torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Tosi mies ei housuja tartte!Keskustelu 6-vuotiaani kanssa tänä aamuna - olin laittanut eskarilaiselle haalarit, myssyt jne. eteisen lattialle valmiiksi sekä päällyshousut ja kehotin lasta pukemaan vaatteensa niin päästäisiin lähtemään. Poika saapui tomerana eteiseen ja kysyi turhautuneena:

- Äiti, miksi mun aina pitää laittaa housutkin.

- No ethän sinä hyvä ihminen voi mennä kalsareissa eskariin.

- No on kaikki tytötkin aina kalsareissa,
niillä ei oo koskaan housuja!

- Niillä on varmaan legginssit, ei ne oo kalsarit.

- On ne, ne näyttää ihan samoilta ku nää kalsarit.

- Joo mut ei ne oo kalsarit.

- Mitkä ne sitte on?

- No ne on semmoset vähän niinku trikoot,
semmoset ohkaset housut.
Niillä on kuitenki varmaa pikkuhousut siellä alla,
semmoset tyttöjen alushousut.

 :: photo Lindex ::...poika ei ollut mielissään tänäkään aamuna housujen pukemisesta, mutta puki housut kalsareiden päälle vasten tahtoaan tuhahdellen.

Siis minähän täällä meillä olen ainut, joka kotona käyttää housuja. Ja jos ovikello soi, minä joudun menemään avaamaan kun olen pukeessa. Luulen että se on useimmissa perheissä niin, että ulko-ovella jo miesväki riisuu kiristävät housut, farkut jne. pois. Kalsareillahan on rento olla - onhan ne leggaritkin tosiaan mukavat. Ihan epistä, että tytöt voi olla eskarissa lökösästi leggarit jalassa ja poikien täytyy pukea jotkut tönköt housut kalsareiden päälle.

Ja ajatelkaa nyt kesällä kun on jotkut hienot juhlat ja on kuuma ilma - naiset ja tytöt voivat olla kauniissa, juhlavissa hihattomissa mekoissaan ja miesten täytyy pukeutua kauluspaitoihin, kravatteihin ja kuumiin puvuntakkeihin.

No ei meillä naisillakaan aina oo helppoa. Enpä osaa sanoa kummatko pääsee helpommalla - miehet vai naiset.14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No voihan ne tuollaiset pienet pojatkin hyvin kulkea leggareissa! Ehkä isälle ei enää ole ihan suotavaa...
Ainakin minusta esim. PoPin kalsarimalliset housut käyvät juurikin sisähousuista päiväkodissa/eskarissa, sillä tylsähän se on tönkköjä housuja pitää ulkohousujen/haalareiden alla ;)

Ja juhlapukeutumisessahan naiset usein joutuvat palelemaan, tylsää se on sekin. Mutta totta on, että naisten vaatekirjo on huomattavasti laajempi, siksi minusta onkin kiva yrittää olla ahtamatta pikkupoikia tiukalle suorat housut&kauluspaita -linjalle jo pienestä pitäen (ainakaan arkena).

Pieni Lintu kirjoitti...

Mä olen samaa mieltä! Ei ihan pienten tartte juhlissa olla puku päällä, mutta siisti housut ja joku pikeepaita, slipoveri tms. on mun mielestä kyllä oltava. Ei oo kivan näköstä jos jossain häissä tms. on lapset sotkuset potkarit tai gollarit jalassa. :P Noi POPin housut on kyllä huippuja, ne on tosi mukavat jalassa varmasti! Meillä on niitä kans. Tosi monilla pojilla on eskarissa haalarin alla farkut, vielä semmoset tosi slimfit-malliset, on varmaan tosi mukavat hei siellä haalarin alla. ;) Kyllä meillä on noita perus Lindexin gollareita haalarin alla..mukavuus ennen kaikkea!

Anonyymi kirjoitti...

