maanantaina, syyskuuta 10, 2012

Back to SchoolMelkein kuukausi koulua takana ekaluokkalaisella ja nyt eka syysflunssa. Johan me tässä koko kesä oltiin terveinä kun koko eskarivuosi meni tyyliin viikko kipeenä-viikko terveenä. Kunpa pieni kuumepotilas paranisi pian, nuhasta puhumattakaan.

Kuinka muilla ekaluokkalaisilla on koulu lähtenyt käyntiin? Onko kiukkuisuutta ollut havaittavissa? Meillä on - paljon. Kaikesta on pitänyt kitistä ja itku on ollut herkässä. Ehkä tämä tästä...ainakaan aamu-unisuus ei auta asiaan, mutta sille ei voi mitään, se on sukuvika.


School started almost one month ago and now our boy has his first autumn flu so he has been home this week. Hope he'll get well soon.


Mukavaa viikkoa kaikille!!!

Huomasithan uuden valokuvauskilpailun alkaneen - voit katsoa ohjeet osallistumiseen TÄÄLTÄ. Ja ARVONTAANIKIN ehdit vielä mukaan!

Have a nice new week everyone!!!
30 kommenttia:

S kirjoitti...

Mulla on flunssa pitkästä aikaa itselläni. Sain varmaan sen pikkuisilta. Nöpö oli viime viikolla muutaman päivän hoidosta pois, kun oli kuumeessa ja sitä ennen oli poitsu. Pikaista toipumista sinne ekaluokkalaiselle!

Niin ihania kuvia ♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos ja paranemisia sinnekin! Itselläkin uhkaavasti kurkku kipeenä..sinkkiä ja muuta olen yrittänyt ottaa!

Maude Lynn kirjoitti...

Hope he feels better soon!

Unknown kirjoitti...

What great back to school shots! Love that first shot and all the textures you use!

Tirpuunen kirjoitti...

Ihana kun olen löytänyt blogisi, nautin todella kauniiden kuviesi katselusta. Upea tuo tausta näissäkin, ja hienosti käytössä kuluneita esineitä. Ekaluokkalaisia useaan kertaan opettaneena voin kertoa, että tuo ekaluokkalaisen kiukuttelu on hyvin yleistä. Koulun alkaminen on pienelle oppilaalle rankkaa. Lapsella itsellään on isoja odotuksia koulun suhteen, hän yrittää sopeutua kaikkeen uuteen ja vähän ehkä pelkääkin, miten oppiminen alkaa sujua. Seitsenvuotiaan on usein vaikea hahmottaa ajan kulumista, siksi hän turhautuu, kun kaikki ei tapahdu päivässä.

Sitäpaitsi koulun aloittaminen on tärkeä virstanpylväs myös itsenäistymisessä. Lapsi alkaa ottaa etäisyyttä vanhempiinsa, niin julmaa kuin se onkin. Ja se aiheuttaa pieneen mieleen kovan ristiriidan. Toisaalta on pieni, toisaalta haluaa olla iso.

Niin että pitkää pinnaa ja voimia. Tämä menee kyllä ohi, kun koulun rutiinit tulevat tutuiksi. Pitäkää sylissä, kun lapsi siihen suostuu, lukekaa yhdessä, jutelkaa koulupäivistä ja kannustakaa kaikessa. Eli tätä kaikkea olette taatusti jo tehneet. Kyllä se siitä.

Heidi kirjoitti...

Tirpuunen kirjoitti juuri niin kuin haluaisin kanssa sanoa. Meillä ei ole enää ekaluokkalaista, mutta se oli juuri tuota. Paikkansa hakemista koulussa, kodissa ja kaveripiirissä. Nyt tokaluokka (alku ainakin) on ollut ihmeellisen rauhallista (=helppoa). Epäilen että 3.luokka tuo taas niitä uusia haasteita lisää, kun luokat sekoitetaan osittain ja alkaa englanti. Epäilen...Hurjasti tsemppiä uuteen elämänvaiheeseenne ja paranemista!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you so much!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos paljon kannustavasta kommentistasi!! <3 Sylitelty ollaan, onkin varsinainen sylivauva tullut pojasta, mutta olen antanut olla sylissä kun vaan on ollut tilaisuus pitää - yleensä siirrän muut asiat tuonnemmaksi jos halipula tulee, silloin vain istutaan sohvalla ja sylitellään. Aikansa kutakin..

Pieni Lintu kirjoitti...

Huojentavaa kuulla, että muillakin ollut samanlaista ja että se tästä vielä helpottuu joku päivä. ;) Kiitos kommentistasi!!!

Sokrutin kirjoitti...

