maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Tavoitteita
Esikoiselle housuja - KappAhl
Kuopukselle pari nippua boxereita - H&M


Kesä tekee tulojaan. Me ollaan oltu tosi laiskoja kuopuksen pottailun suhteen. No pitkään meni, että poika ei suostunut potalle ollenkaan. 2-vuotisneuvolassa kerroin kuinka oli 1,5-vuotiaana kakannut kerran pottaan ja sen jälkeen ei mitään - ei mitään!

Nyt sentään tapahtuu. Käy pissalla vaipanvaihtojen yhteydessä ja iltaisin ennen nukkumaan menoa. Kakat vääntää vaippaan. Voi yäk.

Varmasti jos vaan jättäisi sen vaipan kokonaan niin muutamien vahinkojen jälkeen oppisi. Miksei sitä vaan voi jättää pois.. Seli seli seli..selityksien maailmanmestari täällä;

..ollaan flunssassa, ei nyt, ei jaksa sitä pyykkiä.
..mennään tänään kylään, pissaa siellä kuitenkin sohvalle.
..oho unohtui taas tänään.
..no eihän sillä oo ees alushousuja ku muutamat.

Hävettävää laiskuutta. Nyt täytyy! ..must must must!

Ikää jo 2v5kk - esikoinen oli ihan päiväkuiva tuossa iässä.Nyt on mennyt n. 1 tunti ja yksi vahinko jo ollaan ehditty saamaan.14 kommenttia:

anrinko kirjoitti...

Meillä vähän sama homma.
Tuossa ennen 2v ikää teki KAIKKI pissat itse isoon pönttöön. Juoksi pitkin päivää vessassa. pesi kädet ja veti vielä pöntönkin.
Sairstui keuhkokuumeeseen ja tuli sairaalajakso. Vaipat oli tietty koko ajan päällä kun poika oli aivan kanttuvei. Nyt sit vahinkoja koko ajan joka paikkaan. enää muutama osuu oikeaan paikkaan. Kakkaa aina vaan vaippaan. =(
Huoh...mies on nyt kohta 2v3kk.

Mia kirjoitti...

Minusta tuo ole mitään laiskuutta! ;)
Oikeesti neljän lapsen äitinä voin sanoa ettei se potalle oppiminen ole nii hätäinen juttu, että just on päälle 2v oltava kuiva. Itse sanoisin että lapsi oppii kun on valmis oppimaan ja sen huomaa sen valmiuden.
Jos pottailut ei kiinnosta, niin ei silloin kannata pakottaa. Kyllä se kiinnostus tulee jossain vaiheessa. :)

Meillä Emil on nyt siis 2v6kk ja vaippa on edelleen, mutta ei todennäköisesti enää kauaa.
Aina tähän saakka poika on ollut erittäin huono pottailija ja tuotosta pottaan on saatu harvoin.
Nyt ykskaks 3 päivää sitten tajusi vaan jotenkin pottailun idean ja joka kerta vääntää sinne ne pissat. Nyt oikein pyytää päästä potalle, että pääsee tekemään sen pissan. Vaipastakin huomaa että pissavälit on pidentyneet ja sinne vaippaan ei joka väliin ole ehtinyt tulla mitään. Eli ihan itse hoksasi homman ja oppii varmaan pian päiväkuivaksi. :)

Meillä on esikoinen oppinut tasan 2v kuivaksi, seuraava poika 2v4kk ja Oliver 2v8kk.

Tsemppiä teillekin pottatreeneihin! :)

Helmi kirjoitti...

Tsemppiä!

Meillä on sama homma menossa, pyykättävää ja siivottavaa riittää... Kakat poika tekee onneksi jo pönttöön, mutta pissavahinkoja tulee paljon.

Kaisa kirjoitti...

Tuo vois olla suoraan miun suusta kuultua!Ihan saman ikäinen on Untokin,tortut vääntää vaippaan,mieluiten just vaihdettuun puhtaaseen vaippaan,potalle suostuu jo nykyisin tarroilla lahjomalla: jos tulee tulosta niin saa autotarran..Pissaa vaippaan ja tiristää sitten teelusikallisen pottaan ohimosuoni pullottaen tarran toivossa.Ihan omaa laiskuutta,niitä kalsareitakin olis jo hommattuna,kun vaan jaksais sen lattioille lorottelun,ei kai sitä viikkokausia kestäis.Mut miten se onkin niin vaikee muistaa et just tänäänkin vois sen alottaa/jatkaa..Rutiineita on vaikee alkaa muuttelemaan,oon hirveen hidas muistamaan toteuttaa uusia käytäntöjä lapsen kanssa.

