torstaina, helmikuuta 18, 2010

Ihan ihana kamala aurinko

Ihan pikkuisen tekisi jo mieli pestä ikkunat.Hirvittävää kun aurinko paistaa.
Ihanaa kun aurinko paistaa.
Hirvittää kun ikkunat ovat likaiset ja pölyiset.Aurinko paljastaa kaiken törkyisen;

..kuten makuuhuoneen likaisen ikkunan
tai järkyttävän pölykerroksen alla lymyilevän kattolampun.
Se paljastaa myös pienet ja vähän isommat sormenjäljet valkoisissa ovissa.Valkoisia!?

No ei ainakaan nämä.
Suurehko osa valkoisista pyyhkeistämme (joita meillä pääasiassa on) ovat ällösti tummuneet. Eivät enää tahdo tulla puhtaiksi. Onko joku kokeillut kloriittia!?? Sehän valkaisee. Miten se käytännössä tapahtuu?

Laitetaan pyykkikoneeseen pyyhkeet, pesuainelokeroon kloriittia ja sitten päälle? Vielä lopuksi normaalipesu? Lähteekö se kloriitti varmasti noista sitten pois, ei olisi kiva jos pyyhkii nassuansa pyyhkeeseen ja saakin osakseen myrkyistä!!? Ja saako edes pyyhkeitä valkaista?


  - jelppinkivä!!!21 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Niin, minäkin olen katsellut pölyjä tänäaamuna..kukahan ehtisi pyyhkiä..?

Pitänee vain nauttia auringosta :))

anrinko kirjoitti...

Uh, pölyä juu. Pyyhkin niitä nyt päivittäin sieltä täältä. Jopa ovien päältä. Ja ovet...ne kaipaa pesua. Joka päivä vähän niin eiköhän ole kevääksi puhdasta.
Mutta nuo ikkunat. KUKA tulisi ne meille pesemään? Inhoan sitä hommaa...ja se näkyy. =(

MariaJ kirjoitti...

Ihana hirveä aurinko :) Sama vika, pölyjä on näkynyt aivan valtavasti tänä aamuna :)

Katja kirjoitti...

Täälläkin leijailee pölypilviä auringon edessä! Saa ne nyt vielä olla :)
Jos olisi mun pyyhkeet, iskisin koneeseen (märkinä), puoli pulloa kloritea pohjalle ja vähintään 60 asten pesu päälle. Sitten pesisin ihan normipesun 60 tai 90 asteessa. Tuolla konstilla olen omia pyyhkeitä valkaissut. Toinen keino on liotella kloritevedessä isossa saavissa vuorokausi.

Anonyymi kirjoitti...

Mä otin varaslähdön jo viime viikolla ja pesin ikkunat ;D Aamuaurinko paistaa suoraan keittiöön ja paljastaa nuo mainitsemasi sormenjäljet :( Kuinkakohan ne saisi helpoiten pois?
Nauttikaa auringosta ja mukavaa tulevaa viikonloppua <3

Tarleena kirjoitti...

Martat! Heh... Mä laittaisin kloriitin pesupalloon ja koneeseen, en sinne pesuainelokeroon.

äiti kuudelle kirjoitti...

Samaa tänään mietin ja löin lukkoon suunnitelman : hiihtolomalla pesen ikkunat ja vaihdan kukkiin mullat. Ei noista ikkunoista ilkee ulos katsoa :o/

Kotiäiti kirjoitti...

Tuota kloriittia minäkin olen miettinyt valkaisuun, mutten ole uskaltanut kokeilla!

Ja tämä auringonpaiste on ihanaa ja piristävää, vaikka kaikki lika ja pöly näkyykin. :)

Kristiina kirjoitti...

Heip!
Saaviin likoon ja kloriittia mukaan. Yön yli siinä ja sitten 90 asteeseen konepesuun. Luulis ettei harmaantuis noin,jos pesee valkopyykille tarkoitetulla aineella. Ja myös zeoliititon pyykinpesuaine ei jätä jäämiä pyykkeihin. ( esim.serto tai bioluvilprofessional)

Pieni Lintu kirjoitti...

Käytetään Erisania, ei oo zeoliittia. Pitääpä kokeilla muutamaan pyyhkeeseen ensin miten käy. :)

Sude kirjoitti...

