maanantaina, huhtikuuta 05, 2010

Keväistymme


Viime viikolla vihdoin täälläkin kevät alkoi lämmittää mukavasti. Ulkoiltu on kevättamineissa. Meidän piha on kuitenkin vielä niin luminen, että kumppareita ei olla vielä kaivettu esiin - pitää ne vielä katsoa, että onko syytä ostaa uusia isompia vai mahtuuko syksyiset.

Inhoan tätä aikaa kun pitää niin paljon olla vaatetta esillä eteisessä. Vielä jotain talvistakin on syytä olla käytettävissä, lunta tai lähinnä räntää on vähän tuprutellut ja kylmempää taas vaihteeksi, koleaa. Laatikkoon pitää mahtua monenmoista lapasta, kurarukkasta, välikausirukkasta ja topparukkasta..myssyä ja pipoa. Paksuimpia juttuja olen kyllä jo pessyt ja laittanut pois.

Isomman pojan kevätvarusteita; 
Takki on vettä ja likaa hylkivä, tuulenpitävä. Talvella tätä käytettiin toppatakkina, takissa on irrotettava fleecetakki, jonka nyt olen ottanut pois ja sitäkin voi siis pitää kesällä viileän kelin takkina. Housut ovat fleecevuoratut kurahousut, mutta ei niin kurahousumaista materiaalia, vettäpitävät kuitenkin. Takki 4,5-vuotiaalla 116cm (hieman löysä muttei häiritsevästi) ja housut 104cm. Takki ja housut Elloksesta, hanskat *Jonathan, pipa Citarista, kengät Viking goret talvikengät. Laatikosta löytyy Kivattia ja muuta merkkiä asusteista.Kuopusen vaatetusta; 
Takki ja housut Elloksen fleecevuorattuja kuravaatteita, takki kokoa 104cm ja housut 98cm olivat sopivat meidän 2-vuotiaalle. Pipo ja hanskat Jonathan. Kengät Viikkarin talvigoret.Näiden lisäksi on toki muutakin kevätvaatetusta, joita nyt en ole kuvannut. Mustia housuja, takkeja.. Kenkiä on syytä ostaa lisää kevääksi/kesäksi. Kuravaatteita ilman vuorta on molemmille myös, villahaalarin kanssa ihan kivoja kevätvaatteita. Kuopukselle en uskonut mitään sopivaa meiltä löytyvän, mutta nuo esikoisen viime kevään/syksyn fleecevuoratut kuravaatteet olivatkin ihan sopivat! Kiva yllätys! Kaiken lisäksi kuopus tykkää tosta takista ihan kamalasti, siinä on kauluksessakin tuota pehmeää fleeceä ja poika aina painaa poskensa siihen ja sanoo tyytyväisenä "peehmeä, öpö" eli söpö. Mielestäni tämän ikäiselle henkselilliset housut tai haalari olisi kuitenkin parempi, mutta en nyt viitsinyt lähteä ostamaan mitään uutta kun nuo isomman pojan vanhat olivat niin sopivat ja vähän käytetytkin.

Kurasta, loskasta, koirankakoista ja vaatevalintojen miettimisestä ihanaa, että nyt on KEVÄT!


5 kommenttia:

Sari. kirjoitti...

Ihanan väriset vaatteet, oijoi!

Hipsu kirjoitti...

Minäkin inhoan tätä aikaa, kun eteisessä roikkuu talvihaalarit ja niiden päälle kurahousut, kohta siellä roikkuu sitten lisäksi keväthaalaritkin. Ja se hiekka tuntuu jalkojen alla kun kävelee kohti eteistä, se ei pysy aisoissa millään, ei vaikka imuroisi kerran päivässä, sillä kenkiä käytetään useammin.
kaikesta huolimatta tervetuloa kevät! tervemenoa talvi.

Kaisa kirjoitti...

Eteinen on tosiaan turvoksissa vaatetta..Mutta vähitellen paksumpia pois,meillä jo puoli pihaa sulana ja kumpparitkin käytössä.Tekis mieli ostaa uusi välikausipuku seuraavassa koossa jo mutta jäänee syksyyn kun tuo vielä mahtuu.On kyl niin mieluinen et sama tulee seuraavassakin koossa.Kiva kun löytää jotain hyväks havaittua niin ei paljon tarvii pähkäillä vaatevalintoja.Tosin kesävaatetta ja kenkää saa onneks hipelöidä kaupoissa ettei ihan tylsäks mene :)

-TIINA- kirjoitti...

Kivan värisiä vaatteita pojilla! Mulle on kans tulossa Ellokselta ale-kopasta pari takkia tytöille, samantyylistä ruudullista mutta pinkkinä, jännitän kovasti millainen on laadultaan?! Hinta oli kyllä tosi edullinen ;) On tietty tulossa myös ne Ticketit.... Tänään oli vanhimmalle pakko hakea yhdet välikausihousut, toppatarvikkeet alkaa olla jo menneen talven lumia ja kurahousut on vähän nihkeet isommalle neidille ;) Tyydyin tuttuihin Reimateceihin.

Meillä on kans eteinen niin ammuttuna täynnä!!! Viikonloppuna ajattelin osan pestä talvivarastoihin ;)

Mutta on tosiaan ihana että on kevät!

Rostrose kirjoitti...

Hello, dear! I wish you that there will soon come a warm and snowless and dry time! But in the meantime your boys have wonderful cloth!!!
Hali Traude