maanantaina, helmikuuta 15, 2010

HAASTE: Mistä sisustusjutuista ET tykkää?


Nyt saa kerrankin kertoa mistä EI tykkää!!! *hih* Antaa paukkua!!!
Meillä on miehen kanssa yhteinen inhokki; Nuo "Mistä on pienet pojat tehty lässyn lässyn lässyn"-taulut. Ihan söpöjä varmaan jonkun mielestä - ei meille kiitos!

Eläinkuviot - no way

Rypytetyt kukkakuvioiset sohvanpäälliset

Ristit ja enkelit sisustuksessa

Tykkään romanttisesta, mutta ruusukuviot menee liian pitkälle

Kokolattiamatot

Sininen väri (olen saanut liika-annostuksen kun huoneeni oli teininä kaikkea myöten sininen)

Itämaiset kirjainmerkit

Afrikkalaistyyliset naamiot ja patsaat

Kaikkista hirveintä mitä varmaan tiedän on pytynkannen pörröset suojat ja samaa sarjaa olevat wc-matot - hyh, voiko olla hygieenistä jos siinä pörrössä muhii kaikki kolibakteerit jne.26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tykkään maalaisromanttisesta sisustuksesta, mutten tykkää kirjaimista tai puisista esineistä
sisustuksessa tyyliin LOVE, HOME ym. Tai seinälle maalattuina.
En myöskään tykkää lamppuvirityksistä, joissa riippuu kuvia, paperilappuja tms. Näitä käytetään jonkin verran nyt.
Ja vintagesta en syty.

Pieni Lintu kirjoitti...

Mä taas tykkään kaikista kylteistä ja kirjaimista! Hih!! :)

zanne kirjoitti...

Saaka nyt kertoa, eli en tykkää meidän kodissa just näistä kirjaimista ja niistä muodostetuista sanoista, eli minun ei tarvitse kirjoittaa seinälleni HOME että muistaisin että olen kotona. Ehkä sitten myöhemmin kun dementtia iskee pahemmin voi olla paikallaan ;-)

En pidä värikkäistä seinistä, minun kodissa seinät ovat valkoiset, piste. Poikkeuksen voi tehdä harmaa, mutta harmaa ei olekaan väri vaan kontrasti tai varjo *viisastelee*

Samoin tökkii sekasorto sisustus, eli jokaiselta vuosikymmeneltä jotain, kaikkia värejä ja puulajeja sekaisin, koska nyt vaan sattui silloin ostamaan sen ja sen ja se oli silloin muodikasta.

Eikä iske retrotyylikään. En vaan jaksa innostua mistään 70-luvun sisustus jutuista omassa kodissani. Ne kävivät silloin lapsuuden kodissani 70-luvulla ja se on nähty, nyt on uusi aika omassa kodissani.

Sen sijaan pidän eläinkuoseista, seepra ja pantteri on tosi kivat jos niitä ei ole liikaa. Yhdistän niitä mielellään mustaan ja valkoiseen.

Sokrutin kirjoitti...

Meillä pidän selkeästä, vaaleasta, maanläheisistä sävyistä, helposta ja siististä.
Ihailen kuitenkin monenlaisia sisustuksia. Toisen kotia en voi moittia vaikka siellä olisi juttuja mitä meille ei sopisi, täällä on nähty niin paljon ihania sisustusblogeja. En pysty sanomaan mitä inhoaisin. Toisen tavaraa täynnä oleva koti voi olla kertakaikkisesti ihana ja toimiva vaikka meillä koitan pitää hyvin selkeänä.

Vekarus kirjoitti...

Melkein kaikki mitä luettelit ei käy meillekään, mutta huvilan tyyliin sopisivat kuitenkin ristit ja enkelit (ja on meillä muuten muutama enkeli kotonakin, jouluisin ja pari elävää ympärivuoden). Sinne olisi voinut sopia tuo poika/tyttöloru taulukin, jos olisivat lapset pienempiä ja ehkä yhä tytölle nytkin.

Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Mulla on aika paljon samaa kuin sulla mistä en tykkää, tosin nuo afrikkalaiset naamiot yms. menee jos ne on tuotu paikan päältä matkamuistoina! =)

Ouna kirjoitti...

Oli pakko tarttua haasteeseen :)

Ulla-Kristiina kirjoitti...

En pidä tauluista, joissa on jokin kukka-tai muu asetelma. Röyhelö-frilla tyynyt ja päiväpeitteet kauhistus. Seinillä kiipeävät ja kiemurtelevat aidot viherkasvit - no. Puoleen väliin paneloidut puun väriset seinät - yäk. Liian tumma sisustus, ympärillä pitää olla paljon valkoista ja valoa. En myöskään pidä siitä, että valaistuksena käytetään pelkkää kattovaloa, pitää olla jalkalamppuja ja pöytälamppuja ja kynttilöitä.
Tälläiset tunnelmat tällä kertaa, mutta makuhan muuttuu ajan ja iän myötä.

Tarleena kirjoitti...

Kiva haaste!

Mä en tykkää kokovalkoisesta sisustuksesta, mulla pitää olla väriä - sitä rakastamaani punaista sopivasti joka puolella. Enkä tykkää, kun koti näyttää sisustuskaupalta, kuten jotkut kodit näyttävät. Kaikki krääsä, joka sillä hetkellä on trendikästä löytyy sieltä. Vain hintalaput puuttuu. Mun mielestä kodin pitää olla asujiensa näköinen, ei sisustusliikkeen tai sisustuslehden valokuvan. Varmaan joku tykkää sellaisestakin, mutta mä kaipaan persoonallisuutta, ja sitä omaa juttua kotiin, joka ei ole riippuvainen trendeistä.

Mä aina mietin, että miten ne, jotka "juoksevat" joka trendin perässä, aina jaksavat uudistaa ja laittaa kotinsa, kun suuntaukset jatkuvasti kuitenkin muuttuvat. Esimerkiksi nyt valkoiseksi maalatut lattiat, jaksaako kukaan oikeasti katsella niitä montaa vuotta, ja niissä näkyy kaikki lika....

Juliet Jones kirjoitti...

Ihan valkoinen sisustus ei oikein sytytä. Se tosin näyttää olevan muodissa ja joka suunnasta sitä näkyy.

Ruusut on myos off. Ruusu verhoa ja ruusu tapettia.. ei meille.

Nahka sohvet on myös inho-listalla. Lapsuuskodissa on aina ollut nahkasohvat. Ikävät ihoon liimautujat.

Sellainen sopivan sekava boheemi sisustus on meille sopia. Budhat ja enkelit ja lohikäärmeet sekaisin sovussa. =D Voimakkaat värit on thosteena ihania mutta niilläkin voi mennä liian pitkälle.

Pieni Lintu kirjoitti...

Nahkasohvat unohdin mainita - ei meille.

Totta, ei nyt voi sanoa pakosta että inhoaa jotain (no vessapytyn pörröjuttu). Mun mielestä on kiva katsella erilaisia ja -näköisiä koteja. Räsymattokoteja, siistin yksinkertaisia koteja jne. :)

..nuo jutut on vaa semmosia että en halua omaan kotiin.

En minäkään halua täysin valkoista kotia, meillä on petsattua puuta ja tykkään sellasesta välimeren-tyylistä..olis ihana jos olis joku kiviseinä, keittiössä voisi roikkua kattilateline, avohyllyjä + lasipurkkeja jne. :)

Vuokralla asuessa kaikkea ei voi saada mitä haluaa.

S kirjoitti...

En tykkää puhviverhoista enkä plyysisohvista omassa kodissani.

En myöskään tykkää näistä kummallisista lippunauhoista, joita nykyisin joka toisessa blogissa vilahtaa.

Mutta toisten koteja en ala arvostelemaan. Oma koti on henkilökohtainen asia. Kiva että oma koti tuntuu omalta.