Hah, sulla on harvinaisen fiksu poika! :) Mä oon kyllä täysin samaa mieltä sen kanssa, että leggarit ON kalsarit. Ja ikinä en itte laittais minnekkään muualle niitä kuin kotiin. Pikkutytöillähän se tosin tosiaan on ihan juttu.. Mut voihan pojatkin yhtä hyvin laittaa niitten kalsareitten päälle löysät ja pehmeät collagehousut! Niin ei tarvi inhottavissa farkuissa yms kulkea..

Anonyymi kirjoitti...

Totta, tytöillä on valinnanvaraa enemmän! Mutta miksi pojan täytyy laittaa pitkät kalsarit jalkaan ja siihen vielä päälle esim. ne collarit, eikä pelkät bokserit ja sisähousut riitä? Meillä ainakin poika on sellainen kuumakalle että pitkät kalsarit on varattu pelkästään ulkourheilua varten ja silloin taas ei käytetä muita housuja kuin ulkohousuja siinä päällä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Leggins are not pants so cover your ass - oli jossain.. :D

Kotona ovat tosi lökösät kyllä. :) Ja kesällä tykkään mekkojen kanssa pitää, on jotenkin huolettomampaa leikkipuistossa tai ulkoillessa lasten kanssa jos on leggarit esim. kietaisumekon alla. :D Mut eivät ole juhlavaatteita ollenkaan! Ja tosiaan tarpeeksi pitkä tunika tahi mekko täytyy olla..

Pieni Lintu kirjoitti...

On niin kylmä ulkoillessa, päiväkodissakin ovat ulkona oli keli mikä oli - toki kevättä kohti boxerit riittää gollegejen alle. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

..olis vähä vaikeeta varmaa eskarissa ruveta vielä alushousujakin vaihtamaan. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Varmaan pojalla oli pointtina tossa siis että miksi pojille pitää olla sekä alushousut (oli ne sitte näin talvella pitkät tai sitte lyhyet) ja siinä vielä housut ku luuli että tytöt ovat pelkillä "kalsareilla". :)

Onnellinen Koti kirjoitti...

Voi pieni :) Niitä elämän suuria tai ainakin ihmeellisiä kysymyksiä! :D

Ihanaa naistenpäivää ihaNainen!

Marika kirjoitti...

Ihania nuo lasten ihmettelyt! Mä en kyllä enää vois elää ilman leggareita :)

Alexandra kirjoitti...

Tää oli niin hauska:) ja niin totta, meillä ei pieniä poikia ole, mutta mies kulkee aina, siis aina kotona kalsareissa. Se menee avaamaan ovenkin niissä ja kyllä on pari kertaa hieman hävettänyt, jos on isompi porukka ollut oven takana:)

Anonyymi kirjoitti...

Joo totta! Oon kyllä monesti säälinny miestä kun hiostavaa kauluspaitaa vaan päälle vaikka ois mikä helle, kun juhla niin vaatii..Mutta piru ku ne on komioita niissä paidoissaan ja puvun housuissaan..Uuh :D

Hei, ihania kuvia tuossa postissasi:
"Summer is still so far away".

Hauskaa viikonloppua!! :)

Anonyymi kirjoitti...

me annetaan niitten riisua farkut ja collarit pois pkodissa ;)
niin ja sa vaihtaminen On rankkaa, pkodissa kun on Paljon pukemista Isossa porukasa, siinä ei kannata turhia lisävaihtoja kehittää. Vessaopettelutkin ovat mukavia, ku lapsi saa itse vedttyä housut!
Kiitos, olipa hyvä pikku keskustelu arkipäivän asiasta!

Pieni Lintu kirjoitti...

Toi vessaopettelu on kyllä totta, tosi helposti meidän juniorikin saa housut vedettyä ylös ku on pelkät kalsarit jalassa..mut jos tolla 4v:llä on yhdistelmä boxerit+housut niin johan takkuaa.