torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Puhdasta
Valkoisten pyyhkeiden valkoisena pysymisestä on blogissani aikaisemminkin ollut juttua joskus kauan sitten. Usein tilastoissa sitä haetaankin näköjään. Joten vinkkinä kaikkien valkoisten käsipyyhkeiden omistajille - kloriitti!

Vaikka käytän valkopyykille tarkoitettua pesuainetta, pesen korkeassa lämpötilassa pyyhkeet ja vaihdan hantuukit miltei päivittäin - maksimissaan kolmen päivän välein - alkaa ne jossain vaiheessa tummumaan.

Näin oli taas käynyt joten laitoin pyykkikoneeseen pesuainelokeroon pesuaineen sijaan kloriittia ja ohjelma päälle, pyyhkeet pesin vielä pesuaineella ja kunnon huuhtelulla tuon jälkeen uudelleen ja johan tuli valkoista. Niin ja pyykkikonekin putsaantui sisältä hyvin.


Lovely, clean, fresh and so white hand towels - thank you chlorite!
16 kommenttia:

 1. se on kyllä käytetyin aine meidänkin taloudessa :)

  VastaaPoista
 2. Mä vaihdan myös pyyhkeet päivittäin, pesen ne yleensä 90 asteessa ja aina vain valkopyykille tarkoitetulla pesuaineella (valkoiset siis), mutta silti ne tummuvat varsinkin siitä keskikohdasta, mihin käsiä yleisimmin kuivataan. Värillisissä pyyhkeissä se näkyy ikävänä tummempana kohtana, jota en ole yrityksistä huolimatta saanut millään pois. :/ Sama valkoisten pyyhkeiden kanssa; en saa niitä millään hohtavan valkoisiksi! Kloriitti on kokeiltu, mutta ei se mun mielestä ole niitä kunnolla valkaissut. En tiedä, missä vika. Pesijässä varmaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Jasmiina: Tulee puhdasta pelkästä kloriitin hajusta.. ;)

  Kotiäiti: Joo, pyyhkeet on pakko vaihtaa usein. Mua inhottaa pyyhkiä käsiä jos pyyhe on oikein märkä. :P Ja mähän pesen usein käsiäni.

  VastaaPoista
 4. Ihanat valkoiset pyyhkeet! *huokailee* mutta vielä ihanampi on mekkosi noissa kuvissa :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus, meni suosikeihin. :) Olen pessyt cloritella minäkin, mutta en kyllä hetkeen - hyvä taas herätellä nukkuvaa. :) Voinkohan pestä sillä esim. pyyhkeet joissa on valkoinen pohja ja vaalenharmaat raidat (tai toisinpäin ;))? Marimekon tasaraitaa siis. Osaatko sanoa?

  VastaaPoista
 6. MissV: Jaa-a..enpä tiedä uskaltaako, luulis että raidat sitte haalistuu??

  VastaaPoista
 7. Pakko sanoa noista Marimekon pyyhkeistä! Mä kerran kokeilin saada juuri niiden harmaa-valkoraitaisten valkoisia raitoja kirkkaammiksi. Kirkastui juu, mutta samalla harmaista raidoista tuli vaaleanpunaisia... Pilalle meni pyyhkeet. :/

  VastaaPoista
 8. Nice collection of photos. I like the compositions.

  VastaaPoista
 9. Kloritella pitää vain muistaa pestä matalassa lämpötilassa, koska kuumassa muodostaa myrkyllisiä höyryjä.

  VastaaPoista
 10. Klorite ym. valkaisu- ja desinfiointiaineet ovat melkoisia myrkkyjä. Valkoista niillä saa mutta tosiaan kannattaa lukea käyttöohjeet huolella. Kloritea käytetään kylmän veden kanssa, muutoin muodostuu hengitykselle myrkyllisiä kaasuja. Ja tuuletuksesta kannattaa huolehtia.

  Kloritea voi käyttää myös värillisten tekstiilien kuviointiin kankaanpainannan tapaan. (http://www.kaspaikka.fi/koti/kovanen/kloriitti/index.html)Kloriteen kastetulla leimasimella, siveltimellä tms. painellaan tummaa, värjättyä kangasta. Käsitellyt kohdat yleensä vaalenevat vaihdellen eri sävyisiksi esim. kellertäviksi, vaaleanpunaisiksi, oranssiksi jne. Tämä selittää esim. pyyhkeiden harmaiden raitojen muuttumisen vaaleapunaiseksi.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana mekko/paita kuvissa! Saanko tiedustella mistä se on ostettu/minkä merkkinen?

  VastaaPoista
 12. Mekko on Lindexistä, mutta valitettavasti jo muutama vuosi sitten ostettu - en tiedä saako noita enää, tuskin. :/

  Olen kyllä tykännyt tosta tosi paljon!! :)

  VastaaPoista