tiistaina, syyskuuta 07, 2010

Vaunuillaan


Esikoisen sairastellessa iskän kanssa kotona, ollaan me kuopuksen kanssa ulkoiltu ja lenkkeilty. Vaunuja meillä käytetään enää tosi harvoin, yleensä esikoinen menee pyörällä ja kuopus myös - lue: minä työnnän. Tai sitten kävellään kaikki. Nyt halusin itse vähän reippaampaa liikuntaa joten mentiin vaunuillen. Nyt jo esikoinenkin on päässyt taas ulos purkamaan energiaa!

Meillä on jo 5 vuotta vanhat ja kovassa käytössä olleet ihanat Gessleinin yhdistelmät. Kääntyvä heittoaisa on ollut plussaa ja paljon käytetty ominaisuus - tämänkin kävelyreissun aikana matalalta kirkkaasti paistavan auringon vuoksi kääntelin heittoaisaa paristi. Ihan vauvana on ollut pehmeä kantokoppa käytössä ja nyt siitä pohja poistettuna se toimii lämpöpussina.

Isot ilmakumirenkaat on sellainen ominaisuus, joka vaunuja ostavan kannattaa ottaa vakavasti. Ei sellaisilla pikkuisilla renkailla mitään tee! Ilmakennorenkaat myös hyvät, kovat kumiset valkoiset vanhanaikaiset ovat ihan kamalat ja tärisyttävät. En suorastaan ymmärrä miten jotkut hienostelevat ja ostavat jotkut supertruper-rattaat, joissa on ihan prötö pienet renkaat. No ehkä niillä voi sievistellä jossain pääkaupunkiseudulla, mutta kyllä etelässäkin viime talvena sitä lunta riitti! Näillä renkailla kyllä pääsee jos haluaa!

Meillä oli vähän alle vuoden käytössä tuplat, Jane Powertwinit, tykkäsin niistäkin ja vaikka olivat peräkkäinistuttavat niin ne oli todella näppärät kun etupyörä oli kääntyvä/lukittava. Näissäkin oli isot renkaat.

Emmaljungien päälle en ole koskaan oikein ymmärtänyt, enkä kovien kantokoppien, joissa hankalan tuntuinen erillinen ratasosa. Mun mielestä on ollut todella käytännöllinen systeemi kun välillä voi käyttää rattaina ja välillä kantokopan kanssa. Saksalainen laatu on hyvää, näissä ei ole vieläkään mitään teknistä vikaa ilmennyt, ainoastaan tavarakori revennyt vähän.

Kuopuksen syyshaalari on nyt otettu käyttöön ja se tuntuu tosi hyvältä - Lassien haalari siis. Hiukan on ison tuntuinen 98cm koko, mutta ei mitenkään tunnu häiritsevän eikä näytä säkiltä. Saattaapa mahtua keväälläkin. Ihan parhaimpia lapasia on Kivat-tarhalapaset, näissä on niin hyvä tuo pitkä varsi ja värejä löytyy muutakin kuin sinistä ja punaista. Tuplapaksu trikoomyssy on itse tekemä ja sopivan paksu näin syksyllä.

Nyt alkuviikosta on taas tarjennut fleeceilläkin vallan hyvin! Aivan upeita ilmoja!!


5 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Heipparallaa!

Kivanäköinen poitsun setti. Ompelemasi trikoomyssy muistuttukkin parista tuunauksesta mitkä odottelee tuolla khh kaapissa. Jospa tänään ompelisin itsekkin.

Meilläkin on ollut vaunut aina kannettelevalla kantokopalla (pehmeä). Toki lapset on syntyneet aina huhti -ja heinäkuussa. Eri asia jos olisi talvi, silloin puntaroisin uudestaan. Kantokopasta on helppo siirtyä paksuun ja muhkeaan lämpöpussiin. Olen tykännyt kanssa tosi paljon. Minä en ole lainkaan merkkiuskollinen vaunuasioissa. Käyttötarkaituksia ja makumieltymyksiä on niin paljon kuin vaunuja -onneksi. Minä en mieluile nähdessäni esim. Bugatit tai Phil & Ted'sit. Jostain syystä meillä on vain Emmaljungan vaunuja ja Peg Peregon matkakarattaat ollut. Katsoin tosi Teutoniankin vaunuja uusimpia hankiessani mutta Emmaljungat lähti niin paljon edullisemmin että se ratkaisi. Kääntyvät pikku etupyörät oli vain iso plussa, sillä meidän tapauksessa rattaat on kaupunkikäyttöön lue kaupoille ja kesäsin toki muutenkin käyttöön. Matkarattaita en edes harkinnut. Ostoksille pitää olla vankat pelit jotta jaksaa ne ostokset kotiin rullata :) Käyttökokemuksia on 9vuodelta ja olen tyytyväinen.

Ihanaa muuten kun vähä taas lämpenikin, saa armon aikaa talvihankinnoille. Hih.
Muksaa päivää!

Kotiäiti kirjoitti...

Meiltä löytyy pojilta ne Emmaljungan tuplat. ;) Ja olen ollut tyytyväinen! Ihan niillä isoilla renkailla, vaikka ensin harkitsin niitä pieniä pyöriviäkin renkaita. Sitten alkoi epäilyttämään niiden kestävyys ja kulkeminen lumisohjossa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Jeps, käyttötarkoituksen mukaanhan niitä ostetaan - meillä ulkoiluun, kauppareissuille on Carena Easyt ollut takakontissa, on tosi köppääset mutta ovat ajaneet sen asiansa mitä on tarvinnut eli näppärästi kokoon ja esille ja sai makuuasentoon ja tilava kori. Noilla en kuitenkaan lenkille lähtisi.

Mä en tiedä mikä mulla niissä Emmaljungissa tökki valitessa, ne oli niin jäykät jotenkin. Näissä on tuollainen remmi rungon ja rengasaisan välillä ja se on ollut tosi hyvä ja myyjäkin sitä kehui että näissä on jousitus tosi hyvää luokkaa eikä kovia muovisia osia jotka lohkeilisi pakkasessa.

Emmaljungat olis ollu tietty pari satkuu halvemmat, nää maksoi n.700e mutta kun ovat olleet 5v käytössä ja ollaan oltu tyytyväisiä niin ei se hinta tunnu enää pahalta. :) Sekä köyhän ei kannata ostaa halpaa..heh..

Hipsu kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa nuo teidän vaunut :). Meillä on ollut Emmaljungat niin ekalla kuin sitten kaksosillakin sellaiset tuplamalliset.
Ihania lämpimiä syyspäiviä!!

Sarppu kirjoitti...

Ihana pakkaus siis kärryt ja lapsonen :) kyllä noissa rattaissa ja vaunuissa on isoja eroja, olen myös aina ollut kunnon pyörien kannattaja, täällä ei edes pääsisi eteenpäin välillä talvisin, jos ei ole kunnon pyörät.