lauantaina, heinäkuuta 25, 2009

Mansikoita ja aarteita Mummun ja Papan luona

Kotona asuessa ei osannut katsoa tarkkaan niitä arkisia juttuja mitä kotoa löytyi..nyt aikuisena kun käy äitin ja isän luona näkee mitä aarteita koti olikaan täynnä. Ei sitä vaan tajunnut silloin..


Tähän sarjaan kuuluu kivat matalat mukit + lautaset, niistä juotiin pienenä aina kuumaa kaakaota kun oltiin ensin koko päivä kodin viereisellä uimarannalla uimassa huulet ihan sinisenä ja hampaat kalisten..meren rannalla kun asuttiinKahvit juotiin mamman vanhoista astioista, lasiset lautaset ovat kyllä äitin ja isän omia alkuperäisestikin

Pojat popsi metsämansikoita ja mustikoita

Kulunut ja kaunis vanha tuoli on äitin mummun, eli minun isomummun tuoli. Meillä on toinen pari, maalautettiin se jostain kummasta syystä lämpimän keltaiseksi..pläääh, meillä oli joku sellainen kausi sisustuksessa miehen kanssa joskus 5-6 vuotta sitten..meillä olisi neljä pikkutuoliakin, jotka pitäs maalauttaa..valkoiseksi kiitos, samallahan se keltainenkin saisi uuden pinnan.

Räsymatto on edesmenneen mammani kutomia..kutominen onkin sellainen juttu minkä osaaminen on skipannut yhden sukupolven yli, äitini ei nimittäin siihen ole koskaan perehtynyt, vaikka todella taitava käsistään on ja ompelee ja neuloo kaiken aikaa..minä taas en usein neulepuikkoihin käy käsiksi, mutta kangaspuut osaan koota ja loimen laittaa - tätä on tullut opiskeltua kolme vuotta9 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Kuniita nuo kannut. :)
On niin totta että eihän sitä kotona asuessaan tajunnut mitä kaikkia aarteita siellä on, harmi kun meilläkin vanhempien muutossa aikoinaan meni paljon roskiin ja myytiin pois.

Viivu kirjoitti...

Kauniita kuvia, myös edellisessä postauksessasi!

Nuo kannut etenkin ovat oikeita aarteita. Ihana lehmä :)

MaMMeli kirjoitti...

Ihania vanhoja astioita! Monista vanhempiemme astioissa tulee muistot mukana:)

malla kirjoitti...

mun kotona on ollut myös noita kukallisia ruskeita asettia:)ja lehemäfani fanittaa tietty lehemäkannua!

matilda kirjoitti...

Tulipa lapsuus ja mummola mieleeni noista kannuista.
Ihania kuvia selailin keittiöstäsi. Kauniisti laitettuja tavaroita.

Niinu kirjoitti...

Kauniita kannuja,
varsinkin tuo kolmas herättää muistoja minussakin...kotona oli tuota Arabian sarjaa,yhden pikkuviallisen teekannun olen onnistunut piilottamaan.
Kirppareilla pyytävät vaan niin kovasti mukeista ja kupeista,10 euroa vähintään kappale.
Jatkan etsimistä.

Sokrutin kirjoitti...

Muistot heräilee mieleen, murkkuna kaikki tuo oli hirveää. Uutta olis pitänyt saada ;) Nyt ne on WAUUU!!

asta kirjoitti...

Osaatko kertoa jotain tuosta keltaisesta lasilautasesta? :) minultakin yksi sellainen löytyy, olisi kiva saada sille kavereita kun tietäisi vähä mistä (millä nimellä) alkaa etsiä :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Asta, heippa. En kyllä osaa sanoa yhtään mitä sarjaa on. olen noita jossain kierrätyskeskuksissa kyllä nähnyt myynnissä olevan joskus. Toivottavasti löydät. :)