sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Last day of SeptemberSyyskuu on lopuillaan ja luonnossa värit kauneimmillaan. Olen kuvannut syksyn värejä ja yrittänyt perehtyä kuvaamiseen ja takoa ISOja ja f-arvoja päähäni. Ja hei, mä olen niin onnellinen kun jokunen kuva onnistui. Jos pääsisi siitä automaattiasetuksesta vihdoin eroon...

Ajattelin osallistua TÄHÄN haasteeseen ja syksyn värejä pitää kuvata silloin kun niitä on, lokakuun lopussa ja marraskuussa voi olla jo lunta.


I've been photographing beautiful colors of autumn. It would be nice to participate in Kristi's and Rebecca's Nurture Photography Autumn Challenge.

I wanted to capture these beautiful autumn colors before the snow. And I can't wait to share the rest of the photos.


Today I'm linking to...
PS. Here are Nurture Photography weekly prompts:

PS. Tässä syksyisen haasteen teemat jos innostut
sinäkin osallistumaan:28 kommenttia:

 1. Tosi hyvin onnistuneita kuvia nämä! :) Sama täällä, kauheaa räpistelyä yrittää päästä niistä automaattiasetuksista eroon... Pitää vaan uskoa siihen, että kyllä se siitä, kun tarpeeksi kauan vaan yrittää ja harjoittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se vaatii harjoittelua - tsemppiä sinnekin. :) Ja kiitos! <3

   Poista
 2. Beautiful photos! I really love that first one <3 I'm hoping to participate in the challenge, too. Last year's was so much fun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Tezzie! I had to shoot something already..you can't shoot purple or red if we have snow then..you'll never know. ;)

   Poista
 3. Valoisia kuvia. Täällä on ollut harmaata ja sateista jo jonkin aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta ja aurinkoa aina vaihtelevasti täällä. Tänään sadepäivä.

   Kiitos kommentistasi! <3

   Poista
 4. Kauniita syksyisia kuvia ja oikein hyvinhan ne oli onnistuneet. Minunkin TO DO-listalla on tuo kameran asetuksiin perehtyminen hiukka tarkemmin mutta eipa ole pahemmin ollut aikaa kun kaksi lasta porheltaa jaloissa ja miljoona muuta asiaa tehtavana. Ehka joku paiva. :) Kunhan taalla pain maailmaa paastaan kunnolla syksyn vareihin niin taytyy minunkin jalkautua kameran kanssa kuvia ottamaan. Tervetuloa lokakuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hitaampaa kun pitää säätää ja kokeilla ja taas säätää. ;)

   Poista
 5. Oh how beautiful all those colors are!!!!!!!!! I love seeing all that & hearing the crunch of the leaves.

  VastaaPoista
 6. What a beautiful autumn photos, great job !!

  Kristín Vald

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia ja hienoja värejä!

  VastaaPoista
 8. Oih, mä NIIN rakastan vaahteroita :-) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahteroissa on nyt niin kauniit värit!!! <3

   Kiitos sinulle!! :)

   Poista
 9. mahtavia kuvia sulla ja vaahterasta tulee niin upea syksyisin.

  VastaaPoista
 10. Gosh, you take such nice photos! I LOVE them all!!

  VastaaPoista
 11. Beautiful pictures! My favorites are the berries and the line of tree trunks with colorful leaves. So beautiful!

  VastaaPoista
 12. Kas, minä olenkin tietämättäni "osallistunut" haasteeseen. Tai ainakin syksykuvia. Yritän aina tiivistää yhteen kuvaan ilman kliseitä, ei helppoa....Tosin minulla näyttää tulevan postauksista kohta tutkielma puista;) Ja tutkin kuvien tilankäyttöä, sommittelua ja tyhjyyden merkitystä. (Onneksi pääsee taas studioon tekemään välillä toisenlaisiakin)

  Kaunista syksyä sinnekin! ja olisi oikeasti kiva kuulla, mitä olet ISOista ja aukoista oppinut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa ikinä postata vain yhtä kuvaa - valitan.. ;) En osaa valita parasta joten läjäytän useita kerralla. :D

   No hei, ihan perusjutut pikkuhiljaa alkaa meneen kaaliin - mies on mulle niin monta kertaa selostanut, mutta en ikinä muista ja on pitänyt kysyä aina uudelleen, että mikä asetus kannattas olla jos haluun semmosen ja semmosen kuvan - säälittävää. Mutta nyt viime kysymäni jälkeen muistin ja kokeilin ja totesin, että haa näin se on ja toivottavasti muistan. Eli halusin kuvata jotain niin, että tulee kohde esiin hyvin ja tausta blurraantuu eli mahdollisimman pienellä f-arvolla ja että aukko on suuri. Ja sitten että jos mä nostan ISO-arvoa niin voin panna lyhyemmän valotusajan, no sen olen kyllä aina tiennytkin, että jos valitsee liian suuren niin tulee kohinaa.

   Poista
  2. Mihin minun vastaus tähän katosi? No jotenkin näin: En tarkoittanut, etttä sinun pitäisi postata vain yhtä kuvaa, ei siis valituksia:) Onneksi meitä on erilaisia!

   Perusjutu pitää haliita, jotta voi oppia lisää. Hyvä hyvä! Valokuvaaminen on oikeasti paljon vaikeampaa kuin napin painamista(varsinkin automaatin) joten ei todellakaan säälittävää! Kysyn siksi kun olen edelleen sitä mieltä, että sinusta on enempään kuin vain taviskuvaajaksi. Siksi uskallan sinulle vinkatakin ehkä juttuja? Tiesithän, että jos sinulla on esim 35mm objektiivi, älä käytä pienempää kuin 1/60 valotusta, siis käsivaralla kuvatessa. Pikkutelellä raja on 1/125 jne.
   Ja ISO arvo tosiaan aina mahd pieni. Varsinkin ei -groppikennolla kohina näkyy todella helposti. HYvä hyvä!

   Sitten kun haluat lisää haastetta, voit (halutessasi) tutkia sommittelun vaikutusta kuvaan. Esim kuvan kohde keskellä, kuva pysähtynyt. Huom kultainen leikkaus. Entä mitä vaikuttaa kuvakulman vaihtaminen valonmukaisesti?
   Toivottavasti et suutu kun yritän neuvoa. Olen vain vahvasti sitä mieltä, että kaikista ei ole (edes harrastaja)kuvaajaksi eikä bloggaajaksi. Olen nähnyt tuhansia blogeja , jossa MINUN MIELESTÄNI kuvaus ja bloggaus olisi voitu jättää tekemättä.... Sinulla on kuitenkin nämä molemmat taidot!

   Poista
  3. No hei en suutu ja toi kuvien määrä hommakin oli ihan joukki. ;)

   Niin miksi ei pienempää ku 1/60s tällä 35mm? :) Kuten huomaat, mä en tiedä vielä yhtään mitään. :D

   Kultainen leikkaus, juu sen tiesin. Miten tuota valonmukaista kuvakulmaa vois käyttää?

   Poista