Joku tuossa mainitsikin, että sisustuslehtityyliset kliiniset kodit eivät erityisesti nappaa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Jarna: Puhviverhot joo ei meille myöskään niitä!!! :D

En aivan ymmärrä niitä, jotka ottavat sisustussuunnittelijan kotiinsa..no voihan niiltä saada vinkkejä, mutta ei ne näytä niin ku kotosilta kodeilta ollenkaa mitä jossai Innossa tms. näytetään. Se oma koti muodostuu vuosien saatossa, tavara kerrallaan - meillä ainakin elää ja muuttuu kokoajan. :)

Meillä on meidäntyylistä - toisilla toisentyylistä.

Ai niin ja viirinauhojen ideaa en minäkään ole hiffannut vielä!!? No kyllähän ne juhlakoristeena kai menis.

Pieni Lintu kirjoitti...

Retrosisustus olis makee, mutta kyllästyisin sellaiseen värikylläyteen varmaan nopeesti. Lastenvaatteissa taas uusretro/retro on hyvä juttu. Ja kyllä kodissa jotain pientä retroa saa olla. :)

Marjis kirjoitti...

Olen Tarleenan kanssa samoilla linjoilla, en tykkää täysvalkoisista kodeista, enkä varsinkaan jos niissä voi luulla eksyneensä sisustuspuotiin. Liika trenditavara ei ole kiva juttu, ahdistavaa lähinnä. En tykkää kaikenmaailman seinäteksteistä, enkä varsinkaan jos niitä on joka huoneessa. Tähtiteema... joku tähti jossain sohvatyynyssä tai torkkupeitossa menettelee, mutta järkyttävän kokoisia valkoisia tähtiä tummansinisessä tms. tapetissa.. apua, ei saa happea.. :-)

Sari kirjoitti...

No en tykkää sinisestä juur lainkaan. Poikien huoneessa olen sitä katsonut mutta sekin on lähtenyt jo pois.
Nuo eläin ja afrikka jutut ei iske eikä retro. Mutta tosiaan toisen kotona ne voi näyttää hirmu kivalta =) Liian modernista en myös tykkää jne....

Henska kirjoitti...

Hahaa, hauska haaste... :)

Mietitääns...

En tykkää kiiltävistä musta-valkoisista kodeista, enkä myöskään matottomista ja verhottomista kodeista. Ne ovat minulle liian sterillejä ja kolkkoja.

Kirsikan väristä puuta karsastan kaikissa olomuodoissa, kalusteet, lattiat...

Ne isot viuhkat seinilla, arhg... :)

Kaikki itämainen tyyli ei myöskään istu minun makuun.

Pidän maalaistyylistä, mutta ruusukuviota ja liiasta röyhelöstä en innostu.

Valkoinen on kiva, mutta ei kokovalkoinen. Tykkään yhdistää siihen lähinnä tumman ruskeaa ja jotain pientä väriä vuodenaikojen ja mielialan mukaan.

Puffiverhot eivät iske minuunkaan.

Minusta on kuitenkin ihana katella toisten koteja, olivat ne sitten millaisia hyvänsä. Niistä saa aina itsellekkin kivoja pieniä ideoita.

Kun ei ole turhan tarkka niin monenlaista voi sujauttaa omaan sisustukseensa.

<3 Henska

Henska kirjoitti...

Se piti vielä sanoa, että nuo esittelemäsi lasten vaatteet täällä blogissasi ovat kertakaikkisen ihastuttavia.

Anonyymi kirjoitti...

Niitä ois niin paljon,että en edes yritä kertoa kaikkea.
Mutta jotainmainitakseni,ylipäätänsä sellainen suoraan jostainpakasta vetastu koti,oli se sitten täydellinen Ikea tai täynänsä Greengatea.Ja jos jostain tulee niin "jokakodin" juttu,ni mua alkaa tökkimään.Esim aluks tykkäsin noista Home ja muista teksteistä,nyt ne tökkii.Mielummin aina itsetehty tai muuten vaan uniikki kuin massatuotanto.Ja en syty myöskään noille afrikkalaishenkisille jutuille mistä säkin mainihtit.

Katja kirjoitti...

