keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Vauvanvaatteita ja äitiyspakkauksen sisältöä - Rakkaita muistoja!Sadepäivän puuhastelua ja tunnelmointia;Pengoin taas aarrelaatikkojani, joissa pidän lasten vauvamuistoja. Tässä parhaat palat kuvina teitä varten!

Esikoinen tuotiin kotiin sairaalasta pian 4v sitten tässä mummun neulomassa asussa.

Esikoinen oli H&M-vauva; yläkuvan valkoinen Nalle Puh-asu ja ruokalaput ovat H&M:stä..niin kuin suurin osa pojan vaatteista oli. Tuo valkoinen asu ja Johan sininen kietaisupaita olivat osa niistä 50cm vaatteista, jotka mahtuivat esikoiselle todella hyvin pitkäänkin - kuopukselle näitä säästin, mutta oli hieman eri kaliiperia niin ei näitä sitten voinutkaan käyttää. Mummun tekemä Nalle Puh-ruokalappukin on tallella.

Alakuvassa odotusaikana neulomani pienet tossut, H&M:n tennarit, valkoinen H&M:n pipo oli pojalla päässä kun tuli kotiin sairaalasta. Kuvassa myös onnittelukortteja, raskauspäiväkirja ja pieni valokuvakansio.
Marimekon Unikot olivat IN!Äitiyspakkauksen saaminen oli osa odotusajan iloja! Tässä lempparit, jotka olen säästänyt muistoksi pakkauksesta vuodelta 2005; Makuupussi, pussilakana, body ja potkuhousut sekä harja. Pakkauksen sisältö ei ollut kovin kiva tuona vuonna, mutta halusin sen ottaa ja säästää muistoksi lapselleni näitä. Itseäni harmittaa kun minulle ei ole aikoinaan otettu äitiyspakkausta kuten sisaruksilleni...Samanlaista äitiysavustuspakkausta kuin Suomessa jaetaan, ei saa muista maista. Ensimmäiset pakkaukset annettiin vuonna 1938 vähävaraisille äideille. Kymmenen vuotta myöhemmin sosiaalietuisuus muuttui koskemaan kaikkia äitejä. Vuosikymmenien aikana äitiyspakkauksen sisältö on vaihdellut määrärahojen ja muotien mukaan. Pyykkiä säästänyt kaularöyhelö jäi pois 1970-luvulla. Klassikoksi noussut emalivati kuului pakkauksen vakiotavaroihin alusta lähtien, kunnes siitä 1980-luvun alussa luovuttiin. En muista mistä luin aikoinaan, että äitiyspakkaus on ollut todella tärkeä monille pienille yrityksille ja että se firma, joka emalivateja valmisti meni konkurssiin kun vati poistui pakkauksesta. (Tästä en löytänyt varmaa tietoa mistään, muistelen vain lukeneeni.) Tähdenlentoja ovat olleet kantoreppu ja vaatekaavat.Kestovaippoja on lisätty nykyään ja vaatteissa on käytetty luonnonmateriaalia kuten bambua ja kierrätysmateriaalia. Pakkauksesta on poistettu kertakäyttövaippojen näytepakkaus. Äitiyspakkauksen suosio on säilynyt vuosikymmenestä toiseen. Viime vuonna Kela lähetti 42 400 pakkausta. Ensisynnyttäjistä noin 95 % valitsi pakkauksen 140 euron rahakorvauksen sijaan.
Kuopus kotiutui sairaalasta myös mummun neulomassa villa-asussa.
Suloinen body KappAhlista, Tutan pöksyt saatu lahjaksi, myssy äitiyspakkauksesta. Villatumput ja tossut saatu lahjaksi.
Meidän suosikit vuoden 2007 äitiyspakkauksesta.
Kun esikoinen oli H&M-vauva niin kuopus on kyllä ollut uusretro-vauva! Yläkuvassa Lindexin tossut, body (yksi säästetyistä Little Monsters-bodeistamme) ja myssy. Sukat IdaT:n.Alakuvassa ruokalappuja Lindexistä, nämä kaulassa pikkuinen aloitti kiinteän ruuan syömisensä 4,5kk ikäisenä.
Tasaa keskelle
13 kommenttia:

Vecka - Vecka kirjoitti...

Vilka härliga minnen! Har själv också moderskapsförpackningen från år 2007.

Mycket annat bekant också!

Sokrutin kirjoitti...

