maanantaina, heinäkuuta 13, 2015

Ostetut muistot

Vintage findsKesäisin kaipaan mummolaan, maalle. Paapan paistamia kyljyksiä, riisipuuroa ja tuoreita mansikoita. Traktorin peräkärryssä heinäkuorman päällä istumista, vaarallista - hui..mutta voi mikä tunnelma, siellä lakeuksien keskellä hiekkateitä pitkin. Kaipaan jopa sitä pelottavaa kylmää ja pimeää vinttiä ja sivukomeroiden tonkimista, äidin vanhojen tavaroiden tutkimista. Maalla ukkosetkin olivat jotain ihan omaa luokkaansa, pelkäsimme siskon kanssa, mutta mamma ja paappa eivät tuntuneet pelkäävän yhtään mitään

Mökin kuistin ikkuna on kaivannut verhoa jo monta vuotta. Olen etsiskellyt sopivaa kangasta, josta ommella verhokappa ikkunaan. Ei vain ole osunut silmään kivaa, joka olisi myös edullinen. Nyt piipahdin paikallisessa kierrätysmyymälässä ja löysin ihanan mummolatyylisen verhokapan, joka oli tarpeeksi pitkä leveään ikkunaan ja sopivan korkuinenkin kun kyseessä on matalahko huone - hintaa 2,50€ - ja tästä kankaasta tulee ihan mummola mieleeni

Olen kaivannut myös mamman ruokia ja hauskoja aterimia. Ja nyt minä löysin niitäkin. Voi tätä onnea! Aterimet 0,30€/kpl. Ostettuja muistoja, mutta muistoja kuitenkinI finally found a perfect curtain for summer cottage. And lovely vintage cutlery too. My grandmother had these same cutlery when I was a kid. I just love second hand shops!!Kivaa uutta viikkoa!

Happy new week!!
39 kommenttia:

 1. Kaunista! Minäkin olen kerännyt Sorsakosken aterimia ja muuta vanhaa, varmaankin juuri tuollaisten lämpöisten lapsuusmuistojen vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Ostin viime sunnuntaina just noita samoja aterimia. Harmittaa vähän että myin anopin vanhat pois muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
 3. Nuo aterimet on niin ihanat. Kun muutimme mieheni lapsuuskotiin niin noita lytyi roppakaupalla kaapista ja siitä lähtien ovat olleet päivittäisessä käytössä, enkä vaihtaisi niitä mihinkään nykyaikaisiin aterimiin. Talosta löytyi kyllä paljon muitakin aarteita paljon ja tuovat mieleeni juurikin mummulan. Rakkaimpia aarteita täytyy sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tahtoisin joskus käydä vanhassa mummolassani.. Mutta en varmaan pitäisi näkemästäni. Siellä on kuulemma laitettu laminaattia puulattian päälle. Ja se lattia oli täydellisessä kunnossa, paappa kirvesmiehenä piti paikat kunnossa.

   Poista
 4. Tosi kaunis kangas, ihana verho! Ja aterimet, hienot! Onnekkaita muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot sopivat tuohon kyllä niin täydellisesti! Hyvä etten ollut vielä lähtenyt muuta tohon hommaamaan!! :)

   Poista
 5. Samoja Sorsakosken aterimia minullakin Lillassa - ei tosin ihan noin edulliseen hintaan löytynyt :)
  Noissa oli hinta enemmän kuin kohillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasassa tuo kierrätysmyymälä Jupiter on kyllä mahtava paikka! Sieltä tekee löytöjä! :)

   Poista
 6. Onpa tosiaan ihanaa tunnelmaa näissä löydöissä! Minäkin olen haaveillut vanhoista aterimista, mutta toistaiseksi ovat jääneet hommaamatta. Ehkä vielä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei voinut jättää kun olivat puoli-ilmaiset! :D

   Poista
 7. Interesting series of photos. Adore the vintage cutlery and the lovely flowers in the last photo.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä kaunis on tuo verhokappa!
  meillä on mökillä nuo aterimet, ne ovat kyllä ihanat, vaikka haarukan "mitoitus" on Savoniaan tottuneelle joskus hieman hankalaa :) Mutta kylläpä tuolla on ruuan suuhun saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mitä lie halpis aterimia sekalaisia, toiset niistä on kauhean muotoset. Liian suorat! Savonia on hyvä, meillä on pikkulusikoita niitä. :)

   Poista
 9. Many of the things in this post would be perfect for an Australian beach house - I may have to get one!!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  VastaaPoista
 10. KIva postaus, jäin itsekin hetkeksi mummolan mietteisiin!

  VastaaPoista
 11. Fleamarkets, Secondhand shops and attics are my favorite hunting grounds! Love things with a history.
  Wonderful old cutlery and the curtains are very pretty!

  VastaaPoista
 12. Love everything: the linen, the beautiful pictures of the bee, the flowers!
  Claudine

  VastaaPoista
 13. The bees with the flowers are so cute, and the curtains are festive. It's great you could find flatware like your Grandmother's! I like the pink geraniums in the windowbox too.

  VastaaPoista
 14. Mummola on parasta mitä voimme muistella, itselläni on ollut oikea mummola, maalla, mitä on ikävä :)
  Omilla lapsillani ei, mummi on liian nuori. Onneksi muistoja voi vaikka ostaa. Itsekin olen tiettyjä muistoja ostanutkin, niin pysyy muistot paremmin mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mummolani oli maalla, keskellä peltoja. Mamma oli oikea mummojen mummo, huivi päässä, lehmiä navetassa. Mutta mamma oli myös nuorekas ja pukeutui niittijakkuihin ja farkkuihin kun lähtivät rientoihin. Ja hehän kävivät ulkona syömässä, tansseissa, hakivat Kotipizzaa. :D

   Poista
 15. Beautiful, the bumble bee is such a fabulous image

  mollyxxx

  VastaaPoista