika pienesti juu..tai siis no..väljältähän tää tuntui kun muutettiin tähän kaksiosta 6,5v sitten, mutta sillon meitä olikin vasta 3 henkilöä taloudessa ja yksi salamatkustaja. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

No toi on kyllä totta ja pienehkö ikäero, 2v3kk. Mutta nyt viimeset puoli vuotta on ollu taistelua iltaisin kun toinen haluaa ties vaikka mitä yövaloa ja toinen että pitää olla ihan pimeetä. Jne.. :P

Pieni Lintu kirjoitti...

..minäkin olen jakanut huoneen isosiskon kanssa aina noin 10-vuotiaaksi kunnes isoveli muutti pois ja saatiin omat huoneet. Kyllä mä muistan miten meillä oli kränää, sisko halus lukea iltaisin, mä olin toooosi sotkunen enkä siivonnut omaa puoliskaani koskaan. Sitten kun nukuttiin kerrossängyissä niin pökin ihan piruuttani varpailla sieltä siskon sängyn pohjan lautojen välistä niin että sen patja nousiskeli. ;) Oikee pikkupiru.. :D