Ei nyt mitään inhokkeja, mutta kotiani en sisustaisi kiiltävällä valkoisella, mustalla ja kromilla. En myöskään toisella ääripäällä eli ällöromantiikalla. Nahkasohvistakaan en pidä kuten en paneliverhoistakaan.
Toisten kotona joskus jopa hyvännäköisiä, mutta ei meillä :)

sarppa kirjoitti...

Heips!Minä en tykkää niistä viuhkoista seinillä.Enkä palapeileistä.Niistä sai tarpeekseen,kun eka asuntoni oli niitä täynnä..
Kovasti taas tykkään eri teksteistä seinällä kaapeissa,ihan missä vaan..ja vaaleista väreistä!

Tervetuloa muuten osallistumaan blogissani arvontaan! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kääk, palapelit..hmm..en oikein tykkää. Meillä on sellainen eteisessä, mutta jää pikkueteisen oven taakse piiloon kyllä - vuokra-asunnon ihanuuksia tuollaiset. ;)

xxxxx kirjoitti...

Tää onkin aika haastava haaste;-) nimittäin se mikä toiselle olisi inhotus, voi toisen kotiin sopia täydellisesti.
Täällä blogimaailmassa on toinen toistaan ihanempia sisustusblogeja, joista kaikista olen saanut "hyviä asioita"; inspiroituen monista asetelmista ja sisustustyyleistä.

Itse tykkään katsella kuvia kauniista, siisteistä ja puhtaista kodeista;-).

Jos pitäisi jotain EI EI-jttuja mainita, niin meille ei tule;
lastulevy huonekaluja, ei viuhkoja eikä matkamuistoja seinille, ei laavalamppuja;-).

Mari kirjoitti...

Minä aina ihmettelen, että miten kukaan voi olla pitämättä sinisestä, kun itse rakastan kyseistä väriä, hihih :)

Kun miettii mistä EI pidä sisustuksessa, niin minulle tulee samantien mieleen PELKISTETTY.

Joskus olen nähnyt aivan järkyttäviä koteja, joissa pelkistetty tyyli on viety ihan viimeiseen asti - valkoiset seinät, valkoiset pienet tuolit, valkoinen kevyt pöytä. Ei verhoja, ei mattoja, ei kertakaikkiaan MITÄÄN.

Ylipäänsä sellainen täydellinen valkoisuus ilman mitään sävykkyyttä on kuin suoraan sairaalasta, hyrrr!

Itse pidän kodikkaista kodeista, jossa näkyy elämä, mutta joissa on myös kauniita yksityiskohtia ja järjestystä :)

Kokopuiset huonekalut ovat myös useimmiten sellaisia, jotka saavat niskakarvat hieman värähtämään. Tätä moni ihmettelee, kun yleensä ihmiset nimenomaan tykkäävät oikeasta puusta, mutta minä en.

Poikkeuksia toki on, kuten meilläkin yksi upea käsintehty vanha lipasto. Se on kaunis!

zanne kirjoitti...

Unhotui inhokki listalta vielä nahkasohvat, juuri tämän ihoon liimantumis ilmiön vuoksi! Lisäksi ne ovat minusta kylmiä.

Samoin pirttikalusto ei sopisi meille (maalaistaloon se minusta taas sopii hyvin), eikä räsymatot.

Sen sijaan kromi, musta ja valkoinen sekä kiiltävät pinnat on musta tosi kivat.

Maaka kirjoitti...

Varmaan just noi 80 ja 90 jutut! Puffiverhot yök! Varsinkin jos niin on sellainen ihme kuosi...se vanhanaikainen viiva juttu tai kukkakuvio.

Vaaleat kohovinyylitapeetit, jotia ihmiset ostaa koska ne on niin neutraaleja ja tosi asias niissä on kauempaa katsottua tosi voimakas kuvio! Just sama mitä yritin kuvailla edellises :D

Vessan karvapörröjuttuihin en oo törmännytkään, oikeas elämäs! Eläinkuosia ei meillä tulla näkemään, muttajoku afrikkajuttu kylläkin on! :)