torstaina, maaliskuuta 07, 2013

Niksi-Pirkat


NOORA heitti kivan haasteen minulle. Nyt pitäisi jakaa Pirkka-lehden henkeen joku hauska ja hyödyllinen niksi teille muille ja jatkaa haastetta eteenpäin. Minä haluan haasteen antaa MIRKALLE. Olepas hyvä Mirka!

Ja tässä teille niksi; Melkein aina kun tarvitsee jonkun kivan lasipurkin ja lähtee etikettiä irrottamaan liottamalla niin se inhottava liimakökkö jää purkin kylkeen, vaikka etiketti lähteekin. Joskus olen kynsilakanpoistoaineella sitä yrittänyt irrottaa, mutta tuntuu ettei sekään auta vaan liima vain leviää. Ratkaisu löytyy joka keittiöstä - nimittäin VOI. Pieni nokare rasvaa liiman päälle, odottaa joitain tunteja tai vaikkapa yön yli ja pyyhkii paperilla liiman pois ja pesee puhtaaksi ja purkki on valmis uusiokäyttöön!


Säännöt kuuluvat siis seuraavasti:

1. Haasteen saatuasi kerro keneltä sen sait ja jaa parhaimmat ja toimivimmat niksisi aitoon Pirkka-lehti henkeen omassa postauksessaan, ihan mihin tahansa liittyen. Oli aihe sitten kosmetiikka, meikkaus, sisustaminen, askartelu, muoti, DIY-puuhat, ruoanlaitto, kirppistely, valokuvaus tai vauvanhoito. Voit jakaa niksisi haluamassasi muodossa, kuvin tai sanoin. 

2. Linkitä tekstisi tämän haasteen aloittaneen blogipostauksen kommenttilaatikkoon, jos haluat olla mukana kisaamassa BESO Helsinki-koruista. Postauksen löydät home at last-blogin sivupalkista. Haasteen aloittanut bloggaaja palkitsee kommenttiboksiin linkitettyjen postausten joukosta kolme parasta niksiä koruilla.

3. Haasta haluamasi määrä bloggaajia mukaan, ja etenkin ne, joiden uskot istuvan kekseliäimpien niksien päällä! Käy huikkaamassa haasteesta haastettujen blogien kommenttiboksissa.
18 kommenttia:

-HEINI- kirjoitti...

Huippu niksi ;), nimittäin en oo saanut millään liimatahraa kannustani pois. Mut nyt heti testaamaan :)

Katja kirjoitti...

Oikeesti? Ihan huippuniksi!

Pieni Lintu kirjoitti...

Toivottavasti lähtee. Olen testannut lasiin/posliiniin ja aina on lähtenyt irti. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Joo toimii! Ainakin kaikista mm. Piltti-purkeista ne liimaklöntit on lähteny aina irti. :)

Polly Balitro kirjoitti...

wow! thank you for sharing this! I had never thought it could be possible to get rid of those annoying glue stains! :-)

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

MITÄ? OIKEASTIKKO? Olen viettänyt varmaan useita tunteja tuon tahmean liiman poistamisen äärellä ja siellä se edelleen on ja purkki lensi kierrätykseen. Kiitos vinkistä! Aion kokeilla! :)

PikkuBertta kirjoitti...

Juuripa tänään otin asetonilla etikettiä irti,,,ja noin helposti lahtee voilla...VOLAA...tää niksi lähtee kokeiluun....ihana haaste...tulispa mulleki asti:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Yes butter can be great! :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kantsii koittaa - mulla on toiminu aina. :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Voithan sä tähän tarttua myös jos haluat - ilman muuta! :-)

mirka kirjoitti...

Loistava niksi, en olekaan kokeillut;)
Kiitos haasteesta, osallistun mieluusti<3

Hanna kirjoitti...

Loistava idea! Kiitos:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva - odotan innolla mitä keksit! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Hih, kiitos kiitos! :)

Nanainen kirjoitti...

:D Loistavaa! Oon suorastaan kironnut tiettyjen firmojen sinnikkäitä liimapintoja...
Öljyä oon koklannut, mutta täytyykin testaa VOI! Jospa se tehois jopa niihin ruotsalaisen maustekaupan mehupullojen kylkiinkin.

Pieni Lintu kirjoitti...

No toivottavasti saat toimimaan. Ehkei tääkään ihmeisiin kykene!?

Johanna kirjoitti...

Mahtavaa, kiitos vinkistä! Mulla on noita säilykepurkeistä tehtyjä säilytysjuttuja, ja harmittaa ne liimatahrat niin vietävästi. Täytyypä kokeilla, jos tuolla sais ne pois!

Pieni Lintu kirjoitti...

Koita ihmeessä. :-)