sunnuntaina, elokuuta 23, 2015

Mahtavat muratit

Lovely IvyJoka kevät olen haksahtanut suloisiin orvokkeihin, jotka ovat menneet muutamassa viikossa ihan kamaliksi. Niitä saa olla nyppimässä jatkuvasti ja ne kasvaa ylipitkiksi. Todella aikaisin keväällä ostin ruukkuihin narsissit ja helmihiljat ne kesti pitkälle alkukesään niin kauniina (KLIKETI KLIKETI)

Sitten olikin jo myynnissä muutakin kuin orvokkeja. Jostain luin, että samettiruusun tuoksu (haju) karkottaisi hyttysiä joten niitä molempiin ruukkuihin ja parit muratit. Muratit ovat todella kauniita! Kesäkin on ollut kukkien kannalta mitä parhain. Yleensä unohdan kastella kukkia, nyt olikin niin viileä ja sateinen kesä, että minunkin kukkani ovat kukoistaneet. Havahduin nyt elokuun helteillä, että kukkia pitää kastella useammin

Harvoin minun kukkaistutukseni kestävät koko kesää - nyt kävi näin! Oletko sinä viherpeukalo? Mitä kesäkukkia teillä on ollut ruukuissa tänä vuonna?


Beautiful ivy and velvet roses in our garden. This summer was great for plants. Not too hot. I'm not so good with flowers but even I managed to keep my plants alive
6 kommenttia:

Kristiina K kirjoitti...

Minulla on myös noita muratteja, jotka ovat jo viimevuotisia ja talvehtineet avoterassilla. Saa nähdä saanko ne säilymään seuraavan talven yli.

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi että, en ole koskaan ajatellutkaan että voisi jättää talveksi. Leikkasitko vaan varret pois vai!?

Kristiina K kirjoitti...

En leikannut varsia vaan annoin olla sellaisena kuin kesän jäljiltä olivat. Terassillamme on katto ja kahdella sivulla seinää. Mutta täällä Ahvenanmaalla on hiukan leudommat talvet kuin mantereella, joten ehkä täällä on paremmat edellytykset muratin talvehtimiseen. Nyt minulla on ne aika pienissä ruukuissa, mutta talveksi siirrän ne johonkin isompaan astiaan, niin voi toivoa että säilyvät hengissä. Kannattaa ainakin kokeilla jos säilyvät talven yli.

Pieni Lintu kirjoitti...

Okei, katsotaas jos löydän sopivan paikan noille. Meillä kun ei ole katettua terassia..

NCSue kirjoitti...

Very pretty. I hope you'll share at http://image-in-ing.blogspot.com/2015/08/double-play-on-way.html

Pieni Lintu kirjoitti...

Thank you :)