Hipsu kirjoitti...

Meillä samanlaista kaksosten kanssa... syynä aina se kun niitä on kaksi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Samaa tavoitetta meilläkin. Kuopus nyt 2v1kk ja silti joka aamu laitan vaipan =/ Kovasti oli tavoite olla kesäksi päiväkuiva ja kohtahan se kesä jo on! Tsempitykset!

Veerushka kirjoitti...

Heips!
Kyllä varmasti nopeasti oppii kuivaksi kun vaan on ilman vaippaa.
Meidän Eetu (2v5kk) on ollut ilman päivävaippaa puolisen vuotta. Kotona oli sitä ennenkin, mutta tarhassa ottivat vaipat pois vasta ennen joulua. Välillä on päikkäreilläkin ilman. Meillä vahinkoja sattuu enää ehkä kerran kuussa -jos sitäkään. Odotan kyllä sitä kun päästään yövaipastakin!
Tsemppiä harjoitteluun :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitoksia tsempityksistä. :)

Kahdet vahingot on tullu tähän mennessä, leikkipuistoon laitettiin vaippa ja olikin sinne pissannut.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, me aloitettiin pottatreenit esikoisella jo alle 1 v. ja ajattelin silloin, että vau, sehän oppii kuivaksi ennätysajassa. Vielä mitä. 1,5-vuotiaana teki pottalakon, enkä viitsinyt toista väkisin pakottaa potalle. Vasta 2-vuotiaana päästiin uudestaan aloittamaan harjoittelut, 2 v 3 kk alkoi tehdä kaikki kakat pottaan (ilmeisesti itse huomasi, että se onkin miellyttävämpää) ja nyt, kun ikää on 2 v 6 kk, pystytään olemaan kotona ilman vaippaa eikä vahinkoja juuri tule.

Tähän päästiin vain sillä tavalla että ilmoitin pojalle, että nyt ei enää vaippaa laiteta. Meille tuli vauva syksyllä joten mulla oli selityksenä että en jaksa korjailla sotkuja vauvan kanssa...

Mutta kesä on hyvää aikaa harjoitella!
- Tiitiäinen

Hipsu kirjoitti...

Seuraan mielenkiinnolla keskustelua täällä kommenteissa :).
Meidän lapsethan on 3v 7kk virallisesti tänään ja päiväkuivia ovat jos haluavat olla, mutta mikä kumma siinä on, että isot asiat menee aina alushousuihin.
Päiväunilla ja öisin vielä vaipat pyykin minimoimiseksi.

Meillä ikää siis kertynyt sen takia näin paljon kuivaksi opetteluun, että viime kesänä kun piti opettaa kuivaksi, eivät uskaltaneet mennä potalle, se pelotti aivan kamalasti kumpaakin. Nyt talven aikana opetettiin päiväkuivaksi, mutta ulkona ja unilla tarvitsevat vielä vaippaa.

Ja mikäs kiire tässä onkaan :), kesällä ehtii harjoitella.

Pieni Lintu kirjoitti...

Jaahas, rauhassa makoili sohvalla kauan pissasissa vaatteissa..ei ees viittiny ilmottaa että pissat. No nyt meni päikyille, katotaa nyt jaksaako vaipattomuutta kokeilla loppupäivän vai vasta huomenna taas - plääh!

Pieni Lintu kirjoitti...

Tosi ihanasti pökäleen väänsi housuihin just. ;) No yököteltiin yhdessä niitä kakkasia boxereita, sitte kakkas ison kakan pottaan vielä ja pissasi myös. Nyt sitte taas yhdet puhtaat housut jalassa. Onneksi vaatteita on PALJON! ;)

tinni kirjoitti...

ei tuo ole vielä laiskuutta. meillä tuo opetteleva sälli täytti just lauantaina 3v ja osaa nyt pidättää mutta edelleen pottaan on saatu aikaiseksi kolme pissaa. kaikki muut menee housuun. joten sitä ihmettä täälläkin odotellaan että herra keksii tuon eikä pidätä odottaen päiväuni vaippaa/yö vaippaa. on kohta aikamoinen rakko :-)

Miina kirjoitti...

Meillä kans ajankohtainen aihe! Poika 2 vee 7 kk ja saalista saatu pottaan vasta pari kertaa! No kesän lämpöisiä kelejä täälläkin odotellaan...