maanantaina, tammikuuta 28, 2013

Oat Biscuits


Ostin kokeilumielessä steviasokeria - ei muuten ole kallis paketti, alle 3€ - ja testasin sitä klassisiin kauralastuihin. Hyvin toimii ja herkullisia keksejä tuli vähemmällä sokerimäärällä.


KAURALASTUT

50 g sulatettua voita / 50g melted butter
2 dl kaurahiutaleita / 2dl oat flakes
1 rkl vehnäjauhoja / 1 tablespoon of flours
1 tl leivinjauhetta / 1 teaspoon of baking powder
1 dl sokeria / 1dl sugar
1 muna / 1 egg

Sulata voi. Lisää joukkoon muut aineet sekoittaen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa, koska lastut leviävät. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla n.5min.








Mukavaa maanantai-iltaa!!


18 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

MMM... Tämä pääsee kokeiluun meilläkin,kiitos!

Hanna kirjoitti...

Kaupassa katselin, mutta en vielä ostanut stevia sokeria, pitääkin ostaa ja kokeilla:) kauralastut on niin hyviä!

Pieni Lintu kirjoitti...

Olepas hyvä! :) Kannattaa testata tätä leivontaan. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kauralastut on kyllä herkkua! Nämä postauksen keksit tehtiin eilen ja nyt piti tehdä uusi (ja isompi) satsi. Juuri otin uunista - ihana tuoksu!!! :)

Päivi Lemström kirjoitti...

Näyttävät ihanan herkullisilta nuo piparisi ja kivat kuvat!
Xx

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos sinulle Päivi! :)

Elsa kirjoitti...

Nyt täytyy testata, kiitti vinkistä ja ohjeesta!

Pieni Lintu kirjoitti...

Toivottavasti onnistuu! :)

Michele kirjoitti...

And now I am very hungry ...these look gorgeous. I love the taste of oats ... mmm

Tina´s PicStory kirjoitti...

oh, they lookes so yummy! can you send some to me through the net? have a great week dear ♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Me too - oat is good! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Yes - I email you few cookies! ;)

Cheri kirjoitti...

Steviaa minäkin käytän, innostuin siitä kun se kasvoi puutarhassani kesällä ja makeutin sillä teetä. Huomasin, että kaupassa oli stevialla makeutettua suklaata ja sitähän piti kokeilla, hyvää oli. Ja varmaan terveellistäkin :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oi pitääpä katsoa suklaahyllyä tarkemmin. :)

Deanna kirjoitti...

ahh milk and cookies, perfect!!

mirka kirjoitti...

Kiitoksia ohjeesta. Limsassa ja leivonnaisissa toimii.
Maistoin konvehteja ja ne oli jännän makusia ( en välitä suklaasta muutenkaan, mutta
pysyn kyllä taviksissa ne harvat kerrat ;)
Vielä kun osaisi intiaanisokerilla leipoa jotain?
Oletko kokeillut. Käytän sitä teessä tavallisen sijasta.
Päivänjatkoja

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Deanna. <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Jaa en ole sitä kokeillut koskaan. :-)