torstaina, helmikuuta 23, 2012

Blogin kuvatilako täynnä?Välillä blogeissa herätään Picasa verkkoalbumin täyttymiseen ja kysellään miten saa lisää tilaa. No itsekin kerran tätä ihmettelin aikoinaan ja minua fiksummat opastivat pienentämään kuvakokoa. Siispä olen niin tehnyt ja Picasan 1024Mt:sta minulla on käytössä tällä hetkellä vain 2,6% joten sinne mahtuu minulla vielä tuhansia ja tuhansia kuvia lisää - nyt albumeissani on yhteensä 4719 kuvaa!

Saahan joku halutessaan ostaa lisätilaa Googlelta, mutta jos et tätä halua tehdä etkä perustaa uutta tiliä ja uutta blogia niin ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla näppärästi pienennät kuvasi esim. niin, että kuvan pisin sivu on max 640px - sen isompia kuvia on ihan turha blogiin laittaa. Valitsen blogitekstiä tehdessäni silti kuvan kooksi "erittäin suuri" ja mielestäni kuvani ovat kyllin suuria, ei niitä tietenkään saa klikattua tuon suuremmiksi, mutta uskon ettei kenelläkään ole tarvettakaan.

Itse käytän ilmaista Photoscapea - omassa suomenkielisessä versiossani ainakin kun avaan kuvan Photoscapessa niin sen kuvan alapuolella on toiminto "koon muutos", siitä voi valita "pidemmän sivun vähennys 640px" ja tallentaa (tallenna nimellä jos haluat säästää aluperäisen kuvan). Gimpillä kun avaat kuvan niin valitse "kuva" ja "skaalaa kuvaa" ja laita isomman numeron tilalle 640 ja klikkaa sitä toista ruutua niin se muuttuu automaattisesti suhteessa pidempään sivuun ja tallenna.

No mikä ihmeen Picasa ja mistä sen löytää?! Jokainen koneeltasi blogiisi lataama kuva siis latautuu Google-tilisi Picasa verkkoalbumiin, jossa tilaraja on 1024Mt. Picasa-albumisi löydät esim. hallintapaneelistasi yläreunasta kun näet oikeassa yläkulmassa profiilikuvakkeesi tai itselläni Google aloitussivulla kun olen kirjautuneena tälle tililleni näkyy tuo profiilini ja siitä kun napsauttaa niin pääsee tarkastelemaan profiilia ja sieltä on linkki omaan Picasa-albumiini.


Toivottavasti tästä oli apua!!!


17 kommenttia:

Maanvaiva kirjoitti...

Mä olen nyt viimeaikona kun muokkaan picassassa kuvia samalla pienentänyt ne siellä. Tosin, ei se vissi kovin pieneksi niitä saa. Ja sitten olen käynyt vanhoja kuvia jälkeenpäin pienentämässä. Hirvee homma :)

Tuire kirjoitti...

Kiitos oli apua! Mulle tilan täyttyminen tuli aikanaan ihan puun takaa. Poistin joitakin kuvia ja nyt siis pienenän ja odottelen milloin on taas täynnä. Menenkin kurkkaamaan paljonko tilaa on jäljellä. :)

Ihana makuuhuone teillä!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Kuvan kokoon vaikuttaa paljon myös laatu. Tallensin kuvan (pitempi sivu 700 pikseliä) Gimpillä käyttäen laatua 100, jolloin tiedostokoko oli noin 193 kt. Laadulla 90 koko oli noin 62 kt. Ruudulta katsoessa laatueroa ei nähnyt ollenkaan. Blogikuvat on yleensä tarkoitettu vain ruudulta katsottaviksi, jolloin laadun ei tarvitse olla paras mahdollinen.

Keittäjä kirjoitti...

Heino juttu, kun laitoit aiheesta. Minulla ei vielä paljon kuvia ollutkaan, mutta tilaa olin käyttänyt lähes saman verran kuin sinä tuhansilla kuvillasi. Kävin heti tyhjentämässä turhat pois jne. Kiitos tuhannesti!

