torstaina, maaliskuuta 07, 2013

Pizza and chili


Kotitekoinen pitsa se vain on niin herkullista. Vaikka en vielä ole onnistunut löytämään sellaista reseptiä pitsapohjalle, joka muistuttaisi pitserioiden ohutta pohjaa. Vai riippuuko kaikki uunista? Minkähänlaisia ne pitsanpaistoalustat olisivat?

Mitä teillä laitetaan pitsan päälle? Meillä aika vakiona on ohuen ohuet talouspaperin päällä kuivatut tomaattisiivut, oliiveja, jotain lihaa kuten meetvurstia..niin ja juustoraaste tietty pohjalle ketsupin päälle. Lisukkeeksi paljon salaattia ja tuoretta tomaattia ja tietenkin chiliä.

Homemade pizza is so delicious. What's your favorite pizza toppings? We love tomatoes and mettwurst. And chili of course!!!









Hauskaa torstaita sinulle - muistathan ARVONNAN sekä VALOKUVAKILPAILUN.

Have a great Thursday!!
 


20 kommenttia:

  1. Jep, juusto alle ;)
    mulla on tuo jauheliha, herkkusieni, pepperoni makkara ja jalopenos ja EI oreganoa missään nimessä...
    Tuossa setissä onkin sitten viikon kalorit!

    ootko kokeillu pizzajauhoja /maizenaa, sillä saa ohuen ohuen pohjan, viinipullo kaulimiseen melekeen parempi ku puinen kaulin.

    Pohjan teen että tomaattipyrettä, tilkka vetta, pari rkl öljyä, rouhittua mustapippuria, suolaa ja chiliä ja avot ku on pikantti maku kun on maustettu pohja.

    Ihanaa torstaita sinullekin <3

    VastaaPoista
  2. Oon kuullut kehuttavan paljon Pastanjauhantaa blogin pizzapohjaa, mut ite en ole muistanut koskaan tuota kun olen pizzaa tehnyt. (http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2005/10/perinteinen-pizza.html)
    Näyttää kyllä niiiiin herkulta tuo sinunkin pizza, nams! :P

    VastaaPoista
  3. Kotitekoinen pizza on kyllä niin hyvää, ja nimenomaan salaattia kaveriksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tule niin ähky olo kun on puolet lautasellisesta rehuja. :-)

      Poista
  4. 2/3 jauhoista durum-vehnää ja 1/3 tavallisia vehnäjauhoja, se on mun pizzapohjan jauhokoostumus. Minusta hyvä. :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. No sanos muuta vaikka justhan mä 2h sitten söin aamupalan. Ja tuokin pizza on muisto vain...sen verran vanhat kuvat. :-)

      Poista
  6. Minä laitan pohjaan hieman ruisjauhoja ja loput durum -vehnäjauhoja. Hiivaa vain hyppysellinen (tuorehiivaa siis) kylmään nesteeseen ja kohtus yön yli jääkaapissa. Tuli melkein kuin pizzeriassa -pohja ;)

    VastaaPoista
  7. Pitsakivi kannattaa ehdottomasti hankkia! Sillä tulee niin paljon rapsakampi ja maukkaampi pohja. Kiviä on varmaan tarjolla miljoonaa sorttia, meillä on Röslen keraaminen (?) versio ja hyvin on kyllä toiminnut. Ja kannattaa samalla muistaa ostaa pitsalapio, ettei käy niin kuin miehelleni, jonka pitsasta puolet oli uunin pohjalla kun pahvista tehty tilapäinen "lapio" ei ollutkaan ihan niin toimiva... :D

    VastaaPoista
  8. Pizzakiveä olen kuullut paljon kehuttavan, se tekee pohjasta rapsakan kuin pizzeriassa. Pohja ja täytteet lämpiää kiven päällä tasaisesti sekä kivi imee pohjasta ylimääräistä kosteutta.

    Tulipas nälkä ja himo lähteä heti itsekin pizzakivi ostoksille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pitää ehdottomasti laittaa ostosharkintaan!!! :)

      PS. Sun kommentti oli roskaposteissa, tosi outoa. :D

      Poista
  9. Heippa.
    Pohjan koostumuksesta en osaa sanoa, mutta jos jauhelihasta tykkää niin kannattaa kokeilla salsakastiketta jauhelihan sekaan. (siis sitä mitä yleensä tortilloihin käytetään) meillä tykätään :)
    Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me laitetaan tosi harvoin jauhelihaa pizzaan. En oikein tiedä miksi. Pitääpä tehdä sellainenkin vaihteeksi. :-)

      Poista
  10. Olipas herkullisen näköistä, nam! Ei ole tullutkaan pizzaa tehtyä aikoihin, nyt sai tästä inspistä, kiitos:)
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista