lauantaina, syyskuuta 29, 2012

Brighter photosPäivät lyhenevät lyhenemistään jatkuvasti. Sisällä valokuvaaminen on haasteellisempaa. En osaa käyttää salamaa järkevällä tavalla eikä meillä ole lisäsalamaa. Amatöörin vinkkinä onkin kuvata silloin kun päivä on valoisimmillaan - meillä on hyvä paikka kuvata yläkerrassa, avaan verhot ja parvekkeen oven verhon. Vaalea tausta auttaa myös mielestäni.

Jalustaa olen tosi laiska käyttämään vaikka sellaisia löytyy kolmekin tästä taloudesta. Nämäkin otettu käsivaralta. Sisäkuvissa kiinteäpolttovälinen objektiivi on tosi hyvä, meillä on Nikkorin 35mm 1:1.8 eli tosi valovoimainen linssi.

Mitkä on sinun vinkkisi pimeän kauden valokuvaamiseen?Photographing is quite tricky here in Finland when days are getting shorter and shorter all the time. I use our Nikkor 35mm 1:1.8 lens when shooting inside. 

Here are my five photos for this week's SCAVENGER HUNT SUNDAY.BRIGHT

ISO 160 - 1/60sec - f2,2 TEENY TINY

ISO 160 - 1/60sec - f2,5 GETTING READY

ISO 160 - 1/60sec - f2,5 YELLOW

ISO 160 - 1/60sec - f1,8 CONNECTIONS

ISO 160 - 1/60sec - f2,0Ihanaa syyspäivää teille!!

Have a lovely day!!28 kommenttia:

S kirjoitti...

Ihanan valoisia kuvia!
Photoscape tms ohjelma jolla saa kirkkautta lisää, on mun vinkkini :)

Piritta kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Valmistauduin pimeään vuodenaikaan hankkimalla kamerani salamaan diffuusorin eli sellaisen salaman ympärille laitettavan valkoisen "pussin", jonka on tarkoitus heijastaa ja pehmentää salaman valoa. En ole vielä kokeillut tuota, mutta toivon että sen avulla saa hämärässä kuviin lisää valoa ilman että ne näyttävät "salamalla kuvatuilta".

anana kirjoitti...

Mulla ei ole vinkkejä. Lisäsalamakin löytyy ja silti liki inhoan niitä sisällä otettuja kuvia. Päivän kirkkaimpana hetkenä kodin valoisimmassa paikassa, niin se pitäisi tehdä. Harmi kun itse olen töissä silloin :D

Nää on upeita. Ei uskoisi hetkeäkään että on sisällä otettu ilman lisäsalamaa, täydellisiä!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Mulla on ollut haaveissa lisäsalaman osto tässä syksyn päälle mutta käytänkin siihen varatut rahat Krista Keltasen valokuvauskurssiin. Luulenpa että siitä on enemmän hyötyä :)
Näyttää tosin lisääntyvän myös kameran kanssa tehtävät työt joten toivon mukaan saan myös sen salaman talven aikana!

nieinda kirjoitti...

Todella ihania kuvia! Ärsyttää kyllä, kun tuntuu ettei valo riitä millään enää. Juuri kun tottui siihen valoisuuteen, niin nyt onkin kokoajan hämärää. Nyt vain sitten odottamaan sitä lunta ja kirkkaita talvipäiviä ;) Lisäsalamaa olen itsekin katsellut, on se jossain vaiheessa välttämätön hankinta, koska olisihan se kiva kuvata esim. juhlissakin tms. tilanteissa kunnolla!

Anonyymi kirjoitti...

Jep, kun valoa näyttäytyy, silloin kuvataan.Usein se kuvaaminen tulee vasta mieleenkin siinä viaheessa-hei nyt on valoa!

Kiva pipotuunaus ja kauniita sävyjä makkariin:)

Iloista viikonlopunjatkoa!

Marissa kirjoitti...

Vaikka mitä teksi, on salamakuvat salamakuvia...En tykkää salamasta paitsi tietty studiokuvauksissa. Mutta sielläkin valaistus ja valon osaaminen tärkeintä. Valokuvaaja=valonkuvaaja:) Oikealla valaistuksella ja todella tehokkailla valoilla onnistuu kuvaaminen ilman salamaakin, toisaalta täytesalan oikeaoppinen käyttö on hyväksi...

Valon tutkiminen , varjojen liike valossa. Niissä riittää opiskelemista!

