tiistaina, helmikuuta 07, 2012

KasvukipujaLapset voivat jo onneksi aika hyvin, oli se vaan flunssa. Kuopus on vielä tosi yskäinen ja pientä lämpöä on ollut, alkoihan hällä vasta monta päivää myöhemmin kuin esikoisella.

Vanhempi poika meni eskariinkin yli viikon poissaolon jälkeen. Meinasi vain aamulla, että haluaisi vielä nukkua - tottui taas, että voi nukkua yli kymmeneen aamuisin. On nää vaan semmosia unikekoja, siinä on omat hyvät ja omat huonot puolensa kyllä.

Viime yönä vaan tuli sellainen parin tunnin valvominen isomman pojan kanssa - kamalat kasvukivut oli jalassa. Tosi kurjaa. Yritettiin hieroa jalkaa, lämmitettiin mikrossa kauratyynyä - lopulta annettiin särkylääkettä kun mikään ei tuntunut auttavan. Nukahti lopulta ja aamulla kipu oli poissa. Muistan lapsuudesta nuo kivut, ne oli jotain kamalaa.

Onko teidän lapsilla kasvukipuja usein? Meillä tämä oli 6-vuotiaalla nyt ehkä neljäs kerta, 4-vuotias ei ole vielä koskaan valittanut moisesta. Mikä teillä on auttanut?

Takapihan lumiset sokkelokuvat otettu pari viikkoa sitten. Nyt sitä lunta on tullut vielä lisää ja pitäisi kaivaa käytävät esiin. Vielä ei pikkuveli kuitenkaan pääse ulos pariin päivään.
Kids are feeling better after flu - finally!

I'm quite tired..now I have flu and I was awake
with our older boy last night. He had terrible
growing pains - I'm not sure is that the right word
for the problem in English!?


We made this cool snow labyrinth few weeks ago
10 kommenttia:

selma kirjoitti...

Meillä on ollut "kasvukipuja" toisella kovastikin ja liittyivät usein lihaskramppeihin, kun oli urheillut kovasti. On yritetty antaa nesteita ja lisätä luontaisesti magnesiumia (=vihreää). On laitettu villasäärystimet ja hierottu, mutta usein silti jouduttu turvautumaan lääkkeeseen.
Ihana sokkelo!

Sateenkaarentaa Riikka kirjoitti...

Heippa ja kiitos kommentistasi! :)
Täälläkin on viime ajat flunssan kourissa menneet, toivottavasti pian hellittäisi.
Kasvukivut ovat kyllä inhottavia, muistaa niin omat ja kyllä tuo meidän 3-vee neitikin jo valittelee, että jalkaan tai käteen koskee.. Ihan hurjaa on kyllä tuo pituuskasvu ollut, moni luuleekin jo paljon vanhemmaksi mitä edes on.
Mutta lapsen kipu on vanhemmille aina kurja juttu, kun vain voisi jotenkin toista auttaa..

Mutta mukavaa viikkoa ja ihania lumileikkejä!

Susan Anderson kirjoitti...

brrrrrr

Lots of snow!

=)

PS. Get well soon...

Secret Mom Thoughts kirjoitti...

Glad the kids are feeling better. Hope you feel better soon too. cute pics of the kids.

Henna kirjoitti...

Heippa -meillä pojalla ollut pikkuisesta asti kasvukipuja säärissä (edelleenkin silloin tällöin, nyt 9v.). Meillä auttaa ainakin jonkin verran kylmägeeli -rasvaus jalkoihin, jonka jälkeen peitellään lämpöisesti ja laitetaan korkea tyyny jalkojen alle. Sillä tavalla saa unen päästä kiinni -potkii sitten yöllä tyynyt pois, kun kipu helpottanut:) Mukavaa kevättalvea sinne, sinulla on ihana blogi♥

Gina Kleinworth kirjoitti...

So so beautiful!!!! Love SNOW!!!!

Maddy kirjoitti...

Awww...that's terrible! Glad the kids are feeling better and hopefully, you will soon too.

Pieni Lintu kirjoitti...

Selma: Niinpä, ei sille aina voi mitään!

Riikka: Sanos muuta, kun vielä muistaa miltä se itsestä tuntui.. :(

Sue: Thank you <3

Secret mom...: Thank you so much

Kivitasku: Kylmägeeliä oltais laitettu, mutta siinä oli menny päiväys vuosi sitten vanhaksi ;)

Gina: thanks :)

Maddy: Hope so!!! <3

Marika kirjoitti...

Itselläni oli useiden vuosien ajan todella kauheita kasvukipuja, muistan ne vielä nytkin 41 vuotiaana. Niihin ei auttanut muu kuin aspiriini, silloinhan ei ollut oikein muuta särkylääkettä tarjollakaan ? Omalla pojallani on myös ollut ajoittain särkyjä ja hänelle annan panadolia, se auttaa !
Lääkärien mukaan kasvukipuja esiintyy 4-12 vuotiaana.

leigh hewett kirjoitti...

Hope everyone is on the mend.