tiistaina, toukokuuta 11, 2010

Potta, potta, potta

Poikien uudet lelut - Ihanat sukulaiset toivat pyynnöstä BR-lelusta kun täältä päin näitä ei ole löytynyt. Päädyttiin tälläisiin pehmoversioihin, pysyy ehjänä paremmin ja nämä olivat tosi halvat. Woody varsinkin on todella aidon tuntuinen, korkeutta näillä on n.30cm. Woodyn kengänpohjassa lukee tietenkin Andy.

..ja äitee taas leikki vähän kuvankäsittelyohjelmalla. Kivaa!
Aamulla taas puin nuoremmalle pojalle boxerit ja housut - jospa tänään menisi paremmin. Kysyin heti onko pissahätä, oletko varma. Ei ei ei kuulemma. No käännyin auttamaan esikoiselle paidan pään yli kun oli tiukka kaula-aukko niin sillä aikaa toinen oli pissannut housuihin jo. Alle puoli minuuttia ehti olla päivän ekat vaatteet päällä.

Siinä vähän huokailin ja kyselin mikset kertonut, että on hätä kun äiti kysyi. Ehkä poika ei vaan vielä tunnista pissahätää??!  Meinas vaan että hassut housut kun oli pissassa paikat. Voi plääh!

Esikoinen totesi "pannaan sille vaippa ku se on vielä niin pieni". Ja mehän laitettiin.. Kokeillaan sitten uudestaan kun olen selvinnyt tästä pyykkimäärästä mikä täällä vallitsee. Ehkä poika ei vielä vaan ole valmis... Ei ainakaan halua luoda paineita.4 kommenttia:

sinkkumutsi kirjoitti...

moi.
meillä oli kanssa "ilman vaippaa" treenit lauantaina. Ja huonostihan siinä kävi. Alle puolessa tunnissa kolme vahinkoa. Tulin siihen tulokseen että poika (2 vee)ei taida olla valmis vaipattomuuteen. Ehkä teilläkin näin??

Ajateltiin yrittää kesällä ja lämpimällä uudestaan!!

Hipsu kirjoitti...

Heipähei,
Meille kävi tuolla tavalla viime kesänä kun yritettiin josko meidän silloin 2v 5kk ikäiset olisivat alkaneet pottailemaan. Vahinko kävi tämän tästä, eivät osanneet kertoa koska on hätä vaikka tiuhaan kyseltiin. Tulimme siihen tulokseen että eivät vielä tiedosta koska hätä on. Ei haluttu sitten painostaa.

Talvella ei haluttu alkaa opettaa kuivaksi, koska vaatteita on niin paljon enemmän, vaikka kyllä he päivisin olivatkin muutaman tunnin ilman vaippoja. Ajateltiin, että totutellaan talvella ja nyt keväällä ja kesällä ehtii aktiivisesti opetella niin, että ensi talvena ei ole enää vaipoista tietoakaan.

Vuosi siis vierähti meillä eteenpäin aiemmin aiotusta ja nyt se alkaa olla paljon helpompaa kun heillä on enemmän sanoja ja taitoja, sekä itselläänkin tahtoa oppia kuivaksi.

Ja yhä on siis päiväuni&yö vaipat, joista olisi mukava päästä kesän aikana eroon. Mutta teemme sen lasten tahtisesti, ensin toiselta, sitten aloitetaan toisen kanssa :).

Olkaa rauhassa siis asian kanssa, ehkei vielä olekaan oikea aika. Niin yksilöllisiä kun ne ovat :).

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos Hipsu..yksilöllistähän tuo on. Tuntuu vaan niin..no, ei saisi kuunnella toisten juttuja "vielä on vaipat jne." ihmettelyjä.

äiti kuudelle kirjoitti...

Antaa muitten "ihmetellä" :o) Jokainen on yksilö ja en puhuisi tässäkään tilanteessa oppimisesta vaan kasvusta.

Kyllä se lapsi kasvaa siihen vaipattomuuteen ja onhan 2v vielä pieni.

Itse en ole näistä kuudesta potattanut tai "opettanut" potille yhtäkään ja kasvaminen kuivaksi on tapahtunut 1,5v-2,5v:n iässä lapsesta riippuen. Yökuivaksi sitten taas ollaan kasvettu omaan tahtiin.

Ja olen huomannut että aluksi tämä kuopus etenkin pissasi housuun kun oli ne housut jalassa. Eihän pieni muistanut ettei sitä vaippaa ole. Kesä on tulossa ja silloin on onneksi helppo olla housuitta tai ainakin vähemmissä vaatteissa. Säästyy sitä pyykkiäkin mitä muutoinkin on omiksi tarpeiksi :o)