Ihania muistoja pojille sitten kun ovat isoja ja saavat ehkä omiakin lapsia. Tai jos ei lapsia itseään kiinnosta, niin äiti sitten kiikkutuolissakin nuuhkii ja muisteloo ;) Minä kans välillä kurkistelen vanhoja aarteita. Ne on niin ihania, aika on sopivasti kullannut muistot ja kaikki on höpönsöpöä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Det var mycket trevligare kläder o. färger -07 än -05. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Varmaan kiinnostaa..tai ainakin nyt isompaa kiinnostaa ja tykkää katsella omia pikkuisia vaatteitaan ja koittaa laittaa tuttia suuhun jne. :D

Ja sitten tietenkin kun tulee minijä-kokelaita kylään niin täytyy heti esitellä kaikki.. ;) No eikai..ei saa nolata heti!! x)

Vekarus kirjoitti...

Ihania muistoja, huolella olet tallettanut! Meillä ei ole yhtä hyvässä järjestyksessä, valitettavasti. Mutta ehkäpä sitä joskus ehtii taas järjestellä, kun saadaa ylimääräinen tavara huvilalle...

Mia kirjoitti...

Ihania tuttuja vaatteita. :) Meilläkin oli 5v H&M:n disney kuoseissa vauvana ja 1v7kk on se uusretro vauva. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mia, eikös oo jännä! Mä en muualla käynytkää oikeastaan kuin H&M:ssä silloin, mutta siellä oli silloin niin suloisia vaatteita..muistan kun jotain pyjamaa katselin sillon KappAhlissa kun siellä olisi ollut paremman mallisia (edelleen sieltä ostan vaan pyjamat kun niissä resorit lahkeissa, Lindexin omatkin valuu kun liian löysät vyötäröt) mutta kuosit niin kauheet, pääkalloo ja sen sellasta örrimörri-pokemonia mistä mä en yhtää tykkää..tuttu myyjä sanoikin, mulle että kyllä nää pääkallot pian loppuu, että niitä on ollu jo jonku aikaa, että pian tulee varmaa jotain kivaa muotiin. Nyt kuopukselle en oo Hennesistä paljon mitää ostanut - oikeestaan vaan Lindexistä ja KappAhlista (siis näistä peruskaupoista ku aattelee). Ihanaa kun on kaikkea nättiä ja söpöä ja kivaa pojillekin..ja just tällästä unisex-muotia mä olisin kaivannut jo sillon ku esikoiselle vaatteita haalin kun yritin ostaa aina sellasta, että kävis sitten tytöllekin kun tiesin että toinenkin lapsi vielä haluttaisiin ja ei sitte tiedä kumpi tulee.

Kati - Kylätien termiitit kirjoitti...

meidän -05:nen sai tuon saman pakkauksen, mutta muuten pukeutui ekan vuoden saatuihin vaatteisiin. hurahdin vasta kuopusta odottaessa :o) kuopus -07 sai valitettavasti sen edellisvuoden pakkauksen, joka oli tosi samanlainen kuin esikoisen. olen säästänyt pakkauksista makuupussin, pussilakanan ja yhden asun - esikoisella se taisi olla myös tuo raita-asu, kuopuksen asua en kyllä nyt muista... jonkinlaista aarrelaatikkoa minäkin pojille kerään.

Pieni Lintu kirjoitti...

poikien äiti: Juu, mä tiedän, se -06 oli mun mielestä aika ruma..siis se haalari ja makuupussi, liian sininen. Ja yks tuttu jopa pitkitti hakemuksen jättöä että saisi sen -06 eikä -05..mutta makuasioista ei voi kiistellä. ;)

-07 eteenpäin on ollu kivoja kaikki..mun mielestä -08 oli tosi ihanan näkönen, tässä tän vuoden omassa vaatteet kivoja mutta se makuupussi vähän outo.

Katja kirjoitti...

Tää on kans keräillyt lapsille tuollaista laatikkoa. Voiskin olla mukava aihe itsekin siitä blokata.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kivaa Katja..sitä odotellessa! :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Tää postaus ei auttanut yhtään mun ikuiseen vauvakuumeeseen... =)
Ihania pikkuisia vaatteita!

Ouna kirjoitti...

Tuo pikkuvauva-aika on ihan liian nopeasti ohi.
Saisi noita ihania Lindexin kuoseja olla isompienkin lasten vaatteissa, eikä vain vauvoille :)

Minäkin joku aika sitten katselin laatikkoa jonne olen laittanut lastemme 40 cm, 44 cm ja 50 cm vaatteita. Voi että ne oli pieniä!