keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

Kuivaksi ja kuumetta


Krooh pyyh krooh pyyh!

Viidestä alkaen on tämä äippä ollut hereillä. Esikoiselle on näemmä tullut jonkinlainen jälkitauti flunssasta, jonka luulimme jo olevan parantunut. Aamulla jo 38,5 - kamalan yskänkin on saanut. Lääkäriin sitten menemme tänään - olisko korvat, keuhkoputkentulehdus tms.

Jospas keittäisi kahvia niin jaksaisi valvoa siihen asti, että pääsee päiväunille..No more diapers in the day-time - Jiihaaa!!

Aina sitä stressaa ja murehtii - ihan turhaan, tietää kyllä ettei kannata.

Alkukesästä mietin, oppiiko kuopus koskaan päiväkuivaksi. Poika oli jo 2,5v eikä potta kiinnostanut ollenkaan.

Ja oppihan tuo kesän aikana. Ihan yks kaks. Voi miten ihanaa. Vaippoja ei tarvi kuskata enää kaupasta niin paljon - teippivaippoja vain yöksi ja niitäkin aika harvoin tarvii ostaa. Mikä säästö! Loppujenlopuksi kuopus on ollut niin reipas ja oppivainen, että haluaa välilllä korokkeelta pissata seisten pyttyyn - iso mies meillä, isoveljen esimerkki vaikuttaa paljon varmasti.

Öisinkin välillä huikkaa sängystään "minä menen pissalle, pissahätä". On se vaippa kuitenkin aamuisin yleensä täpötäynnä - ei vielä sitä uskalla/jaksa pois ottaa käytöstä, mutta lupaavalta vaikuttaa! Marraskuussa kuopus tulee 3 vuotta - meidän vauva.

Sori itseni toistaminen kun tästä jo kerroin vähän yhdessä postauksessa, mutta on tämä niin helpottava ja mahtava juttu - rahaakin säästyy!

Boxereita tuli ostettua vino pino kesäksi, aluksihan ne olikin ahkerassa käytössä kaikki ja pyykkiä tuli. Nyt pitäisi ostella kuopukselle pitkiäkalsareitakin, ei vielä ole kaupoissa - tulevat kuulemma syyskuun aikana kun kyselin Lindexissä. Tänä syksynä ostan tarpeeksi! Viime talvena kun piti lopputalvesta ostaa lisää niin eipä mistään enää saanut ja muutama hassu koko vain oli jäljellä.

Loppuun vielä Lambin käyttäjille tiedoksi, että uutta Lambin lastenpaperia ostamalla voi kerätä Lambiz-hahmon itselleen. *KLIK*

Mitähän muita keräyksiä on meneillään?

Minä en henkilökohtaisesti oikein pidä kuvioiduista vessa- tai talouspapereista. Kammottavaa niistää nenäänsä ja järkyttyä, että tuleeko verta nenästä ja todeta, että ai niin paperissa olikin jotain iloisenkirjavia puolukanvarpuja. Lapset varmaan tykkäisi tästä hauskata paperista, mutta olisiko toisaalta paperin menekki turhan innokasta sitten!? Aika söpönen tuo lammas!

Kaikkista pahinta vessapapereista on se järkky keltainen ja kova. Muistatteko parin vuoden takaisen paperialan lakon!? Kaupoissa oli vain jotain ihan outoja vessapapereita - mitä koettelemusten aikaa. *vitsi*

Tärkeää asiaa tällä kertaa,


8 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Meidän esikoinen 2,5 v. myös pääsi nyt kesällä ihmeen heleposti eroon vaipoista, yölläkään ei ole enää tarvinnut, joten nyt on enää yksi vaippapylly talossa. :D Huomattavaa säästöä jo! ;) Pari vahinkoa on vielä sattunut pojulla jos ei ehdi ajoissa vessaan tai jos yöllä hätä yllättää eikä herää. Mutta ei sen niin väliä, pääasia ettei niitä vaippoja enää tarvita. Suuri ilonaihehan se on, lapsiperheissä kun uusi iso taito opitaan. ;)

Jaksuja sinne flunssapotilaan kanssa! ♥

-Jassu- kirjoitti...

Onnea "päiväkuivuudesta"! :-D
Pikaista paranemista myös.

Meilläkin takkuiltiin päiväkuivuuden kanssa samaan ikään, ongelmana oli pidättämänin tarhan ulkoilujen aikana. Nyt olemme luopumassa yövaipoistakin, kun 9 yövaippaa kymmenestä on kuivia ja se yksin kastuu vain vähän ennen kuin ehtii vessaan.
On se vaan niin paljon helpompaa kun ei tarvitse niitä vaippoja raahata!

Pieni Lintu kirjoitti...

Huomenta vain teille ja kiitos kommenteistanne! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Lääkärissä oltu ja ei mitään vikaa ollut missään, olisko uusi flunssa sitten vaan tullut..no seuraillaan tilannetta ja uudestaan lääkäriin jos alkaa korvia valittamaan tai kuume ei hellitä parin päivän päästä.

Kotiäiti kirjoitti...

Meidänkin poika on opettelemassa kuivaksi ja hyvin on mennytkin! Kotona ollaan ilman vaippaa, mutta autoon, kauppaan, ulkoiluun ja kylään on vaippa laitettu. Niin ja yöksi, aamuvaippa on meidänkin kaksivuotiaalla vielä ihan pissaa täynnä.

Pikaista paranemista teille!

Hipsu kirjoitti...

Hih, meillä kävi aivan samalla tavalla pitkien kalsareiden kanssa viime talvena, että ne loppui kesken ja osa jäi liian lyhyeksi kuopuksella, eikä enää mistään saanut lisää. Siinähän sitten ompelin itse muutamat pilkkomalla yhdet lyhyeksi jääneet kaavoiksi :D.
Tänä vuonna meillekin hankitaan tarpeeksi, joten olen jo ostanut parit kuin uudet BlackHorset kirpparilta ja odotan myöskin näiden ilmestymistä kauppoihin, jotta saadaan varmasti kunnon varasto kotiin.

Olen myös samaa mieltä kanssasi tästä kuvioidusta paperista, ettei todellakaan ole kiva ihmetellä mistä on tullut verta ja tajuta että "ainiin tässähän onkin tää kuvio tän värinen".
Meillä suositaan valkoista Lambia ja varmasti lapset tykkäis tuosta lasten Lambista, mutta sen menekki vois olla melkoinen ;) kun viettäisivät Lambihetkiä...

Mia kirjoitti...

Kiitti vinkistä! ;) Meillä käytetään valkoista Lambia ja tosiaan se keltainen vessapaperi on todella järkyttävää, mies antoikin nimeksi hiomapaperi. ;D

Pieni Lintu kirjoitti...

Mia, vessapaperiasiat on kyllä semmosia että merkillä on väliä. ;) Meillä käytetään vain Emboa, mun mielestä Lambi on liian hötöstä ja pehmosta ja hajoavaa.