Harrastajatasolla suosittelen edes diffuusiota, jos ei halua käsisalamaa ostaa.
Kiinteä 50mm, (/täyskennosella 85mm )on tosiaan hyvä perusputki, toisaalta tosella suosittelen sinulle makroa, sillä kun voi kuitenkin ottaa muutakin kuin todella läheltä. On myös hyvä ns. muotokuvaan tai näihin sinun kuvaamiisi juttuihin. 2,8 riittää ja melkeimpä sanoisin, että mielummin se kuin salama jos (ja yleensä pitää) ottaa vain jompikumpi. Ikeasta muutamat valot, jotka asettelet kuvauskohteen suuntaan 45 asteen kulmaaan plus sinun takaasi kohteen suuntaan yksi valo. Katso esim kolmen valon valaistus tms.
Valovoima on hyvä mutta pimeällä jos käytät suurta aukkoa(esim se 2,8) niin sitten kuvan terävyysalue on aina tosi pieni. Tässä auttaa pitkä valotusaika, jolloin saat terävyysaluetta suuremmaksi. Riippuu tietysti mitä kuviltasi haluat.

Mutta totta puhut. pimeys haastaa. Kun ilman valoa ei tule kuvaa :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Samaa käytän :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Sen vois hommata. Olenkin toisilla nähnyt moisen. :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Niinpä..ei aina arkena ehdi kuvaamaan ku tahtois. :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Varmasti antaumuksellinen kurssi. Mulla tuskin jäisi päähän opit..eilen TAAS miehen piti mulle selittää ISOt ja f-arvot triljoonannen kerran. ;-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Jep. Juhlissa kun on usein hämyisä valaistus. Usein tuntuu ettei salama kanna.

Pieni Lintu kirjoitti...

Keväällä aina inspiroituu valon määrästä. :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä tuo on 35mm. Siinä f1,8. Valovoimaisuuden vuoksi valittu. Makro on ollu suunnitteilla mutta juuri nyt ei oo varaa ostaa mitään ja ihan makro makrot otan vanhalla kameralla. :-) Toi salamapussisysteemi pitää hommata. Ja meillä on varastossa sopiva pahviloota odottamassa että saisimme askkarreltua sellasen lightbixin. :-)

S kirjoitti...

Mikä se lightbix mahtaa olla?

Päivi Lemström kirjoitti...

HIENOJA KUVIA KERRASSAAN...UPEITA.
X

Marissa kirjoitti...

softboxin voi muuten tehdä näköjään myös itse:) Etsin kuvaa ja törmäsin tälläiseen http://www.ikeahackers.net/2011/01/camera-flash-soft-box.html

Ajaa varmasti asian! :)
Ja anteeksi huono sisälukutaito postaustekstissä, luin, että sinulla kiinteänä 50 eikä 35mm. Toimiiko 35 ilman, että laajentaisi? Vrt. Muotokuvassa lihavoittaa ja leventää. (tiedän ettet tänne laita kasvokuvia, mutta katso omista kuvista vaikka)

Pieni Lintu kirjoitti...

Jarna: No voi että..siis tietenkin lightbox. Minä ja minun kirjoitusvirheeni kun tuolla kännykällä olen kommentoinut niin paksut nakkisormeni painelevat vääriä näppäimiä. ;) Eli pahviloodasta voi tehdä sellasen laatikon jonka yksi sivu on auki ja sivuilla on aukot, vuorattu valkoisella paperilla ja valotetaan aukoista sivuilta niin voi ottaa hyviä valoisia kuvia. Laitapas vaikka googleen kuvahakuun lightbox - ei lightbix niin kuin olin kirjoittanut. ;) Hyvä minä.

Marissa: Nyt en kyllä osaa sanoa yhtään tuosta laajentamisesta!?? Pitääpä kysyä mieheltä. ;) Mä kuvaan lapsiani lähinnä ulkona ja silloin mulla on käytössä 55-300mm niin saan stalkattua tilanteita kauempaa. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos tuhannesti!!! <3

Simon kirjoitti...

I don't know how you live where light is so limited. I just couldn't do it. Bless you. Beautiful images today. I think my favorite being the teeny tiny shot.

Christine E-E kirjoitti...

your photos are always fabulous! I didn't realize how little natural light you'd have in your country at this time of the year. I too struggle with lighting - difficult to take pics inside my house (sort of dark). Your BRIGHT buttons are adorable.

Pieni Lintu kirjoitti...

This is nothing... ;) The shortest day is in December with about 4,5 hours daylight. ;) But in midsummer we have sun with us all day (and night) long. :)

Gina Kleinworth kirjoitti...

Love the connections- perfect!

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks!! :)

Tamar SB kirjoitti...

I love tiny! I almost did the same thing for connection!

tiarastantrums kirjoitti...

well these shots are full of whimsy this week!

Kim Cunningham kirjoitti...

I love the buttons and the pins! Adorable!

Ida kirjoitti...

Great set.
My favorites:
Teeny Tiny - Very colorful
Yellow - What a fun cup
and Bright, those are so pretty.