lauantaina, tammikuuta 25, 2014

DewdropsKastehelmi
Olen tykännyt Iittalan Kastehelmi-astioista ihan pikkutytöstä saakka. Olen näistä tuikkukipoista haaveillut jo kauan ja nyt ostin yhden harmaan kun oli alennuksessa. Kolme, neljä, viisi..olisi hienomman näköistä kuin yksi..jospa pikku hiljaa näitä ostelisi aina välillä. Ehkä osa kirkkaita?!


I've loved Finnish Iittala Kastehelmi since I was a little girl. Now I bought my first Kastehelmi votive,  grey one. I would like to buy few more some day. Maybe grey and clear!?Iloista lauantaita sinulle!!

Happy Saturday to you!!!
20 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Itekki tykkään näistä, jotenki ihanan herkkiä :) Ostin joulun alla alesta harmaita ja mattavalkosia - ja joo, useampi tois kyllä näyttävyyttä. Astiatki ois kivoja, mutta ei taida raaskia..

Elisa LPP kirjoitti...

Nuo on kauniita <3
Mulla on kaksi kirkasta :)

Pieni Lintu kirjoitti...

No niin olisi, ne on ihania!! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Taidan joskus seuraavaksi ostaa sellaisen. :)

Minna, Meidän Harmoniaa kirjoitti...

Täälläkin tykätään, meille kotiutunut kirkas ja jotain syystä ruskea. Tuo harmaan on kyllä tosi kiva.
Mukavaa lauantaita!

Pieni Lintu kirjoitti...

Näissä lasijutuissa ruskeakin on usein tosi nätin sävyinen! <3

Mukavaa lauantaita! <3

Mirja kirjoitti...

Minäkin ihastunut näihin kastehelmiin, valo kimmeltää pisaroissa niin kauniisti. Nyt kun olivat pari kuukautta sitten Siwan keräilykampanjana kotiin ostin yhden kirkkaan, mutta pari lisää voisi vielä hankkia, kolme voisi olla sopiva määrä. Meillä on tuo tuikku palamassa pöydän koristeena lähes joka aterialla ja tykkään kovasti katsella sitä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Sama täällä, päivittäin tuikku palamassa keittiön pöydällä. :)

Matkatar kirjoitti...

Nuo ovat kyllä upeita, minäkin pidän!

Pieni Lintu kirjoitti...

Yksinkertaisia, mutta nättejä. :)

Johanna kirjoitti...

Kivat kuvat taas! Oot varsinainen kuvamaakari <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos, Johanna! <3

Tiina kirjoitti...

Ne aidot vanhat alkuperäiset on muuten ihan hiukka erilaisia. Tai ainakin lautaset, kun jaan nimittäin sun ihastuksen ja mulla on tuossa kaapissa kaks uutta ja yks mummolta saatu vanha kastehelmi-lautanen... Silmät kiinni käsikopelollakin erottaa että mikä se vanha on. Vaikka ei kai se mitään haittaa :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä on äitillä aika paljon noita vanhoja myös. :)

Tiina kirjoitti...

Hyvä maku sekä äidillä että tyttärellä :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ovat tainneet kihla- ja häälahjaksi saada noita astioita. :-)

S kirjoitti...

Mun eka kastehelmi oli kotoa muuttaessa v.-91 äidin kääntömaljakko, jota voi siis käyttää myös kynttilänjalkana. Äiti oli sen vissiin häälahjaksi saanut v.70.

Kattaukseen on isot ja pienet lautaset tulleet valmistumislahjoina osa, sitten loput osat olen ostanut itse. Jalallisen kakkulautasen hommasin kevään valmistumisjuhliin tarjouksesta.

Tuikkukippoja on monen värisiä, jouluna oli meidän joulun teemaväriset punainen ja kahta eri vihreää esillä, kirkas on nyt, kun väri-ilottelun jälkeen kaipaan maltillisempaa linjaa. Olen hankkinut myös harmaan, hiekan, eri värisiä sinisiä ja pomeranssin (oranssi), joka oli kaikkein kallein. Siihen käytin Iittala Storen kantisjärjestelmän alesetelin, jonka olin ostoksillani tienannut.

Ihania ovat myös Kastehelmi-skoolit, joita on meillä eri värisinä kertynyt 6 kpl, vaaleanpunaisen ostin viimeksi. Keltaisen sain valmistumislahjojeni joukossa, se on aivan ihana.

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi sulla on ihanan iso kokoelma!!! <3

Äitillä on myös jonkinlainen kääntömaljakko, joka on siis kynttilänjalka. Se ei kyllä mun mielestä ole Kastehelmi-sarjaa..tai en mä oo varma!!? Muistaakseni on sileä.

S kirjoitti...

Katsopas mikä maljakko se äitin vaasi on! :)

Laitoin juuri taas uuden väriteeman pöytään, sammaleen vihreää ja harmaata. Esikoiseni lempivärit ovat maanläheisiä.

Himoitsen seuraavaksi kirkasta kulhoa Kastehelmestä. Sain vaaleansinisen valmistumislahjaksi, mutta kaipaan neurtaalia kirkasta useinmiten.

Pikkuhiljaa keräämällähän ne kertyy :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Väriltään se oli muistaakseni vihertävä harmaa. Täytyypä yrittää muistaa katsoa kun käy. :-)