lauantaina, huhtikuuta 17, 2010

HAASTAN: Miksi bloggaat??

Blogeissa puhutaan "täydellisten naisten" blogeista, keskustelupalstojen blogi-vihaajista ja kummaksujista...ihmettelevät miksi lastenvaatteita pitää kuvata, varsinkin jos ne eivät ole kalliita! Mistä aika ja raha!!?

Kävin minäkin uteliaana lukemassa mistä on kyse - melko hupaisaa luettavaa!!!

Mutta Hei! No miksi me blogataan?? Miksi minä teen tätä!


Olen sitä mieltä, että jokaisella täytyy olla joku hömppäharrastus, joku lukee paljon kirjoja, joku katselee TV:tä. Meillä jokaisellahan sitä aikaa on päivässä sama määrä. Itse en ole mitenkään urheilullinen, minulle riittää kun lasten kanssa riehun tuolla ulkona, käyn talvisin pojan kanssa hiihtämässä, vedän pulkkaa hiki hatussa..en minä päivän päätteeksi mihinkään Zumbaan jaksa lähteä hyppimään.

Kotiäidillä tätä aikaa on varmasti tälläseen hömppäänkin jos vaan tahtoo. Tuskin pitäisin blogia tai ainakaan päivittäisi sitä niin usein jos töissä kävisin. Sanottakoon vielä, että ei tämä aika ole pois lapsiltakaan, usein blogia päivitän ja toisten omia lueskelen samalla kun lapset syövät ja minulla on kahvikupponen tässä mukana..tai kun toinen on päiväunilla ja toinen lapsista touhuaa omiaan.

Mielestäni on mukavaa katsella toisten blogeja, toisten kodeistakin kuvia - vaikka ne monesti ovatkin ihan erityylisiä mistä itse pidän. Olen utelias! ..heh! Kaikkista kivoin on lukea toisten tuunauksista ja käsitöistä, niistä saa hyviä ideoita. Ja omasta mielestäni on kiva kun joku omia kuviani katselee ja jotain joskus kommentoikin. ;) Onhan minulla täällä kotonakin yleisöä, mutta ei nuo pikkulapset oikein ole kiinnostuneita mistään tuunatusta nuppineulatyynystä ja vaikka mieheni on maailman ihanin ja rakkain mies mitä voi olla olemassa ja hän aina kehuu tekeleitäni niin tiedän, että häntä nuo kiinnostaa varmaan ihan yhtä paljon kuin minua joku tyyliin uusimman Linux Mintin julkaisupäivä.. x) Että täältä nettimaailmasta löytää käsityöhöppänöitä, jotka ihan oikeasti ovat kiinnostuneita samoistakin asioista kuin minä!

Ja sitten näistä omista ja lasten valokuvista netistä..no en minäkään laita niitä tänne, lapsista on muutama kuva niin, että ei kasvoja näy jos olen jotain vaatetta halunnut päällä kuvata. Minä en tykkää laittaa kuvia toisten katseltavaksi, ties ketä pöpejä niitä sitten nappaa itselleen ja ties mihin käyttöön. Mutta en tuomitse toisia, mielestäni on ihana lukea juuri niitä blogeja, joissa suloisia lapsia ja kiva myös kun toiset ihan itsestääkin laittaa kuvia, päivän asuja jne.

No entäs ne lastenvaatteet sitten.. No me ei olla mitään rikkaita, ostan halpaa. Siksi niitä ruotsalaisrytkyjä on enimmäkseen, jotain kalliimpiakin joskus ostan - lähinnä alennuksesta! Ja ainakin minun mielestä on näitä halpojakin vaatteita kiva nähdä toisten blogeissa niin tietää mitä siellä Lindexillä nyt onkaan tällä hetkellä ilman, että itse täytyy mennä turhaan katsomaan jos siellä olisi tällä hetkellä jotain meidän kukkarolle sopivaa. Jos jotakin kiinnostaa vaan kalliit merkkivaatteet niin tätä blogia on varmaan sitten turha lukea. ;) Onneksi makuja on erilaisia kuitenkin!

Eilen kävinkin esikoiselle ostamassa tämän KappAhlin pipon kevätpipoksi - pojalla oli puutetta pipoista! Pipo on käännettävä ja tuulenpitävä.



