keskiviikkona, joulukuuta 22, 2010

Tarina


Ostin sukkia Citymarketista lapsille söpöissä peltisalkuissa

I bought new socks for the kids - Socks came in cute briefcases
Tapahtui eräänä iltana tällä viikolla kun lapset oli laitettu sänkyihinsä saunan ja hampaidenpesun jälkeen. Äiti ja isä olivat laittaneet TV:n päälle ja aikoivat katsoa Frasieria ja napostella samalla jotain hyvää. Juuri kun kurkkutikku oli kastautumassa chilillä maustettuun kermaviilidippiin kuului yläkerrasta komento, että pitää tulla.

Perheen isä kiiruhti rakkaan poikansa luo kysymään mitä asiaa hänellä oli. Asia kuulemma oli sellainen, jonka voi kertoa vain äidille. Äiti kapusi rappusia yläkertaan ajatellen, että nyt äidille halutaan uskoutua ja äiti on tärkeä henkilö. 5-vuotiaalla esikoispojalla olisi jotain todella tärkeää ja syvällistä asiaa.

Huoneessa oli hämärää, pieni pistokkeeseen työnnetty yövalo tuikki huoneen nurkassa. Pikkuveli oli jo sikeässä unessa ja huoneessa oli sellainen nukkuvan lapsen lämmin tuntu. Äiti kyykistyi lapsensa sängyn viereen ja kysyi:

- Mitä asiaa sulla oli äitille?
- Tuli iso räkä nenästä ja mä laitoin sen jonnekin tänne sänkyyn.
- Ahaa! No etsitään se aamulla ja putsataan, ei viitsi laittaa valoa kun pikkuveli jo nukkuu.

Äiti yritti pysyä tyynen rauhallisena - lakanatkin oli juuri päivällä vaihdettu.


- Joo. Mutta toisestakin sieraimesta tuli tosi tosi tosi iso räkä.
- No missä se on?

Sillä hetkellä hämärässä huoneessa pieni viaton käsi kurottautui äitiä kohden etusormi nostettuna pystyyn ja kuului pojan ääni:

- Tässä!

Äiti otti vastaan maailman isoimman, limaisimman, yököttävimmän räkäklöntin ja poika käänsi tyytyväisenä kylkeään, otti unikoiran kainaloon. Äiti peitteli puhtaalla kädellä lapsensa ja meni suorinta tietä pesemään kätensä saippualla.

Ihanaa olla äiti.

Melko ällöttävää, mutta suloista. Pienet pojat räkäklöntteineen on jotain klassista. Ja asia oli pojalle niin tärkeän tuntuinen, että siitä piti sanoa vain äidille - rakas!


♥     ♥     ♥


Something that happened one evening when we were going to watch Frasier on TV. We thought that the kids were asleep. 5 year old son asked to come. Dad went upstairs to ask what he had in his mind. He wanted to tell it to mom only not to dad so I went upstairs. I was thinking that it must be something important, he wants to tell me something now.

- What's on your mind honey?
- I dug a bogey from my nose and put it somewhere in the bed.
- Well, we'll find it tomorrow, sleep now. We can't put the lights on 'case your brother is already sleeping.
- Yes but I found huge bogey in the other nare too.
- Were it is?

..and a small hand slowly rises up, one finger turned up.

- Here!


It's lovely to be a MOM.


PS. Sorry, bad english! But maybe it's better than the Google translation!?4 kommenttia:

Riihitonttu kirjoitti...

Ihana! :D Hyvät naurut sain :)

Sari. kirjoitti...

Voi mikä insidentti :D :D

Ja aika mageet noi loodat... :)

Kaaponkammari kirjoitti...

Talo hiljeni ja luin tämän tarinan oikein ajatuksella ja minusta se oli kerrassaan ihana. Äiti on niin korvaamaton ja se rään kertominen juuri äidille oli tosi tärkeää ja välttämätöntä. Nautinnollisia hetkiä lapsosten ja perheesi kanssa ja Ihanaa joulua.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos!! :)