torstaina, helmikuuta 25, 2010

Pestäänkö pyykkiä?
Niin puhtaalta tuoksuu pyykki!
Ja miten ihanalta näyttää nyt valkoiset pyyhkeet!Kiitos vinkeistä valkoisten pyyhkeiden suhteen!
Minä päätin kokeilla sitä, että laitoin sillai sopivasti kloritea esipesuainelokeroon ja pesin pyyhkeet valkopyykin esipesuohjelmalla. Sen jälkeen vielä tavallisen valkopyykin pesuaineen kanssa korkeassa lämpötilassa

Kyllä nyt loistaa valkoisuudellaan!Miten sinä lajittelet pyykkisi?


Minä suunnilleen seuraavalla tavalla;


 No ensinnäkin nuo valkoiset, ostinkin nyt ErisanWhite-pyykinpesujauhetta. Erisania meillä käytetään muutenkin, ei ole zeoliittia ja on ystävällistä atoopikonkin kannaltaSitten tummat vaatteet, mustat, kirjavat jne.
Farkut tuntuvat päästävän väriä vielä monen pesunkin jälkeen joten ne pesen ihan erikseen tai sitten kokonaan mustien vaatteiden kera - niitä tässä perheessä kyllä riittääkin
 Seuraava ryhmä on punaiset, tumman pinkit, oranssit jne.
Ja vielä vaaleat tekstiilit eli vaaleanbeiget, vaaleankeltaiset, haaleanvihreät tai oikein haalean possunpunaisetPyyhe- ja lakanapyykkiä tulee yleensä niin paljon, että ne pestään ihan erikseen. Joskus vauvalakanoita menee vaatteiden kanssa tai yksi kaksi pyyhe tms.


No mutta entäs sitten tälläiset?..vaatteet, joissa on valkoisella pohjalla kirkkaita värejä? No minä pistän ne joko noiden vaaleiden tekstiilien sekaan tai sitten pesen valkoisen pyykin kanssa, mutta en käytä valkopyykinpesuainetta sitten

Miten sinä tekisit?Entä mitä pyykinpesuaineita teillä käytetään? Entäpäs huuhteluainetta? Onko kokemuksia etikasta huuhteluaineena? ..joskus olen koittanut pesukonetta putsailla etikalla ja koko asunto löyhkää silloin etikalle, ei kuulosta lupaavalle!??

Meillä siis käytetään Erisan Color ja White-pesujauheita. Huuhteluainetta tykkään käyttää, en tykkää kovista koppuraisista vaatteista tai pyyhkeistä. Huuhteluaineena meillä on Comfortin hajusteetonta. En tykkää myöskään siis hajuista ja usein toisten vaatteet tuoksuvatkin ihan hurjan voimakkaille hajusteille, tulee mieleen joku wunderbaum tms. *heh*

Noudatan myös tarkkaan pesumerkintöjen lämpötiloja. Nythän mainostetaan, että jollain pesuaineella voisi pestä kaiken 30 asteessa, varmaan tulee ihan puhdasta sillä aineella niinkin, mutta luulisi, että kone pysyy puhtaampana ja hajuttomampana kun käy välillä kuumallakin?


8 kommenttia:

anrinko kirjoitti...

Jos sun pesukoneesi haisee...kuten meidän teki, niin SUOSITTELEN koko sydämestni Allegroa!!! Se soopii allergiseen perheeseen myös. Pesee hyvin, pesukone PYSYY puhtaana eikä koskaan enää haise. =)
Sitä saa tilata ja tulee ihan matkahuoltoon. Ilmainen kokeilukin mahdollinen.
Me olemme tykästyneet. Ostin Allegro plussaa ja se sopii kaikelle pyykille. Eikä tarvita enää huuhteluaineitakaan.
=)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ei haise, kerran haisi..putsattiin kloriitilla, etikalla ja avattiin..sieltä rummun alta löyty joku riekale. Sen jälkee ei oo haissu enää. :)

Heini kirjoitti...

Hei, jäikö kloritista kloorin hajua pyyhkeisiin?

