sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Lapsellista menoa ja menopelejä

Lauantaina touhuttiin kaikenlaista. Pienin perheenjäsen peuhasi sohvalle tehdyssä majassa. Ilma oli niin kylmä, että ulos uskaltauduttiin vasta illemmalla..Pienimmän menopelit; esikoiselle -05 ostetut Gessleinin yhdistelmät. Aivan ihanat ja huippuhyvät!! Todella joustavat työntää ja varsinkin pientä nukkujaakin ajatellen pehmoiset kyydit..ihanat ihanat ihanat! Näissä oli kaikki mitä halusin vaunuilta; pehmeä kantokoppa (joka nyt käytössä lämpöpussina kun pohja otettu pois), kääntyvä heittoaisa, isot ilmakumipyörät, hyvät valjaat jne. jne.

TSI-seisomalauta on kovassa käytössä!
Ihana hoitolaukkuni!! Mahtuu vaipat ja muut jutut hyvin!
Tiistaina kävimme isomman pojan kanssa ostamassa pojalle uuden pyörän. Aika kähee! Pojalla on kyllä ollut kolmipyöräinen, mutta ei yhtään ole tykännyt sillä harjoitella. Ostettiin 12" pyörä ja ei kyllä olisi isompi saanut olla, poika on aika lyhyt...vielä kun oppisi ajamaan, tai lähinnä saisi innostuksen oppimiseen! Nämä mielenkiinnonkohteet varmasti kulkee suvussa, me ei olla miehen kanssa yhtään mitään urheilijaihmisiä..poikakin mielummin vaikka piirtelis tai askartelis koko päivän kuin harjoittelisi tuota polkemista. Tai kulkisi ulkona tutkimassa hyönteisiä, tekisi hiekkaveistoksia tai puutarhatöitä, heittelisi kiviä veteen ja kiipeilisi jossain. Monet jo ajaa suunnilleen ilman apupyöriä tämän ikäisinä, mutta meillä nyt on tavoitteena tämän kesän aikana opettaa polkeminen. Eilen jo pari kertaa tajus jujun, mutta pääasiassa se jarruttamiseksi meni ja huudoksi "ei saa äiti auttaa, ei saa auttaa"..mutta miten voi oppia jos ei auta!
Nämä meillä oli välillä n.10kk käytössä kun kuopus syntyi; Jane Powertwin tuplat, punaisena. Tykkäsin todella paljon, oli kevyet työntää ja näppärät kääntyvän etupyörän ansiosta. Työntöaisan korkeutta pystyi säätämään, käsijarrukin löytyi. Miinusta näissä, että ei kovin isokokoinen lapsi tuohon etummaiseen istuimeen mahdu, meillä isompi mahtui n. 3-vuotiaaksi ja ei ole siis edes isokokoinen lapsi. Mutta nämä palveli hyvin sen aikaa kun oli tarvettakin!Molemmilla oli vauvana tämän värisenä Graco Autobaby, erittäin kätevä kiinnitys jalustan ansiosta - ei tarvinnut turvavöiden kanssa pelleillä kaiken aikaa.Tuplarattaat ja turvakaukalo on myyty eteenpäin joten näistä kuvat on napattu internetistä.


4 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Onnea uudesta pyörästä poitsulle! Siitä se lähtee, kuulostaa ihan meidän keskimmäiseltä tytöltä. Hän kans jarrutti enemmän kuin polki :D Meinas äiskällä välillä toivo loppua.. ja tietenkään ei saa auttaa. Pyörä sai kyytiä kun neidin temperamentti pääsi elementtiinsä. Seuraavana kesänä meno oli jo ihan toista ja pian mentiinkin ilman appareita. Dont worry!

Pieni Lintu kirjoitti...

Niin ne lapset on erilaisia..kuopus 1,5v yrittää kiivetä innoissaan tuohon pyörän kyytiin..on semmonen huimapää, kiipeilee kaikkialle - äsken ulkona terassituolille ja siitä pöydälle! :D On sohvallekin kiipeillyt jo varmaan yli puoli vuotta, esikoinen kiipes sohvalle tän ikäsenä ekan kerran ja on aina ollu tosi varovainen.

Mia kirjoitti...

Oi mikä kikkurapäinen touhuaja tuolla yläkuvassa! <3

Ja on muuten kähee pyörä, varmasti innostaa ihan erilailla harjoittelemaan. :)

Meidän 5v ajelee apupyörien kanssa edelleen, ei vaan halua opetella ilman. Joskus harvoin opettelee hetken, mutta kohta jo hermostuu. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mia: Heh, eikös oo pörhee pehko! ;) Meillä on molemmilla pojilla kiharat tukat, isommalla vaan jo pidetään lyhyttä tukkaa..pienen tukkaa en ole vielä malttanut leikata, on niin suloinen!! :) ..äitiinsä tullut, siis ei suloisuudessa vaan kiharatukkaisuudessa! ;)