Samalla myös boxereita, ihanan värisiä ja kivoja eläinkuvioita! Kolme kivaa t-paitaa pojille, isommalle punainen ja vaaleansininen, kuopukselle vihreä - ota 3 maksa 2! Koko kasa 30,80e. Ei paha hinta kolmesta paidasta, yhdestä piposta ja neljästä boxereista.

No mistä rahat?? ..tätäkin ihmetellään. No minä ostan halpaa, joskus harvoin kallista alennuksesta, käytän hyväkseni nuo KappAhlin ja Lindexin ota 3 maksa 2-jutut. Ostan jotain joskus Huutonetistäkin ja myyn siellä myös. Paljon saamme vaatetta ilmaiseksikin tutuilta ja sukulaisilta - ja nyt olen kahteen muovipussiin kerännyt vaatetta, joita vien seuraavalle pienelle pojalle..hyväkuntoisia, meillä rikkoontuneet heitin jo roskikseen.

Kuvien laatu blogissani ei ole mikään supermahtava, tämäkin on rahakysymys. Vaan eipä mikään perus keskitason järkkärikään kuulemma palstalaisille kelpaa - voi kamaluus! ;) Entä sitten kun meillä ei järkkäriä ole laisinkaan..no ehkä sallitaan vähän kohinaa kuvissa - en ole ammattilainen enkä yritä sellaista esittääkkään!

Sisustamiseen nyt ei paljoa rahaa tuhlaannu, teen ja ompelen itse mahdollisimman paljon. Ostan kirppareilta ja alennuksesta. Asumme vuokralla ja kaikkeen ei voi vaikuttaa, joten eipä sitä rahaa mene siihenkään kun mitään ei oikeastaan voi tehdä! ;) ..nettipalstalaiset tätä vuokralla asujien bloggaamistakin ihmettelivät ja kauhistelivat muovimattoja, no meillä on just semmonen ihku muovimatto - korkin värinen ja se on vieläpä rikki monesta kohtaa! ;) Me asumme tässä niin tyytyväisinä, alue on siisti ja rauhallinen, meidän tuloilla ei lainaa saisi omaan - ehkä vielä joskus! Nyt minulle on tärkeintä elämässä hoitaa lapset toistaiseksi ainakin itse kotona ja miehenkään työ ei ole mikään kokopäivätyö ja jaamme vastuun paljolti - tapaamme paljon ystäviämme ja käytämme aikaamme myös kaikkeen muuhun ihan oikeasti tärkeääseen tälläisen hömpän lisäksi. Vaikka niitä hienojen talojen sisustamisia on kiva lukea niin kyllä mielestäni meillä vaatimattomammin asuvilla on oikeus omaa blogia pitää.

Minun blogini on myös ns. "pinnallinen", en tosiaankaan täällä koko elämääni esittele, vaan noita käsitöitä, joskus lasten touhuja, vaatteita jne. Rajaan kuvat niin, että lelukasat lattioilla ei näy - tykkään itsekin katsella siistejä ja kauniita kuvia. Olen avoimesti kuitenkin kertonut, että vaikka esim. vaatekaapit mulla on tip top, niin kerrytän puhtaan pyykin pinoa melko korkeaksi ennen kuin jaksan viikata ne kaappiin, en jaksa silittää muuta kuin pakolliset. Ruoanlaitossa menen siitä mistä aita on matalin - olen melko laiska siis loppujenlopuksi!! ;)

Loppuun vielä kiva kevennys HS:n sivuilta lainattuna




Tartuthan sinäkin tähän haasteeseen; Miksi bloggaat siitä mitä bloggaat, mistä aika ja raha? Kaikkiahan tämä kiinnostaa! ;)







26 kommenttia:

malla kirjoitti...

no nyt täytyy todeta,että tämä teksti oli kuin juuri mun kynästä lähtöisin,ainut ero minkä keksin on se,että meillä on oma talo, piiiiitkällä lainalla(pienikuukausierä) ja huutonettiä en osaa hyväkseni käyttää...mutta muuten samoilla linjoilla mennään:)

Mari kirjoitti...

Asiaa!!

SiniK kirjoitti...

Upea kirjoitus!
Tartun haasteeseen :)

Vekarus kirjoitti...

En ole kotiäiti ja kotikin on oma (tai no pankin) ja huutonettikin jää huutamisen puolelle, kun aika ei riitä ihan kaikkeen. Muuten mennään paljon samoilla linjoilla.

Aurinkoista viikonloppua!

Sally kirjoitti...

Hyvä kirjoitus!