Meillä pestään TUMMAT ja VAALEAT erikseen, en oikeestaan sen kummemmin erottele =) tuskaa tuottaa etenkin poikien paidat, joissa on tyyliin musta/punanen kangas, paitsi hihat valkoset. ÄH! ne menee sit vähän sinne sun tänne koneelliseen.. kunnes hihat on harmaat :// en kyllä osta enää ikinä sen värisiä vaatteita!

Pyykkiaineista, meillä vaihtlee aika paljon. Tykkäsin tosi paljon nestemäisestä Persil-pesuaineesta, mutta sitä ei oo enää missään :/ joten nyt on sit arielia tai bioluvilia tai erisania tai mitä sattuu. Yleensä siten, että jos pesuaine on tuoksuva, niin huuhteluaine on tuoksuton ja päin vastoin. Ettei tuu liian lemuavia pyykkejä ;)

Saijja kirjoitti...

Joku muukin sanoi tosta et jäi etikalle haisee, itse en oo semmoista huomannut. Nyt kun olen kissanpissa vaatteita pessyt ja liottanut etikassa, esipesu etikkaa ja huuhtelussa etikkaa, niin voin sanoa et haisee ja reippaasti, mut nyt käytän sit lisähuuhtelua vielä noille huuhteluaineen kanssa.

Meillä on se erisanin huuhteluaine sekä etikka. Riippuu pyykistä mitä käytän. Yleensä jos menee ulos kuivuu vain etikkaa, mustista vaatteista lähtee se väri haju pois etikalla. Hikiset miehen sukat tuntuu taittuvan (urheilu semmoiset) tolla etikalla jne.
Mut huomasin myös semmoisen et kun kuivaa pyykin pihalla ei tartte huuhteluainetta vaan on pehmeä pyykki, paitsi pyyhkeissä ei toimi :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ei haissut kloriitille enää sen jälkeen kun pesin tav. pesuaineella ja oikein pidemmän kaavan mukaan, lisähuuhteluilla jne. :)

Olisi ihana kuivata ulkona aina pyykki - näin talvisin voisikin, mutta kesäsin ei viitsi kun miehellä on tuota siitepölyallergiaa ja on kieltänyt, ettei saa viedä pyykkiä ulos.

Heidi kirjoitti...

Minä pesen kaiken pyykin LV colorilla. Se ei haise millekään, en siedä hajuja ollenkaan sekä siinä ei ole tuota zeoliittia. Siinä ne tärkeimmät kriteerit. Huuhteluainetta en käytä ollenkaan mutta meillä meneekin suurin osa pyykistä kuivausrumpuun joka sitten taas tekee vaatteet/liinavaatteet ihanan pehmeiksi.
Pyykit lajittelen valkoisiin (jota meillä tulee erittäin vähän) tummiin, punaisiin ja värikkäisiin. Punaset ja värikkäät menee aika useesti samassakin. Niin ja joskus tietysti tulee villapyykkiäkin jotka pesen koneessa vaikka pesulapussa lukee käsinpesu. Meillä on kyllä koneessa käsinpesuohjelma joten olen ajatellut että samapa tuo :D

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hyvä, että sait pyyhkeistäsi valkoisia.
Minä lajittelen yleensä näin: valkoiset, mustat, punaiset, farkkujen kanssa yhteen sopivat ja muut tilanteen mukaan. Mustat pesen aina nestemäisellä pesuaineella. Värillisiin käytän vain niille tarkoitettua pesuainetta ja valkoisille valkopyykin ainetta. Huuhteluainetta en käytä, mankeloin ja silitän kaiken pyykin. En tietenkään alusvaatteita. Ei meillä tule kovaaa pyykkiä, vaikken huuhteluaineita käytäkään. En tiedä mistä se johtuu.

zanne kirjoitti...

Voi kun teillä pyyhkeet tulikin valkoisiksi!
Kokeilin samaa meidänkin valkoisiin pyyhkeisiin, mutta ei niistä noin valkoisia tullut, höh!
Eli ensin pesu 30 C kloritella ja sitten perään pesu vielä 90C ihan pesuaineella.

Meillä käytetään tällä hetkellä Softcare pesuainetta vaippoihin ja muuhun pyykkiin Lidlin Formil pesuainetta.
Ei huuhteluainetta, ennen käytin, mutta jotenkin se jäi.