lauantaina, tammikuuta 16, 2010

Todistusaineistoa

Kävimme eilen porukalla luistelemassa. Esikoinen ekaa kertaa luistimilla, minäkin kaivoin omat luistimeni varastosta, 6-7 vuotta ne siellä ehti pölyyntyä

Pysyin pystyssä!


Huteraa oli niin äidin kuin pojankin meno. Mutta asenne oli pojalla kohdillaan; vaikka meni horjahteluksi ja kaatuiluksi niin innokas oli. Tänään kävimme kahdestaan pojan kanssa ja meni jo paljon paremmin - kotiin kun piti lähteä niin itkuhan siitä tuli! Lupasin että menemme huomenna uudelleen

Jos tämän talven tavoitteeksi ottaisi tasapainon harjoittelun, pystyssä pysyminen yksin paikoillaan jään päällä ja jos vuoden päästä sitten opeteltaisiin sitä liikkumistakin! *heh* En yhtään tiedä minkäikäisenä olen itse oppinut luistelemaan, poika on nyt 4-vuotias
12 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Mulla on samanlaiset luistimet ja onpa suojatkin samanväriset :)

Tekis mieli itsekin luistelemaan! Pitäisköhän ppakata tyttö rattaisiin kentän reunalle katselemaan kun äiti veistelee piruetteja ;)

Mari kirjoitti...

Me ollaan luistelltu siitä saakka kun tyttö on ollut 2,5v. Viime vuonna lopputalvesta alkoi luistin jo kulkemaan aika mallikkaasti ja nyt kolmantena luistelutalvena, tytön ollessa 4,5v., luistelu sujuu jo todella hienosti ja vauhti on kova. Tsemppiä teidän harjoitteluun :).

Vekarus kirjoitti...

Luistelu on mukava harrastus, yllättävän nopeasti ne pienet oppivat. Minulla taisi olla vielä paljon pidempi tauko kun poika aloitti luistelemaan oli kyllä aika hurja olo mennä jäälle ja yrittää vielä tukea poikaa ja heti kohta vielä monin verroin pienempää tyttöä (silloin 1,5 vuotias).

Jos alatte enemmänkin luistelemaan kannattaa alesta käydä hakemassa luistelukypärä, sillä pöyräilykypärä pitäisi romuttaa joka kerta kun se saa kolhun eikä se suojaa kunnolla takaraivoa ja yleensä kaadutaan taaksepäin luistellessa. Huom, en sano tätä pahalla!

Pieni Lintu kirjoitti...

Hyvä huomio, Vekarus. :)

Carita kirjoitti...

Mekin olimme tänään koko perheen voimin luistelemassa :-) Mulla edellisestä kerrasta oli suunnilleen 18 vuotta aikaa, mutta yllättävän hyvin pysyin pystyssä!
Meillä molemmat on aloittaneet luistelun vähän yli kolmevuotiaina. Tyttö luistelee nyt toista talvea (on nyt siis 4½ vuotias) ja homma alkaa jo sujumaan.

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Luisteluintoa!! Hyvä harrastus aikuisille ja lapsille!

Hyvää viikonvaihdetta!!

xxxxx kirjoitti...

Olipas kiva luistelukertomus;-)
Hienoa, kyllä se siitä lähtee- eikös se ole vähän kuin polkupyörällä ajoa; sä teet kohta piruetteja, usko pois!

ps. Mäkin komppaan täysilä Vekarusta;-) ehdottomasti jääkiekkokypärä, suojaa pienen herkkää kalloa hyvin! Sinne alle vain tarpeeksi paksu kypärämyssy, niin tarkenee hyvin;-).

SMK kirjoitti...

Oltiin samalla jäällä tänään iltäpäivällä :) Esikoinen ekaa kertaa tänä talvena. Viime talvena luistelukertoja oli ehkä kolme. Pikkuvelikin kokeili luistelua, mutta vaihtoi nopeasti kenkiin :)
Itse tykkään luistelusta, mutta lasten kanssa ehkä parempi olla ainakin alkuun kengillä.

Pieni Lintu kirjoitti...

San-na: Kuvat otettu R.nummella eilen - tänään oltii tossa "omalla jäällä" ja tosiaan iltapäivällä mekin. Joskus 14-15 välillä muistaakseni, äippä ja pieni poika joka yritti pysyä pystyssä. :) Paljon oli kyllä luistelijoita.

SMK kirjoitti...

Ei me samaan aikaan varmaan oltu,me oltiin illemmalla. Ajattelin vaan automaattisesti, että on otettu koulun jäällä, koska olen päätellyt, että jossain täälläpäin asutte :)

PikkuBertta kirjoitti...

Pystyssä pysymiseen ja tasapainoharjoituksiin auttaa vaikka maila,potkuri,tai tuoli.Ja ehdottomasti jääkiekkokypärä.Pyöräilykypärä ei anna oikeanlaista suojaa.Me päiväkodissa ei saada ottaa sellaista lasta jäälle jolla on vain pyöräilykypärä mukana.

Tsemppiä harjoituksiin:)

Heli kirjoitti...

Luistelu o kyllä itsellä jäänyt vielä tälle talvelle kokemati, ollaan keskitytty hiihto puoleen. Mulla taisi olla likemmäs 20v aikaa välissä kunnes opetin tyttöä luistelee 4:n vanhana, mitenkäs sitä opettais jos ei itsekin luistele :O
Hyvin oppi sekä tyttö ett äitikin siinä samalla luistelemista. Kaunot rupes vaan irvistelee kantalapustaan joten nyt uudet kaunot ovat liian pienet villasukan kanssa käytettäviksi joten olen mennyt poijan vanhoilla hokkareilla. Joka vuosi tavallaan sen luistelun joutuu monen " kuivan jäättömän " kk:den jälkeen opettelee uudestaan