Itse kirjoittelin samaisesta aiheesta menneellä viikolla otsikolla "sohaisu muurahaispesään". Bloggaaminen on Suomessa vielä melko uusi ilmiö ja jo sen takia saa helposti ikäviä mittasuhteita. Ja kateus -- sitähän on ollut olemassa jo maailmojen sivu!

Antaa kaikkien kukkien kukkia! Itse en tarvitse kalliita sisustuslehtiä, kun voin seurata ihanien ihmisten blogeja.

Aurinkoa päivääsi!

S kirjoitti...

Olen blogannut jo aiheesta muutamia viikkoja sitten.http://tyylisuuntauksia.blogspot.com/2010/03/miksi-bloggaan-ja-meidan-poppoo.html

Kirjoitan blogia koska haluan. Ilmennän elämää kirjoittamalla ja kuvaamalla. Rakastan blogeilua. Siksi.

Se millä rahalla ostellaan tai missä muodossa kukin asuu ei minusta kuulu julkiseen käsittelyyn. Sanotaan näin, että velaksi meillä ei osteta, siinä menee raja. Paitsi Ellokselta joskus, kun se on kätevintä ostaa tiliin, mutta maksan sitten koko velan heti pois ekalla laskulla.

Rikkaus ja köyhyys on suhteellista. Suomessa todella rikkaita on kourallinen, ja jos vertaa öljysheikkeihin ja vastaaviin, ei ainuttakaan.
Köyhä ei ole se jolla on vähän, vaan se jolta puuttuu paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri nämä tämänkaltaiset blogit minua ainakin kiinnostavat!!! Elämänmakuinen blogi, käsitöitä ja kaikenlaista muuta höpinää...Mikään muu ei ole rentouttavampaa kaffikupin kanssa =D

Katri kirjoitti...

Aika samoilla ajatuksilla. Saatanpa tarttua tähän. =)

Sude kirjoitti...

Minun lapsuudessani oli Ompeluseuroja, jossa kylän naiset tapasivat, tekivät käsitöitä ja juttelivat kodin ja kylän asioista. Nykyään blogit ajavat saman asian ja porukka on laajemmalta alueelta. Tämä on hyvä paikka tavata samanhenkisiä ihmisiä, eikö vaan :)

Ilona kirjoitti...

Samoilla linjoilla meilläkin mennään:) Asunto (pieni sellainen) tosin on pankin..

Mun pitää tunnustaa, että olen todella neitsyt, mitä kaikenmaailman netin keskustelupalstoihin tulee, Facebookiin en ole rekisteröitynyt, joten vinkkaahan minulle, mistä noita blogivihaajien keskusteluita löytyy..?

Eiköhän sitä aikaa saa noilla keskustelupalstoilla tuhlaantumaan reilusti enemmän kuin blogia päivittämällä... ;)

Mari A. kirjoitti...

Kiva avaus aiheeseen. Minä kyllä käyn töissä, mutta aikaa jää tähänkin harrastukseen - taidan luistaa joistakin kotitöistä... ehkä.

Tartun asiaan paremmalla ajalla, ihan omassa blogissani, koska tämä on hauska aihe!

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni ei ole omaa blogia, mutta on todella ihanaa, että muut jaksavat niitä pitää! Ei tarvitse kaikkia kaupan lehtiä ostaa, kun täältä löytyy ilmaiseksi aiheesta kuin aiheesta. ;) Itse ihastelen sisustuksia ja poimin ideoita myös toisten tekemistä käsitöistä, vertaan tätä lehtien lukemiseen...Ja kuten kaupan lehtihyllyllä, eihän niitä tarvitse ostaa, jotka eivät kiinnosta. Miksi arvostelijat siis käyvät näissä kritisoimissaan blogeissa?
Ei noita negatiivisia keskusteluja/kommentteja kannata edes lueskella. Turhaa pahoitetaan toisten mieliä.
Jatketaan ihanan pinnallista harrastusta! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Ilona; Ainakin Vauva-lehden keskustelupalstalta löysin kun laittoi siihen hakusarakkeeseen blogit tms. hakusanaksi. Aika uskomatonta tekstiä mitä vilkaisin muitakin aiheita aihe vapaa-alueella..ei voi ku silmiään pyöritellä!!! ..ja todeta ettei tartte enää uudestaa mennä kurkkimaan! ;)

sanna kirjoitti...