Voih, tutulta kuulostaa, kiukkua ja väsyä on ilmassa. Viikonloppuna sitten nukutaan väsyä pois jopa 11 asti! Vaikka kuinka nukuttais normit yöunet ei ne nyt riitä,kun koulussa on uusia asioita ja kavereiden kanssa leikitään sata lasissa. Meillä kaikenlisäksi nyt tullut unissakävely kuvioihin mukaan. Itse olen ajatellut sen johtuvan tästä uudesta ja jännästä, pelottaa se on. Saa yölläkin olla varpaillaan :/ Yksikin yö oli ulko-ovella jo pihalla menossa kun heräsin ja ihan unessa herra puhuu omiaan.

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi apua..meillä ei sentään kävele unissaan, mutta itkua ja kitinää ja muminaa - ei saa puheesta selvää, jotain pahoja unia kai.

Herra 4vee säikäytti tässä pari viikkoa sitten; Meillä on yläkerrassa makuuhuoneet ja portti aina kiinni öisin. Papan pyynnöstä olemme laittaneet porttiin vielä salvan, hän kun aina murehtinut jos pojat kulkee unissaan. No salpaa ei ole tullut laitettua kiinni, laiskuus..no tässä pari viikkoa sitten olin jo nukkumassa ja heräsin siihen kun portti aukesi, luulin että mies on tulossa nukkumaan mutta mitään ei kuulunut ja kun menin katsomaan niin poika seisoi siinä portti avoinna portaiden yläpäässä HOUSUT KINTUISSA ja lähdössä alas, ilmeisesti vessaan. Laitoin portin JA salvan kiinni ja talutin pienen unisen miehen yläkerran vessaan potalle ja sieltä takas sänkyyn, ei muistanut poika aamulla ite mitää, iha unissaa kulki.

Unknown kirjoitti...

Such great photos! Hope your son is feeling better!

Sokrutin kirjoitti...

Vessaa on meilläkin etsitty monesti unissaan ennen tätä unissaankävelyä. Juttelinkin sukulaisten kanssa ja minun isäni on kävelyt lapsena unissaan ihan ulkonakin asti muistamatta itse mitään. Huhuh. Yöllä vois vaan nukkua ;)

Pat kirjoitti...

I love the colorful shots! Hope your son gets better soon.

Rosemary Aubut kirjoitti...

Very well done I love them all!

Kim Klassen kirjoitti...

so much fun... thanks for linking with TT.

xo

Anonyymi kirjoitti...

Heippa.Minullakin ekaluokkalainen,ja illat ja viikonloput menee kiukutellessa... Ei olla otettu kuin yksi harrastus yhdelle illalle,tuntuu että koulu vie voimat. Menee kuitenkin sinne mielellään, illalla väsy purkautuu. Yritämme kuunnella,sylitellä,olla kiinnostuneita ja olemme iloisia että aamuisin mielellään kouluun lähtee. Eskarivuosi oli hankala,kiva kun nyt sujuu. Tsemppiä ekaluokkalaiselle,ihana ikä mielestäni. Isoja,mutta kuitenkin niin pieniä :)
Sanniska
P.s iltasuukkoa ei meillä saa enää antaa ekaluokkalaiselle,on vauvojen juttu :)

Heather kirjoitti...

These are great I love the scissor and the colored pencils. I like the texture you used with them.

Pieni Lintu kirjoitti...

Mun sisko kans oli pienenä käyny talvella ulkona.

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you for hosting this meme - it's always so fun

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä tuo 4v on suukkoja vastaan ;-)

Marilyn kirjoitti...


Great photos! Must be the artist in me, but I think my favorite is the colored pencils. I love the texture work with these.

Sharon kirjoitti...

Beautiful textures and photos! I hope your guy feels better soon!

Johanna kirjoitti...

Samaa se meilläkin on, koulun aloitus on ollut kyllä rankkaa ekaluokkalaiselle. Ja varsinkin se alkaa tuntua nyt, kun alun jännitys ja "kaikki on kivaa" -asenne alkaa kokea arkea. Meillä on hyvänä lääkkeenä sylin ja ajan lisäksi toiminut se, että saa vapaa-ajallakin olla niiden kavereiden kanssa, ettei kotona tunnu siltä että jää kaveripiiristä ulkopuolelle.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you, Marilyn

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you, Sharon

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä on nyt tosiaan tän alkuviikon poika ollu kotona, huomenna menee varmaan kouluun ku ei ole nyt ollu tänää kuumetta - jos ei ny nouse sitte vielä..sekin varmaan jännittää sitte aamulla ku on ollu pois hetken..

EarlK kirjoitti...

Hyvää päivää.

Very nicely done sequence of photos.

Earl