Mia kirjoitti...

Kiitos aiheesta, ollut mielessä monesti, mutta löydä itseltäni mistään tuota picasa verkkoalbumia. Kummaa, mutta ei löydy noista paikoista joihin neuvoit. Missähän se siis voi olla? :O

Pieni Lintu kirjoitti...

Maanvaiva: No niin on - hirvee urakkahan siinä!

Tuire: Kiitos :)

Laura: Joo, näin on. Kyllä tällä järkkärillä otetut kuvat vie paaaaljon enemmän tilaa vaikka pienentää mitä vanhalla kameralla otetut vei.

Keittäjä: Hyvä että oli apua :)

Mia: No voihan..mene hallintapaneeliin, yläkulmassa oikealla mulla lukee "pieni lintu" ja on mun profiilikuvake. Sitten kun painan siitä niin valitsen "tilin asetukset" ja vasemmalla lukee sitten sivulla "tuotteet" ja sieltä aukeaa sivu jossa lukee mm. tuo "picasa verkkoalbumit". Auttoiko?

Elina kirjoitti...

Moikka!

Mitäs sitten kun löydän tieni picasa albumiini, mistä sieltä pystyy muokkaamaan tuon kuvakoon pienemmäksi?

Pieni Lintu kirjoitti...

Moi Celina!

Mä luulen, että siellä niitä ei voi pienentää - en ole ainakaan löytänyt toimintoa sieltä albumista. :/ Että vaan uudet mitä lisäät voit ennen lataamista pienentää kuvankäsittelyllä. En sitten tiedä miten Picasa kuvankäsittelyllä muokataan, varmasti sieltäkin löytyy pienennystoiminto, mutta synkronoiko se kuvat sitten tonne verkkoalbumiin - en osaa sanoa.

Elina kirjoitti...

Eli onko niin, että kun minulla on täysi tuo tallennustila, niin en pysty sitä tilaa siis saamaan enää lisää?

Kiitos tuhannesti, kun autat avutonta!

Pieni Lintu kirjoitti...

No enhän mä satavarma voi olla. :) Ostamalla kyllä saat lisää, pitää vissiin olla luottokortti, jolla maksaa Googlelle.

Mä tein niin kun heräsin tähän että tilahan voi loppua, että latasin kaikki kuvat sieltä koneelle takas ja pienensin ne kuvakäsittelyohjelmalla, sitte korvasin kaikki blogini kuvat niillä uusilla pienennetyillä kuvilla ja poistin ne suuret tilaavievät vanhat kuvat tuolta Picasa verkkoalbumista. Mutta siinä oli ihan kamala homma vaikka mulla ei sillon ollu vielä ees kovin paljon niitä kuvia..ehkä jotain parisataa.

Tirppanat kirjoitti...

Heippa! Kiitokset artikkelista, tästä oli kovasti hyötyä, sillä minulle kävi keväällä juuri noin: bloggerin tallennustila tuli täyteen, ja blogin pito loppui seinään. Olen nyt aloittanut uudelleen, ja alusta lähtien pienentänyt kuvia niin, että pisin sivu on minulla 600px. Kuvista tulee kooltaan julkaisua varte 70kt - 150kt. Olen nyt ladannut blogiin n. 50 kuvaa ja kuvatilaa olen käyttänyt 9MB:n edestä. Tuntuu siltä, että kuvat jäävät vieläkin liian suuriksi, sillä tällä vauhdilla 5000 kuvaa tarkoittaisi jo 900 MB:n käyttöä. Mitenkähän kuvia voisi vielä pienentää? Tykkään kovasti sinun kuvien laadusta, onkohan ne kooltaan julkaisuvaiheessa minkä kokoisia?

Pieni Lintu kirjoitti...