Tartun haasteeseesi kunhan ehdin ;)
Ei niitä mielipiteitä kannata lukea, meistä bloggaajista . Mä en lue enkä pahoita siis mieltänikään ,,

Ilona kirjoitti...

Hei oli ihan PAKKO tulla vielä kommentoimaan. Kävin nyt tosiaan elämäni ensimmäistä kertaa tuollaisella vinkkaamallasi keskustelupalstalla ja kylläpä oli säälittävää!!!! Miten ihmiset jaksavat kanavoida ylimääräistä energiaansa johonkin noin negatiiviseen ja ennenkaikkea AIKAAVIEVÄÄN touhuun!

Toisaalta ihmettelen, miksi blogien kirjoittajat ylipäänsä ovat noista jutuista niin kovasti tuohtuneet, yksinkertaisten ihmisten suunpaukutustahan tuo on...

Pieni Lintu kirjoitti...

No minä en ole tuohtunut vaan ihan huumorilla heitin haasteen - koska onhan se oikeesti mielenkiintosta lukea toisten mielipiteitä bloggaamisesta, että miksi tekee sitä. :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Hyvä postaus! Asiaa!
Valokuvaaminen on mukavaa, blogin pitäminen yhtä mukavaa ja elämä niin mukavaa kuin sen haluaa olevan. Siinäpä sitä kadehdittavaa toisille!
Meitä riittää joka junaan ja paljon jää vielä asemallekin!

Leppoisaa lauantaita!

Kokox kirjoitti...

Tekstisi olisi voinut pikku säädöillä olla kirjoittamani... samanlaiset syyt ja asenteet aiheeseen.

Eve kirjoitti...

En ole tähän mennessä tarttunut vielä yhteenkään haasteeseen (olen kyllä aika tuore bloggaajakin...), mutta tähän voisin tarttua!
Sinulla on mukava blogi, olen tänne sattunut pari kertaa aiemminkin ja joka kertaa jäänyt lukemaan toviksi :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Hauska saada mukavaa palautetta, vaikka tämänkään postauksen tarkotuksena ei ollut mikää kommenttien kalastelu. :)

On muuten jännä, että ei mulle ainakaan ole tullut mitää ilkeitä kommentteja koskaan - muutamia olen hylännyt, mutta ne on ollut roskaposteja!

Mia kirjoitti...

Kivasti kirjoitit ja kiva että otit aiheen esille!, jos tästä saisi ihmettelijät jotain itselleen. ;)

Ilona kirjoitti...

Ja taas minä täällä, heh:) Toivottavasti et ajatellut, että olisin sinun luullut olevan tuohtunut. Muutama toinen seuraamani blogi on lähiaikoina siirtynyt salasanan taakse noiden keskustelupalstojen vuoksi...

Sinun postauksesta välittyi huumori ja huvittuneisuus:) Ja haasteesi on erinomainen. Ajattelin siihen itsekin tarttua.

Lähinnä sitä tarkoitin, ettei anna muutaman negatiivisen mielipiteen viedä bloggausinnostusta.

Minä taas en ole yllättynyt, ettet ole osaksesi ilkeitä kommentteja saanut:) Sulla on aivan ihana ja monipuolinen blogi, joka erityisesti pienten lasten äitinä kiinnostaa!

Pieni Lintu kirjoitti...

Ilona, taidan tietää mitä tarkoitat. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva teksti,hyviä ajatuksia.

Hanna kirjoitti...

Vastasin minäkin haasteeseen, tämä oli niin kiva idea. Kysymykseen mistä raha ja aika en muistannut vastata :D Aikaa ainakin tällä kotiäidillä on, ja rahaa ei tarvita, kamera oli jo valmiina.

Mari kirjoitti...

Ihan ensin ilmoitus: minä olen muuttanut uuteen blogiin! Karvainen Elämäni jää nyt siis sivuun ja jutut jatkuvat uudessa blogissani. Löydät tiesi sinne tästä profiilini kautta - lämpimästi tervetuloa! :)

Ja siinähän suora aasinsilta siihen miksi bloggaan. Mietin sitä välillä itsekin, heheh..

Minä olen huomannut tuosta bloggailusta tulleen ihan elämäntapa. On kiva jakaa juttuja ihmisten kanssa! :)

Ja kun bloggailun kautta on saanut tutustua vaikka kuinka moniin ihaniin ihmisiin ja pääsee kurkistelemaan heidän arkeaan, juhlaansa, kuvia.. kaikkea maan ja taivaan väliltä.