torstaina, marraskuuta 22, 2012

Picasa-albumiko täynnä?

Taas monissa blogeissa tuskastellaan kun kuvatila on täynnä - postasin aiheesta helmikuussa ja ajattelin vinkata teille jos haluatte lukea.


Mutta voinpa kopsata tuon tekstini tähänkin niin ei teidän tarvitse klikkailla sinne tänne, mutta siellä on kommenteissakin kokemuksia ja ratkaisuja.


Välillä blogeissa herätään Picasa verkkoalbumin täyttymiseen ja kysellään miten saa lisää tilaa. No itsekin kerran tätä ihmettelin aikoinaan ja minua fiksummat opastivat pienentämään kuvakokoa. Siispä olen niin tehnyt ja Picasan 1024Mt:sta minulla on käytössä tällä hetkellä vain 2,6% joten sinne mahtuu minulla vielä tuhansia ja tuhansia kuvia lisää - nyt albumeissani on yhteensä 4719 kuvaa! (No tämä tilanne oli helmikuussa ja voitte kuvitella että olen ladannut sen jälkeen satoja kuvia ja tilasta oli nyt tänään käytössä n.2,7%)

Saahan joku halutessaan ostaa lisätilaa Googlelta, mutta jos et tätä halua tehdä etkä perustaa uutta tiliä ja uutta blogia niin ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla näppärästi pienennät kuvasi esim. niin, että kuvan pisin sivu on max 640px - sen isompia kuvia on ihan turha blogiin laittaa. Valitsen blogitekstiä tehdessäni silti kuvan kooksi "erittäin suuri" ja mielestäni kuvani ovat kyllin suuria, ei niitä tietenkään saa klikattua tuon suuremmiksi, mutta uskon ettei kenelläkään ole tarvettakaan.

Itse käytän ilmaista Photoscapea - omassa suomenkielisessä versiossani ainakin kun avaan kuvan Photoscapessa niin sen kuvan alapuolella on toiminto "koon muutos", siitä voi valita "pidemmän sivun vähennys 640px" ja tallentaa (tallenna nimellä jos haluat säästää aluperäisen kuvan). Gimpillä kun avaat kuvan niin valitse "kuva" ja "skaalaa kuvaa" ja laita isomman numeron tilalle 640 ja klikkaa sitä toista ruutua niin se muuttuu automaattisesti suhteessa pidempään sivuun ja tallenna.

No mikä ihmeen Picasa ja mistä sen löytää?! Jokainen koneeltasi blogiisi lataama kuva siis latautuu Google-tilisi Picasa verkkoalbumiin, jossa tilaraja on 1024Mt. Picasa-albumisi löydät esim. hallintapaneelistasi yläreunasta kun näet oikeassa yläkulmassa profiilikuvakkeesi tai itselläni Google aloitussivulla kun olen kirjautuneena tälle tililleni näkyy tuo profiilini ja siitä kun napsauttaa niin pääsee tarkastelemaan profiilia ja sieltä on linkki omaan Picasa-albumiini. Hallintapaneelissa kun klikkaat sitä omaa profiilikuvaasi oikeasta yläkulmasta niin seuraavaksi klikkaat "tilin asetukset" ja aukeavasta sivusta vasemmalla lukee "products" niin paina sitä, sitten valitset "Picasa web albums" ja pitäisi löytyä sitten KAAAIKKKI ne sun kuvat, joita oot blogiisi ladannut.

Jossain blogissa kerrottiin, että kaikki kuvat joiden koko on alle 800px pisin sivu eivät kuluttaisi tuota kuvatilaa ollenkaan. Tästä en ole varma kun en ole itse omin silmin lukenut mistään, mutta uskoisin että pitää paikkansa. Mullahan on tuhansia ja tuhansia kuvia käytössä tuo 2,7% vain koko tilasta, tuo tulee varmaan tuosta isohkosta otsikkobanneristani tms.

edit: Kiitos Cheri, sinähän tuosta mainitsit BLOGISSASI ja tosiaan tuo virallinen info on luettavissa TÄÄLLÄ.

Monet ovat ratkaisseet ongelman sillä, että ovat joko maksaneet tuon pikku summan ja saaneet lisää tilaa tai ovat luoneet uuden Gmail-tilin ja antaneet vanhalla käyttiksellään hallintapaneelissa oikeudet tälle uudelle minälleen.

edit: Irina on löytänyt ohjeen, jonka avulla pystyy Picasa verkkoalbumissa jo olevia kuvia pystyy pienentämään! Ihan huippua, itse en ole koittanut mutta koittakaa ihmeessä te, joilla kuvat ovat isoja! OHJE TÄÄLLÄ

Toivottavasti näistä olisi apua!!!


PS. Koska en näemmä osaa postata kuvattomia kirjotuksia niin kaivoinpa tuolta Picasani uumenista teille kesäisen ruohosipulin ihailtavaksi..hih!!!28 kommenttia:

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Ja minä sitten vinkkaan tänne linkin oman blogini juttuun aiheesta, jossa tarjotaan myös ratkaisua pulmaan. Kertaushan on opintojen äiti. :)

http://whitefresh.blogspot.fi/2012/09/bloggerin-kuvatilan-loppuminen.html

Cheri kirjoitti...

