sunnuntaina, elokuuta 01, 2010

Ilmassa on selvästi syksyn tuntua...

...ihan kuten Muumipappa sanoi.

Syksyn tullen alkaa taas tekemään mieli leipoa jotain - kesällä ei paljon ole viitsinyt uunia kuumentaa.
Toiset ovat valittaneet kuumuudesta ja kovasta helleaallosta. Täällä meillä on ollut kuitenkin koko tämän viikon ihan sopivan lämmin - melkein joka päivä on satanutkin - ja tuulessa on selvästi jo syksyn raikkautta mukana.

Taidan sytyttää kynttilän ja ottaa lasin viiniä.PS. Tänään rohkenin taas kokeilla jos opettelisin käyttämään kamerasta manuaalisia asetuksia. Kyllähän jalustan kanssa ja valotusaikoja ja aukon kokoja säätämällä parempaa jälkeä tulee kun automaattiasetuksella ja epämääräsellä käsivaralla. Ei tämä meidän kamera kuitenkaan vedä vertoja järjestelmäkameroiden valovoimaisuudelle - nopeudesta puhumattakaan. No ehkä se järkkäri meillekin joskus vielä kotiutuu...

9 kommenttia:

 1. Oi joi, ei vielä täällä pohjoisessa ainakaan ole sitä pientä kirpeää kylmää tuulahdusta ja syksyn tuoksua tuuli ole Jäämereltä tullessaan tuonut. Ne ensimmäiset yöpakkaset ruukaavat alkaa samalla kun koulutkin eli tuossa kahden viikon kuluttua.. On jäänyt niin elävästi mieleen päivämäärä 15.8.1993, jolloin ekan kerran tuon pakkasaamun pohjoisessa kasvoillani tunsin, ettei se ikinä unohdu, saatikka se tuoksu :)
  Mukavaa syksynjatkoa, loma alkaa kun koulutkin joten tänä vuonna lämmin syksy tulossa ;)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä! Mä en ymmärrä tuosta valokuvaamisesta oikein mitään, opettelua ja räpsimistä on mun kuvailut :)
  Liityin lukijaksesi, ihana blogi<3

  VastaaPoista
 3. ihania levonnaisia <3 Mä en niin tykkää leipomisesta mutta syön kyllä hirmu mielelläni =))))

  VastaaPoista
 4. Tuntuu kaikkialla muualla olevan helle vielä, äitikin valitti että on niin kuuma kun 30 astetta ja asuvat 90km päässä..ja täällä on kyllä aika kolea viikko ollut.

  VastaaPoista
 5. Oi, tulisipa se syksyn raikkaus tännekin!
  Kylläpä nuo herkut on huokuttelevia, nam. :)

  VastaaPoista
 6. Totta,nyt voi taas pitkästä aikaa leipoa kun ilmat edes vähän viileni!:)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Tosi herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista
 8. Oi nam :P

  Sun kuvat on tosi hyviä! kauniita :)

  VastaaPoista