torstaina, elokuuta 14, 2014

Those first school books

Ensimmäiset koulukirjatMuistatko vielä oman Aapisesi? Minun omassani seikkaili Aapeli-niminen heppu aikoinaan. Meillä on molemmilla lapsilla ollut Pikkumetsän Aapiset, kivoja eläinhahmoja.

Ja äitille tekemistä - päällystää kahden lapsen kirjat. Sitä puuhaa tässä on tehty nyt tällä viikolla!!


Do you still remember your first school book? I remember mine. Our kids have had these Pikkumetsän Aapinen-books, cute animals and nice stories.

And homework for mommy - covering books with contact for two kids!!


Iloista torstaita!!Happy Thursday!!!


28 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Alkaa vissiin dementia tulla, itse en enää muista kun Simo-Siilin meijän Aapisesta. Jonka nimi taisi olla AAPINEN. Yksinkertaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Helsingissä ekaluokkalaiselle tuli tuo sama aapinen. Mutta käytettynä. Eipä tarvitse päällystää ;)

Syvältä.Sanna. kirjoitti...

Meidän epulla erilaiset kirjat. Minun aapinen oli 90-luvun alussa Aapeli, jossa oli sellainen vanha tonttu-ukko.

päikkä kirjoitti...

Mulla oli muistaakseni punainen aapinen. Tulee vähän haikea olo, vaikka en ollut mikään haka kirjojen päällystämisessä. Mun pikkeuinen kun meni jo kahdeksannelle!

Ainutlaatuinen kirjoitti...

Eilen päällystin pikkumetsän esiopetus-kirjan :)

Annika /Karkkipurkki kirjoitti...

Mulla on hämärä mielikuva, että oma aapiseni olisi ollut punainen ja siinä olisi ollut kukko… Mutta voi olla että muistan ihan väärinkin! :D Aikas söpö tuo pikkumetsän aapinen :)

Kristiina K kirjoitti...

Itse en muista aapisestani muuta kuin että kansi oli punainen ja jotain kuvia, ehkä aapiskukko, oli myös siinä kannessa. Joskus lasten kirjojen päällystäminen kyllästyttikin, varsinkin kun se muovi liimautui kurttuun ja sitä sai sitten jollain viivoittimella yrittää tasoittaa sileäksi:) Nyt välillä niitä aikoja tulee ikäväkin, kun talo oli täynnä vilkasta elämää, vaikka puolensa on kyllä tälläkin ajalla, kun voi tehdä päiväohjelmansa oman aikataulun ja mieltymyksien mukaan.

Pieni Lintu kirjoitti...

Kuinka usein lastenkirjoissa siili on Simo. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Pääsitte helpolla.. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mulla oli just se Aapeli-Aapinen! En muista oikein hyvin sitä tonttu-ukkoa, mutta joku hiippahattu Nuuskamuikun tyylinen sillä oli päässä!??

Unknown kirjoitti...

Oi muistan! :)
Meidän aapisessa seikkailivat Onni- ja Enni-nalle.
Vasta löysin kirpparilta samaisen kirjan, ja pitihän se eurolla kotiuttaa muistoksi :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kyllähän näiden muovien kanssa saa välillä takuta kun tulee helposti möykkyjä. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Täällä ei eskarissa jaettu kirjoja ollenkaan, mutta tätä samaa sarjaa heillä oli tarinoita ja eskariopella kirjat päiväkodissa. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Jep ja nuo hahmot on kivoja kun ovat irrallaan pienessä muovitaskussa takakannen sisällä. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Sitä odotellessa..vaikka onhan tässä tietenkin omat helppoutensa ja isompien lasten kanssa varmasti omat eri murheensa. :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi että!! Onkohan mun Aapinen tallella kotona..pitääpä kysyä isältä, se on voinutkin säästää vaikka mitä tuollaista. :)

anana kirjoitti...

Ei mitään mielikuvia omista kirjoista, olen liian vanha :D Jännityksellä odotan kunka paljon tytön kirjoissa on vanhoja.
Poika toi eilen kotiin kaksi kirjaa ja molemmat oli käytettyjä. Eniten ihmettelimme kemian kirjaa joka oli luokille 7-9... meillä oli kyllä oma kirja jokaiselle luokka-asteelle :o
Tytön kirjan päällystin ja pääsin jatkoon ;)

Noora Svärd kirjoitti...

Minullakin oli Aapeli aapinen! Se oli valkoinen ja kannessa Aapeli luki kirjaa lapsille, juurikin se vihreä hiippahattu päässä :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Meillä 3lk poika saanut ympäristötieto (vai mikäs se olikaan) kirjan käytettynä, muut uusia - tokalla äikän lukukirja oli myös käytetty.

Pieni Lintu kirjoitti...

Just aamulla töihin ajaessa yritin miettiä koska meninkään ekalle. :D Olen alottanut 1lk -89 syksyllä. :) Silloin sai tuon Aapelin. :)

Hanna kirjoitti...

Miten sattuikaan!! Minä menin 1.luokalle vuonna 1991 ja minulla oli juuri tämä Aapeli-Aapinen. Ja meidän pojilla juuri nämä samat, kuin teidänkin lapsella. Tutuksi tuli jo viime vuonna, kun esikoisemme aloitti koulun ja nyt keskimmäisen kanssa näitä luetaan :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Täällä Vaasassa oli ainakin viime vuonna yhdessä toisessa lähikoulussa sukulaislapsella joku Taikametsä-Aapinen. Mutta meidän koulussa käytetään tätä Pikkumetsän omaa. :)

carol l mckenna kirjoitti...

Gorgeous photography and delightful post for Little Things ~ the little books are a treasure ~

artmusedog and carol (A Creative Harbor)

Kim Cunningham kirjoitti...

Those look precious!

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks, Carol. :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks, Polly. :)

Nicki kirjoitti...

As I am about to send off my baby to college and my oldest to her senior year of college, I remember fondly the early books and have several collections put up for keepsake.

Pieni Lintu kirjoitti...

I will save these too. <3