Moi,

Voi että. Enpä tiedä nyt. Katsoin yhtä luontokuvaa ( http://2.bp.blogspot.com/-Na5VuTDHKmU/T_xGNmzOEKI/AAAAAAAAVEE/D0SYtcW420E/s640/%C3%B6t%C3%B6kk%C3%A4.JPG ) ja siinä pisin sivu mulla on tuo 640px ja kuvan koko oli näköjään 177,8kt.

Mulla on tuolla picasa-albumissa näköjään käytössä tällä hetkellä 26 Mt (2,61 %) 1024 Mt:n tallennustilasta. Ja mulla on PALJON kuvia, satoja..varmaan tuhansia!

Mitenköhän noi nyt menee, mun mies kerran yritti mulle selostaa noista kilotavuista ja megabiteistä, ne ei ihan niin mene, että tasan tuhat megabittiä on yksi kilotavu tms..en mä oikein tiedä. :D Mutta jos sulla on 9MB niin sehän on aikä vähän? Vai onko..? Mun täytyy kysyä mun mieheltä tänään miten toi menee. :D

Tirppanat kirjoitti...

Voivoi. Ei mee nää ihan miun nuppiinkaan. Menee bitit ja tavut sekasin. Koitin katsoa vielä nuita niin, tuo 1024Mt olisi 1Gt? Ja tuo miun 9 MB on 0,0010986 gigatavua (http://muunnin.com/data/) Kai :D Eli on se TODELLA vähän.

Mutta... Mie keksin, mistä tämä alkoi. Miulla on Wordpressissä blogi, ja se ilmoittaa että "You're currently using 9,0 MB out of 3,0 GB upload limit (0.3%)." Miun nuppiin ei mennyt millään, että miten tuo 9MB voi olla 0,3% tallennustilasta, se tuntui niin paljolta prosentteina muutamasta kuvasta. (50 kuvaa 0,3% eli 5000 kuvaa olisi jo sen 30 %) Ja verrattuna siihen, että siulla tuhansia kuvia mahtuu muutaman prosentin tallennustilaan....

Niinpä mie laskin ja laskin ja ei onnistunut. Mutta nyt tajusin, että se olikin 3megaBITTIÄ ei 3 megaTAVUA :S Ja 3Gb on laskurin mukaan 384 Mt. Eli Wordpressin tallennustila on vain niin pieni verrattuna bloggeriin (3 Gb vs 1024Mt). Laskin, että semmonen 15000-20000 kuvaa sopii sinne kaiken kaikkiaan miun tallennuskoolla.

Että näin: eiköhän tää nyt selvinny. Pitkä matikkakaan ei tämän enempää auttanut näissä laskuissa :D Meni tosiaan bitit ja tavut sekaisin. Sen takia wordpressin prosentit ei ollu oikein verrannollisia bloggeriin.... :)

Kiitokset kuitenkin avusta! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Aivan!!! No mut hyvä ku selvisi. :D

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Ihanaa kun löysin tän tekstin ja huomasin et oma tilani oli jo 83% täynnä vaikka blogikaan ei ole ollut pystyssä kuin vasta 7kk! Aloin käydä vanhoja kuvia läpi ja latailla kuvat uudestaan, hemmetin hidasta hommaa... Osaatko muuten sanoa päivittyykö se picasa albumin koko jotenkin jälkijunassa? Eilen illalla nimittäin päivittelin parin kuukauden postaukset ja tänään kansion koko on edelleen ihan sama?

Pieni Lintu kirjoitti...

Jaa-a, en osaa sanoa..poistit kai ne suuret tiedostot sitten!? Luulisi kyllä että se tila päivittyis saman tien??! En kyllä osaa auttaa tässä.

Tsemppiä, been there. ;) Oli kamala urakka. :P

Tiia / Littlebigthings kirjoitti...

Ok, täytyy seurailla tilannetta nyt muutama päivä... Ois kyllä voinut tän tajuta vähän aiemmin ni ei olis näin hirvee homma :/ Hyvin meni kyllä kahteen asti yöllä koneella kököttäessä kun ei malttanut lopettaa :)