perjantaina, lokakuuta 29, 2010

Pesupähkinät II/II

Nyt on kokeiltu. Lupasin kertoilla mielipiteeni.

Aikalailla asia on niin kuten suurin osa kommenteissa sanoi;
- peruspyykki tulee puhdasta
- pyykki on mukavan hajutonta
ja pehmeää
- tahrat ei tahdo lähteä

Ei tämä lapsiperheen pesuaine taida olla. Meillä lapsilla paidoissa on päivän päätteeksi koko ruokalista luettavissa usein..heh..ja kuopuksella sattuu välillä pissavahinkoja. Voisihan sitä lajitella oikein likaisen pyykin ja sitten vähemmän likasen pyykin - mutta hei, menee vähän turhan vaikeaksi.

Ehkä jatkan näillä vanhoilla tutuilla; Erisan pesujauheilla. Tähän asti olen ollut tyytyväinen ainakin! Käytetään noita pesupähkinöitä aina välillä, onhan ne tosi sulosia purkissaan - ihan koristeenakin.


10 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Onpas ihana idea pesuaineiden säilytykselle! Nuo pähkinät on kyllä kauniita noin purkissa. Taidan varastaa idean meillekin ja vaihtaa nuo riemunkirjavat paketit kauniisiin purkkeihin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Minä mietin että oiskohan se Lumme-pesupulveri hyvää..Vois ainakin kokeilla.Ois ympäristöystävällistä ainakin.Ootko kokeillut?

Ruusa kirjoitti...

Hyvä kun sai käyttökokemusta pähkinöistä!
Onneksi ovat noin kauniit niin ei mennyt sekään hukkaan :)

Mukavat viikonloput!

Anonyymi kirjoitti...

Mut hei muistappa et Teresalta saa sitä hyvää ainetta ostaa tahroihin=))))aivan huippua :D
T;S:Ketola

Suvi kirjoitti...

Meilläkin jäi pähkinöiden käyttö, siihen kun tyttö rupesi sotkemaan ruokien kanssa. niillä ei vaan kertakaikkiaan saa niin puhdasta.

Itseäni lohdutan sillä, että on ekologisempaa kun vaatteet kestävät siisteinä pitkään. Jos käytettäis pähkinöitä, meillä ei olisi kuukauden päästä ainuttakaan tahratonta vaatetta!

Suvi kirjoitti...

vielä lisäys : ja juu, sappisaippuat on kokeiltu!

Veerushka kirjoitti...

Mä olen aina ollut kovin skeptinen noiden pähkinöiden suhteen ;)
Me alettiin kesällä käyttämään nestemäistä Lumme -pesuainetta. Eikä siitä mitään pahaa sanottavaa oikeastaan ole :) Siirryttiin vaan takaisin hajusteettomiin nestemäisiin lastenvaatteiden osalta kun lasten tarha on allergiapäiväkoti ja vaatteiden täytyy olla tuoksuttomia. Muutenkin vaihtelen eri merkkien kesken, sillä eri pesuaineet tehoavat erityyppisiin tahroihin joten vaihtelemalla aineita välttyy siltä että ei pinty niin kovin ne tahrat.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Oletteko kuulleet sappisaippuasta. sitä saa palana tai nestemäisenä. Pala maksaa n. 3 euroa. Saippualla kasitellään tahrakohdat ennen peukoneeseen laittoa. Verraton lapsiperheen apuri ja pesupähkinät eivät jää käyttämättä :)

Terveisin Aino

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva kun on tullut kommentteja! :)

Lumme..jaa en ole kuullut moisesta, sekö on hajusteellista!? Mä tykkään tosta Erisanista kun on hajusteetonta, mä en tykkää pyykistä joka tuoksuu jollekin tujulle kukkaistuoksulle. Uh! Ja meillä on atopiaa perheessä.

Sappisaippuaa on ja sitten Vaasan Pore-saippuaa, sitä joskus hieron tahroihin ja suttusimpiin tahroihin Vanishia, kyllä sillä yleensä melkein kaikki lähtee. Mutta siis en jaksa peruspyykkiä alkaa erikseen (siis lasten päivittäisiä vaatteita) käymään tarkoin joka kerta läpi, että pitääkö hieroa sitä ja tätä.

Tänään käytin pesupähkinöitä taas kun oli sellasta hyvin "puhdasta" likapyykkiä. :)

Ja aika monta kertaa samat pähkinänkuoret kestää hajoamatta, varmaan 3-4 koneellista.

Pirre_z kirjoitti...

Heissan, meillä on käytetty kohta kaksi vuotta pähkinöitä vaippojen pesuun. Siihen ne on hyvät, mutta kyllä kaikki muu pyykki pestään ihan normi pesujauheella. Ei muuten tulis puhdasta.. Ihasti oot laittanut aineet ja pähkinät säilöön. Tulee varmaan mukava fiilis noista annostellessa (toisin kun kaapista kaivaessaan sen tutun pahvipurkin, joka aina vuotaa jostain kulmasta) :o)