Minä väitin että alle 800 pikselin kuvat eivät käytä tallennustilaa ja lähde löytyy täältä: http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=en&answer=1224181 (google+ kirjautumalla vielä suuremmat kuvat)
Postaukseni jossa on paljon kommentteja kuvatallennustilasta löytyy täältä: http://autuasolo.blogspot.fi/2012/10/onko-kuvatallennustila-rajaton.html

Ina kirjoitti...

Mina pistin Picasaan aluksi pitkalla asuville perheenjasenille tarkoitettuja kuvia ladattavaksi taydessa isossa koossa. No nopeastihan se tila sielta hupeni mutta kas kummaa. Kun ei tila riittanyt isolle kuvalle Picasa itse rupesi niita pienentamaan eika minun ole sen jalkeen tarvinnut miettia etta kuluuko tila. Ei ainakaan nayta kuluvan.

Anu kirjoitti...

Onneksi sulta tämän vinkin sain ja nyt olen ahkerasti pienentänyt kuvia. Käytössä tällä hetkellä 7,98%tilasta.. täytyykin käydä poistelemassa vanhoja bannereita nyt ainakin ens hätään :)

Kiitos vielä vinkistä!
Mukavaa viikonloppua :)

Aada kirjoitti...

Mulla ei ole vielä ongelmaa, mutta kiitos vinkeistä! Täytyypä perehtyä asiaan paremmin. :)

Carita kirjoitti...

ja tää oli niin hyvä. Meillä joku ihme ohjelma oli valmiina tässä asuksessa etä kun valokuvia aukoo, niin kysyy jotta pienennetäänkö..sit kun sitä klikkailee niin saapi pienennettyä. olen sit sillä yirttäny pienennellä..toisinaan onnistuu ja toisinaan ei :D ihan ihmettelin eilen jotta miten miun blogissa ei ole kun 4 % menny kuva tilaa. paljon isomman kuvat kuin joillain muilla joilla kuva tila tuntuu paukkuvan kolmen kuukauden jälkeen...tätä varmaan saapi linkitellä tätä siun juttua, niille jotka asiasta ovat kiinnostuneita??

Anu kirjoitti...

Täällä yksi tuskailija, kiitos siis vinkistä! Kuinka noita blogissa olevia kuvia voi pienentää... vai voiko ylipäätään näin jälkikäteen? Ehdin luoda uuden käyttäjätilin, mutta olisi tietysti kiva jatkaa bloggailua alkuperäisellä nimellä eikä sivupersoonana.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihan mahtavaa Irina, lisäsin tuon sun linkin tuohon tekstiinkin niin mahdollisimman moni löytää blogiisi lukemaan ohjeet tuohon! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Sinähän se olitkin, kiitos tuosta linkistä - lisäsin sen tekstiin! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oho, aika jännä! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua!! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva jos oli apua! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Joo saa linkittää totta kai! :)

Tommonen toiminto on kiva koneella, mutta toisaalta ite halutaan säästää monista kuvista ne alkuperäset isotkin tiedostot.

Pieni Lintu kirjoitti...

Moi AnuElina, mä en ole ite tähän perehtynyt vielä, mutta tuossa yllä Irina vinkkasi, että hänen blogistaan löytyy ohje kuinka niitä kuvia pystyy pienentämään siellä verkkoalbumissa.

http://whitefresh.blogspot.fi/2012/09/bloggerin-kuvatilan-loppuminen.html

Irina - White & Fresh kirjoitti...

Mieletöntä, kiitos! Nyt vaan toivotaan, että mahdollisimman moni löytää avun :)

Tiina kirjoitti...

K-I-I-T-O-S !!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tosi selkeistä ohjeista! Osaatko neuvoa, miten pienennys tapahtuu Photoscapen erämuokkauksessa?

Outi-Maria kirjoitti...

Hei,
Juurikin eilen oma picasani herjasi että albumi täynnä ja en alkuun osannut etsiä mistä vanhoja kuvia saisi poistettua. No annas olla, googlettamaan ohjeet ja google tarjosi ensimmäisenä tuttua blogia aiheesta eli sinun :)

Päivi Lemström kirjoitti...

Minullahan blogi täyttyi jossakin vaiheessa ja olin täällä paniikissa...nyt pidän kuvat koko ajan alle 800 niin ei taida tila kulua lainkaan...ihana kun jaat tietoasi, minäkin googletin ohjeesi...
Ihanaa viikonloppua!
XX

Vision By Mila kirjoitti...

Unfortunately I don't understand a thing of what you wrote, but I do love the photo! Purple is one of my fave colors..

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva jos oli apua! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mä en ole sitä käyttänyt tota erämuokkausta, mutta noin pikasesti kun katoin niin avaa siihen kuvan mitä haluu muokata ja sitten mulla ainakin oikealla keskivaiheella lukee "koon muutos" ja siitä riippuvalikosta kun valitsee "pidemmän sivun säätö" niin voipi siihen ruutuun panna esim. ton 640.

Koita jos onnistuu - en ole varma. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva! :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva kun Google löytää tän. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oh I'm so sorry!! I was just helping my Finnish fellow bloggers who wonders why their Google Picasa web albums are full and how to reduce their images. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Suuret kiitokset! Olet kyllä ihana, kun ehdit/jaksoit tsekata mulle.
Olen tosi huono tällaisissa jutuissa :)

Iloista päivää sulle!!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Samoin sinulle :-)