Minä ainakin liottelen valkaistavat ensin kylmässä kloriittivedessä, vähän huuhtaisen ja pesen sitten normaalisti koneessa. Hyvin on toiminut vaikken olekkaan Martta :) Varo vaan ettei roiski muille vaatteille, ettei tule pilkullisia vaatteita muistakin.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Tähän aikaan aurinko on todellakin armoton. Miten ikkunat voivatkin olla noin harmaat?
Siitä pyykistä. Minulla on pari 25v vanhaa valkoista froteepyyhettä ja aivan vitivalkoisia. Ikinä en ole kloriittia käyttänyt, mutta AINA pesujauhetta, joka on VAIN valkopyykille.Ja ohjelma AINA 90asteessa. Kokeile myös lisäksi pinkkiä VANISH-jauhetta pesuaineen mukaan ja taatusti tulee valkoista.
Pesen kaikki valkoiset, kuten lakanat, tuolinpäälliset, froteesukat ym 90 asteessa. Siitä on viellä se etu, että kone pysyy kunnossa ja puhtaana.

Iloa pyykinpesuun!!

-TIINA- kirjoitti...

Siis näkisit meidän huushollin!!! Olen useamman päivän tehnyt kirppiskuormaa ja muu on sitten jäänyt. Sen huomaa! Muutenkkin mulla tulee aina keväisin sellainen pieni masennuskausi...kaikki pöly näkyy ja tekemättömät ja ei täydelliset jutut ahdistaa. Se kai kuuluu kevääseen! Meillä myös valkoraitaiset pyyhkeet joihin olen totaalisen kyllästynyt juuri tummumisen takia...Tahtoo siis uudet ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

No Vanishia en ole hoksannut käyttää, sitä meillä on..ja vois tietty alkaa ostamaan sitä valkopyykinkin pesuainetta niin pysyis valkosena pyykki. ;)

Mia kirjoitti...

Sanos muuta!, minua on kauhistuttanut nuo meidän ikkunat.. ;)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kun käyttää valkopyykille omaa pyykkipulveria ja värillisille omaa, niin kaikki säilýttävät värinsä. Älä koskaan pese valkopesuaineella väripyykkiä, koska siinä on hieman valkaisuainetta, joka haalistaa väripyykkiä. Eli väri- ja valkopyykille omat pesuaineet. Nykyään on paljon elastaania/lycraa vaatteissa ja ne eivät siedä huuhteluaineita. Samoin päällivaatteet menettävät vedenpitokykynsä, jos laittaa huuhteluainetta. Minä olen ratkaissut asian niin, etten käytä huuhteluaineita ollenkaan. Mankeloin kaikki pyyhkeet ja ne tulevat siinä pehmeiksi.
Taisi tulla oikein oppitunti, toivottavasti et loukkaantunut.

Ihanaa viikonloppua teidän perheelle!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Ulla-Kristiina: No en tietenkään loukkaantunut. ;) Huuhteluainetta tykkään käyttää, vaatteet tuntuu muuten niin koppuraisilta. ;) Ulkovaatteisiin en laita juuri tuon vuoksi, että pilaa kosteudenpitonsa. Sitruunaahan monet käyttää huuhteluaineena, mutta en ole uskaltanu kokeilla - tuntuu että siitä jäis haju vaatteisiin?! Pyykkikoneen joskus putsaan kyllä sillä - niin ja kahvinkeittimen. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mankeli olis kiva! :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Ei meillä ole omaa mankelia, mutta alakerrassa kuivaushuoneen yhteydessä on mankeli. En pese siellä olevalla isolla koneella kuin päiväpeitot ja täkit. Niissä on liian lyhyet ohjelmat, enkä usko koneen pesevän puhtaaksi esim. pyyheliinoja.

Mukavaa ja aurinkoista lauantaita!!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kerrostaloasumisen hyviä puolia nuo pyykkituvat. :)

Saijja kirjoitti...

Tummuneille pyyhkeille voi kokeilla ihan 60 pesuohjelma esipesulla, esipesuaineeksi laittaa kloritea mä en osaa määrää sanoa kun silleen lorhautan vaan. Taikka sitten liottaa vannassa hieman etukäteen kloritessa pyykkei. Kannattaa sit muistaa et se klorite vie värin mennessään :D
Sit koneeseen 60 ohjelma pyörii, mä käytän etikkaa huuhteluaineena, kun noi normi huuhteluaineet on kalliita.
Myös pyykki joka kuivataan edes hetken ulkona ei tarvii huuhteluainetta, mä nostan jopa pakkaseen pyykkitelineen joskus, sit kuivumaan loppuun sisälle.

Toivottavasti sait jotain pieniä vinkkejä :)
Aurinkoista kevättä sinne myös!