tiistaina, elokuuta 09, 2011

Help! Toppa-asiaa!Syysvaatteet kaivettu esiin, uutta ostettu. Katoinpa toppahaalaritkin samalla ja vanhemman pojan viime talvinen on jäänyt pieneksi, menee kuopukselle varahaalarina. Kuopuksen viime talvinen mahtuu hyvin. Pojilla on tosi vähän pituuseroa siihen nähden, että ikäeroa on kaksi vuotta. Marraskuussa 4 vuotta täyttävälle on siis haalarit talveksi Luhta 104cm ja Lassie 110cm sopivat.

Esikoiselle nyt mietin haalaria ja KappAhlista tuli joku mainos postissa tänään ja siinä oli ulkovaatetta. Haalareitakin, tietääkö joku onko ne välikausihaalarit vai ihan kunnon toppahaalarit talveksi? Ja onko kokemusta noista KappAhlin haalareista, pitääkö kyllä vettä ja onko kestävät?


Kuva KappAhlin sivuilta

Niiden sivuilta en löytänyt mitään tietoja noista haalareista ja oli vain punaisia ja vaaleanpunaisia. Mutta ihan kuin olisin jossain nähnyt mustia ja sinisiäkin olevan!? Mustat olis hyvät, siis jos ne on toppahaalarit. Etukupongin kanssa hintakaan ei olisi mikään kammottava.

 Kokemuksia ja myös kokovertailuja saa kertoa!!! Tuo pieneksi jäänyt Lassien haalari oli kokoa 110cm siis, ottaisiko 116cm vai sitten 122cm. Hmm...Poika täyttää pian 6 vuotta, mutta on melko pieni. Paras kai ottaa mittanauha mukaan kauppaan.

EDIT: Minä ja mittanauha kävimme KappAhlissa ja haalari sai jäädä kauppaan. Materiaali tuntui mukavalta ja laadukkaalta. Koko 116cm olisi ollut sopivasti vähän isompi kuin tuo Lassien 110cm haara-lahje mitalta sekä olka-lahje mitalta, MUTTA kainalo-hihansuu mitta oli paaaaljon lyhyempi kuin tuossa Lassien numeroa pienemmässä.

No mittasin sitten kokoa 122cm ja se olisi ollut ehkä turhan pitkä lahkeiltaan ja muutenkin kokopituudelta JA SIINÄKIN kainalo-hihansuu oli paljon lyhyempi kuin Lassien 110cm kokoisessa haalarissa! Ihan uskomatonta.

Ne hihan lumilukot oli ehkä vähän kummalliset, sellaiset liukasta trikoota ja niissä oli peukun reikäkin. Aika tiukat, mutta liukkaudeltaan varmaan sellaiset, että lapsi helposti kätensä hanskoineen siitä läpi saisi. Mutta tuon hihan lyhyyden vuoksi en uskaltanut pukua nyt ostaa - eli metsästys jatkuu, onneksi on vielä aikaa ennen kuin toppaa tarvitaan!12 kommenttia:

Mimura kirjoitti...

Moi!
Mulla ei ole kokemusta kuin kappiksen välikausivaatteista, tuosta samasta merkistä. Meillä toimi ihan loistavasti takki ja housut koko edellisen syksyn sekä kevään. Vielä nyt syksylläkin menee takki, kun on pitkät hihat. Kunto on edelleen huippu, vaikka ei ollut muita ulkovaatteita ja olivat aktiivisessa käytössä nyt 2,5v pojalla. Viime keväänä housut saivat ensimmäiset käytönjäljet pintaansa. Olin niin vakuuttunut tästä hinta-laatusuhteesta, että ostin tulevaksi talveksi myös kappahlin toppavaatteet. Katotaan, miten niiden kanssa käy :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mimura, kiva :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli viime talvena käytössä monen muun haalarin ohella Kappahlin Protex toppahaalari ja tykättiin kovasti. Kesti ja piti veden. Hihansuissa semmoset lumilukko-systeemit ja ne oli aika kireät ja kaula-aukkokin oli aika tiukka, mutta muuten oli loisto-ostos. Koko vastasi hyvin ja istui hoikalle lapselle nätisti.
T: Nitta

Pieni Lintu kirjoitti...

Nitta, Oliko liian kireät ne hihansuut..siis että kiristikö lasta kipeästi?

Aarre kirjoitti...

Meillä oli käytössä viime talven kaksiosainen toppapuku. Sillä sai rymytä oikein kunnolla ja kiitettävästi kesti kuusivuotiaan leikeissä. Mielestäni erinomainen hinta-laatu-suhde.

Pieni Lintu kirjoitti...

Minä ja mittanauha kävimme KappAhlissa ja haalari sai jäädä kauppaan. Materiaali tuntui mukavalta ja laadukkaalta. Koko 116cm olisi ollut sopivasti vähän isompi kuin tuo Lassien 110cm haara-lahje mitalta sekä olka-lahje mitalta, MUTTA kainalo-hihansuu mitta oli paaaaljon lyhyempi kuin tuossa Lassien numeroa pienemmässä.

No mittasin sitten kokoa 122cm ja se olisi ollut ehkä turhan pitkä lahkeiltaan ja muutenkin kokopituudelta JA SIINÄKIN kainalo-hihansuu oli paljon lyhyempi kuin Lassien 110cm kokoisessa haalarissa! Ihan uskomatonta.

Ne hihan lumilukot oli ehkä vähän kummalliset, sellaiset liukasta trikoota ja niissä oli peukun reikäkin. Aika tiukat, mutta liukkaudeltaan varmaan sellaiset, että lapsi helposti kätensä hanskoineen siitä läpi saisi. Mutta tuon hihan lyhyyden vuoksi en uskaltanut pukua nyt ostaa - eli metsästys jatkuu, onneksi on vielä aikaa ennen kuin toppaa tarvitaan!

Manteli kirjoitti...

Meillä on nyt parilta kolmelta talvelta erittäin positiiviset kokemukset H&M:n ja Lindexin FIX-talvivaatteista. Etenkin Fixin housut ovat olleet loistavat - pojan housut ovat menneet siskollaankin vielä hyvin kakkoshousuina seuraavana talvena.
Nyt olen ävhän kyllästynyt molempien kauppojen takkien väreihin, jotain muuta nyt kaipais.. Turkoosia ja pinkkiä on ollut ihan riittävästi :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Aurinkohattara, ahaa..onkohan noita tulossa pian myyntiin?? :)

Sokrutin kirjoitti...

Juuh, Fixin housut ja takit on minusta parempia kuin Kappiksen :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Eli tsekataas ne sitten kun tulee kauppoihin. :)

Manteli kirjoitti...

Ei ainakaan viime viikolla vielä ollut, tällä viikolla en ole käynytkään. Olen tavannut pitää itseäni jännityksessä ja odottanut ale-kuponkeja ja käyttänyt ne sitten housuihin :) Toistaiseksi kokoja on riittänyt :)
Toisaalta, en tiedä, onko noita kunponkisysteemejä edes enää. Ainakaan meille ei ole mitään tullut aikoihin!

Pieni Lintu kirjoitti...

Joo, KappAhlilta tulee kyllä kuponkeja muttei Lindexiltä. :(