torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Puhdasta
Valkoisten pyyhkeiden valkoisena pysymisestä on blogissani aikaisemminkin ollut juttua joskus kauan sitten. Usein tilastoissa sitä haetaankin näköjään. Joten vinkkinä kaikkien valkoisten käsipyyhkeiden omistajille - kloriitti!

Vaikka käytän valkopyykille tarkoitettua pesuainetta, pesen korkeassa lämpötilassa pyyhkeet ja vaihdan hantuukit miltei päivittäin - maksimissaan kolmen päivän välein - alkaa ne jossain vaiheessa tummumaan.

Näin oli taas käynyt joten laitoin pyykkikoneeseen pesuainelokeroon pesuaineen sijaan kloriittia ja ohjelma päälle, pyyhkeet pesin vielä pesuaineella ja kunnon huuhtelulla tuon jälkeen uudelleen ja johan tuli valkoista. Niin ja pyykkikonekin putsaantui sisältä hyvin.


Lovely, clean, fresh and so white hand towels - thank you chlorite!
16 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

se on kyllä käytetyin aine meidänkin taloudessa :)

Kotiäiti kirjoitti...

Mä vaihdan myös pyyhkeet päivittäin, pesen ne yleensä 90 asteessa ja aina vain valkopyykille tarkoitetulla pesuaineella (valkoiset siis), mutta silti ne tummuvat varsinkin siitä keskikohdasta, mihin käsiä yleisimmin kuivataan. Värillisissä pyyhkeissä se näkyy ikävänä tummempana kohtana, jota en ole yrityksistä huolimatta saanut millään pois. :/ Sama valkoisten pyyhkeiden kanssa; en saa niitä millään hohtavan valkoisiksi! Kloriitti on kokeiltu, mutta ei se mun mielestä ole niitä kunnolla valkaissut. En tiedä, missä vika. Pesijässä varmaan. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Jasmiina: Tulee puhdasta pelkästä kloriitin hajusta.. ;)

Kotiäiti: Joo, pyyhkeet on pakko vaihtaa usein. Mua inhottaa pyyhkiä käsiä jos pyyhe on oikein märkä. :P Ja mähän pesen usein käsiäni.

Mona's Picturesque kirjoitti...

Ihanat valkoiset pyyhkeet! *huokailee* mutta vielä ihanampi on mekkosi noissa kuvissa :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mona: Kiitos :)

Annika kirjoitti...

Tosi kiva postaus, meni suosikeihin. :) Olen pessyt cloritella minäkin, mutta en kyllä hetkeen - hyvä taas herätellä nukkuvaa. :) Voinkohan pestä sillä esim. pyyhkeet joissa on valkoinen pohja ja vaalenharmaat raidat (tai toisinpäin ;))? Marimekon tasaraitaa siis. Osaatko sanoa?

Pieni Lintu kirjoitti...

MissV: Jaa-a..enpä tiedä uskaltaako, luulis että raidat sitte haalistuu??

Kotiäiti kirjoitti...

Pakko sanoa noista Marimekon pyyhkeistä! Mä kerran kokeilin saada juuri niiden harmaa-valkoraitaisten valkoisia raitoja kirkkaammiksi. Kirkastui juu, mutta samalla harmaista raidoista tuli vaaleanpunaisia... Pilalle meni pyyhkeet. :/

deb duty kirjoitti...

Nice collection of photos. I like the compositions.

Anonyymi kirjoitti...

Kloritella pitää vain muistaa pestä matalassa lämpötilassa, koska kuumassa muodostaa myrkyllisiä höyryjä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Hyvä tietää tuokin! Kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Klorite ym. valkaisu- ja desinfiointiaineet ovat melkoisia myrkkyjä. Valkoista niillä saa mutta tosiaan kannattaa lukea käyttöohjeet huolella. Kloritea käytetään kylmän veden kanssa, muutoin muodostuu hengitykselle myrkyllisiä kaasuja. Ja tuuletuksesta kannattaa huolehtia.

Kloritea voi käyttää myös värillisten tekstiilien kuviointiin kankaanpainannan tapaan. (http://www.kaspaikka.fi/koti/kovanen/kloriitti/index.html)Kloriteen kastetulla leimasimella, siveltimellä tms. painellaan tummaa, värjättyä kangasta. Käsitellyt kohdat yleensä vaalenevat vaihdellen eri sävyisiksi esim. kellertäviksi, vaaleanpunaisiksi, oranssiksi jne. Tämä selittää esim. pyyhkeiden harmaiden raitojen muuttumisen vaaleapunaiseksi.

Salla kirjoitti...

Suosittelen vilkaisemaan tätä! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos linkistä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana mekko/paita kuvissa! Saanko tiedustella mistä se on ostettu/minkä merkkinen?

Pieni Lintu kirjoitti...

Mekko on Lindexistä, mutta valitettavasti jo muutama vuosi sitten ostettu - en tiedä saako noita enää, tuskin. :/

Olen kyllä tykännyt tosta tosi paljon!! :)