maanantaina, joulukuuta 12, 2011

TuikkukipotSuloiset pilkulliset tuikkukipot syntyi pienistä vauvanruokapurkeista permanenttitussilla piirtäen - jos teillä ei enää pilttejä syödä, kuten ei meilläkään niin tee niin kuin minäkin ja krävää sukulaisilta purkkeja. Lasinkeräykseenhän nämä enimmäkseen joutuvat aina.

Etiketit lähtee helposti irti kun liottaa hetken tiskivedessä. Sitkeimmätkin liimakököt nujertuvat rasvakäsittelyn jälkeen - sipaisu voita liiman päälle ja antaa vaikuttaa esim. yön yli ja sitten vaan putsataan pois!


:: MAKROVIIKOT JA TEEMAEXTRA - kynttilä ::


Mukavaa uutta viikkoa!


14 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

Kiva tuunaus! :)

Kaisa kirjoitti...

Söpösiä.Meillä oli poika tehnyt kerhossa vastaavia mutta niin että ensin oli liimaa levitetty purkin pintaan,sitten pyöritelty merisuolassa,oikein sellasessa karkeassa ja lopuksi ripoteltu hopeista hilettä päälle.Näytti kuivuttuaan ihan lumiselta.Pohjaan oli kerhon tädit laittaneet varoituksen että vain ulkokäyttöön.Noista purkeista tais joku vuosi sitten olla keskustelua kun olivat tuikkukippoina poksahdelleet mutta miksei tuo nyt kestäisi siinä missä joku ohut lasinen tuikkukippokin.Ollaan pidetty pihalla varmuuden vuoksi kuitenkin.

Pieni Lintu kirjoitti...

Jasmiina: Kiitos :)

Rimpsukaisa: Hui! Tulee onneksi aina valvottua kynttilöitä!

Sirpa kirjoitti...

Noista tuleekin kivoja tuikkukippoja!

Pieni Lintu kirjoitti...

Sirpa: juu! :) Olin kerran työharjoittelussa Taito-keskuksessa ja sieltä käytii koululaisille pitämässä iltapäiväkerhoa ja askarreltiin siellä semmoset roikkuvat tuikkukipot, rautalangasta kieputettiin ripustuslenkki. :)

Anskuliini kirjoitti...

On kyllä ihania :) Oltiin sunnuntaina joulumyyjäisissä lasten kanssa myymässä myöskin tuunattuja pilttipurkkeja tuikkukupeiksi.

Tupu Pupuna kirjoitti...

Noista saa kyllä tuunattua aivan ihania tuikkukipposia, mutta kannattaa noudattaa tuota neuvoa todellakin, että vain ulkokäyttöön! Siis en ole mikään hysterian luoja, mutta voivat rajähtää, jos sisällä polttelee niissä lämpökynttilöitä, olen kuullut useammallekin näin käyneen :/
Ulos näistä saa upean näköisen tuikkumeren, kun laittaa vaikka pihassa olevan lumisen kiven päälle paljon erikokoisia purkkeja ;)

Trenicia kirjoitti...

Ovat kyllä kivoja :) Mutta tosiaan ulos mielellään :) Meillä poksahti, onneksi lapset nukkuivat yms. Vielä silloin pidettiin sisällä. Ei enää:)

Lovviisa kirjoitti...

Somansimppeleitä :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja kiitos varoituksista! ♥

Terhi kirjoitti...

Ihania ovat! Mä tein lasipurkeista lyhtyjä omenapuun oksille. Hetkeksi laitoin niihin tuikun sisätiloissa ja totesin, että pöytä oli purkkien alta ihan lämmin eli en uskaltaisi polttaa niitä sisällä. Lasipurkeissahan pohja on paljon ohuempi kuin tuikkukipoissa ja lyhdyissä yleensä.

Tellu kirjoitti...

KIVOJA!

Marjut kirjoitti...

Hyvä idea koristella tussilla! Tuikut on aina kivoja:-)

TeeTee kirjoitti...

Kiva idea. Minä tekisin punaisia palloja! ;D