tiistaina, toukokuuta 09, 2017

Toukokuu | MAKROTEX

MakroTex-challenge
Ajankohtainen teema: TOUKOKUU
Ensi viikon aihe: LAUTASELLANI

Current theme: MAY
Next week: ON MY PLATEPihamaan kurret ovat viihdyttäneet meitä siitä lähtien kun muutimme tänne. Aivan ihania tupsukorvia! Jotain hän on näyttänyt maasta löytäneen

Tulppaanit kasvavat nyt vauhdilla. En malta odottaa, että ne kukkivat. Jos kukkivat..kai ne kukkii! Eka kerta ikinä kun olen tulppaaneja istuttanut. No ainakin sain ne itämään. Ensi syksynä lisää!!Suloinen pieni punarinta siinä ihmettelee tätä kylmää kevättä. Mahtaa linnut ja hyönteiset olla ihmeissään, ollaan me ihmisetkin. Tuleeko se kesä ollenkaan!?

Jätäthän söpöt pullukat kimalaiset rauhaan!!! Ei ne sulle mitään tee pahaa jos et pesää mene sörkkimään. Kimalaisten touhuja on mukava seurata ja eivät välitä vaikka menet kameran kanssa ihan lähelle kun ahertavat kukissa. Jos haluamme nauttia kukista ja marjoista ja hedelmistä niin pölyttäjiä tarvitaan ja tuollaiseen pörröturkkiin tarttuu siitepölyä valtavasti ja hei onhan ne nyt ihan hirveen söpöjä!!


Istutin syksyllä myös lumikelloja tammen juurelle. Ei mitään ole näkynyt vaikka tosilla lumikellot ovat kukkineet jo huhtikuussa. Nyt eilen kävin pihalla vähän kuvaamassa ja huomasin, että kyllä sieltä yksi on putkahtanut esiin
Voit osallistua joko makrokuvilla tai ihan tavallisilla teemaan liittyvillä kuvilla tai molemmilla, käytäthän vain itse ottamiasi (tai luvan kanssa läheisen ottamia) kuvia. Poistan linkit, joilla ei ole mitään tekemistä ajankohtaisen teeman kanssa! Vanhojen teemaan sopivien kuvien käyttäminen ei ole kiellettyä, vaikka ensisijainen tarkoitus onkin inspiroitua kuvaamaan teemaan liittyen uusia kuvia! Teemoja saa myös ehdottaa minulle. Voit myös kertoa postauksessasi tarkemmin mikä kamera ja mahdollisesti myös mitkä asetukset sinulla on ollut käytössä

Linkitäthän suoraan blogipostaukseesi, ei blogisi pääsivulle. Muista vierailla muidenkin osallistujen blogeissa ja jättää kommentti käynnistäsi. Me kaikkihan rakastamme lukea kommentteja! Jos haluat olisi kiva jos linkität blogipostauksestasi tänne takaisin, kiitos. Postaukseni lopusta löydät sinisen "add your link"-nappulan! Notice that we have a theme for each week! I'll delete the links that have nothing to do with current theme! You can share regular photos for theme too if you don't want to take macro photos. Use your own pictures! Please make sure to link to your post - not the main page your blog and link back to my blog if you want to. Visit other's blogs and leave comments. We all love to read comments!Pieni Lintu - MakroTex challenge


 

33 kommenttia:

 1. Pihapiirin pikkueläinten elämää on ilo seurata. Yks päivä näin punanaamaisen pikkulinnun, jonka luulen olevan tikli! Koskaan ei aiemmin ole meillä käynyt. Kuvia en näistä vieraistani ikinä saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska bongailla uusia lajeja..siis itselle uusia! :)

   Poista
 2. Ovat nuo oravat aika veikeitä pihamaan eläimiä. Meillä asustaa parhaillaan pihalla yksi erityisen rohkea pikkuinen. Välillä pitää hätistellä kauemmas, kun ei ymmärrä kissaa varoa. Onneksi kissavanhus ei tähän mennessä ole viitsinyt vaivautua hätistelemään oravanpentua..

  VastaaPoista
 3. Uskon lujasti tulppaaniesi kukintaan!
  Punarinta on niin kaunis lintu. Hyviä kuvia, teillä on vilkasta pihalla!

  VastaaPoista
 4. Toukokuu on ihana kuukausi, kaikki on vielä edessä. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa mullakin osui postaus aiheeseen sopivaksi!:)
  Ihanat kuvat!<3
  Luin juuri viikonloppuna noista kimalaisista jutun. Nämä ensimmäiset ovat kuningattaria, ainoita, jotka selviävät talvesta. Jos kimalaisen tappaa nyt, niin koko yhteisö jää kehittymättä. Annetaan siis kimalaisten pörrötä rauhassa!<3

  VastaaPoista
 6. Kauniita keväisiä kuvia ja söpö pörriäinen!

  VastaaPoista
 7. Ihana kurrekuva. Täällä ei ole kurreja,on ollut jonkin lajikkeen oravia,ehkä vieläkin on mutten ole nähnyt.Ikävä noita suloisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin söpöjä ja niiden touhua mukava seurata <3

   Poista
 8. Suloisia toukokuun kuvia! Toukokuu on ihana kuukausi!

  VastaaPoista
 9. Lovely details in your garden! The snowdrop (last one) is beautiful! Your squirrel is cute and interestingly half brown, half gray - the squirrels here are completely gray!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Our squirrels are gray during winter time and they change color to brown in spring :)

   Poista
 10. Kivat kuvat kevääntulosta, vaikka verkkain tuleekin. Lumikello vallan ihana.

  VastaaPoista
 11. Niin kauniita kuvia toukokuulta. Harmillisen viileää on nyt ollut, mutta jospa lämpö ennättää meillekin tänne pohjolaan jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 12. Ihanat aiheet ja kuvat. Kimalaiset heräilevät ja osa talvehtivista perhosistakin, linssin eteen ei tarttunut kovin häävejä kuvia ja muutenkin on ollut vähän ikävää. Lumikellot on hurmaavia, niitä pitäisi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi syksynä istutan paaaaljon lisää kukkasipuleita :)

   Poista
 13. Hyvä, kun kimalaiset ovat päässseet jo lennoilleen - vähitellen ne kimalaisenmot kasvattavat uuden sukupolven - älkää vain tappako niitä. Pölytys on tärkeää marjoille ym.

  VastaaPoista