torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Helpot ja nopeat vohvelit

Me söimme maanantaina iltapalaksi vohveleita - esikoisen toiveesta! Olin niitä luvannut päivällä ja olin vähän jo unohtanut, mutta poikapa muisti..oli pakko ruveta niitä tekemään, vaikka väsytti ihan kamalasti. Lupaus mikä lupaus!!! ..katselin resepteistä kaikkista yksinkertaisimman ohjeen minkä löysin.


Voiko tämän yksinkertaisemmaksi enää mennä:


125g margariinia sulatettuna
2dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
2dl jääkylmää vettä


Sulata rasva ja jäähdytä se. Seikoita maito, jauhot ja leivinjauhe taikinaksi. Lisää vesi pienissä erissä. Lisää lopuksi rasva.
Lisäsin ohjeesta huolimatta hieman suolaa ja sokeria. Vohvelit söimme pakastemansikoiden kera ja hyvää oli!


5 kommenttia:

PikkuBertta kirjoitti...

Nam,nam...rupespa tekee mieli vaikka lettuja kun ei vohvelirautaa ole:)

Ruusa kirjoitti...

NAM! Olen toipunut jo lapsuuden aikaisesta traumasta,kun tädin luona yökylässä ollessa pidettiin vohvelijuhlat ja tuli syötyä niin paljon, että oksensin koko yön. Yök. Olette jo syöneet,joten uskallan tämän kertoa pilaamatta ruokahaluanne ;) Eli NAM noille nykyisin! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ruusa: joo mitään ei saisi syödä liikaa, mulla on sama vähän Viennetta-jäätelökakun suhteen.. :P

Anonyymi kirjoitti...

Helpot vohvelit my ass!

Ensin avaan keittokaapin josta pannut tippuu päähän. Sitten syvästi _ttuuntuneena tiskaan raivona muovikulhoja joka halkeaa. Sitten haen jeesusteippiä jolla korjata kulho ja potkaisen vahingossa koiran vesikupin pitkin seiniä ja mattoja.

Korjattuani kulhon vatkaan liian tehokkaalla sähkövatkaimella maidot ja jauhot pitkin keittiön seiniä ja osittain omaan syliin!

iEttä voi saada vihaiseksi yksien vohvelien väsääminen.. Jääkööt vohvelit, muutakuin mikrohampurilainen mikroon ja kaljaa. Naminami. Tällaista se ilmeisesti on kun ei ole emäntä kotona väsäämässä safkaa.


grr....

Pieni Lintu kirjoitti...

Haha, aika epäonnista touhua. Tee tolla mun ohjeella niin et tartte vatkainta, sen ku sekotat sörsseliksi ja paistat. ;) Saahan niitä kaupastaki valmiita ja lämmittää mikrossa jos tuntuu vaikeelta.