tiistaina, tammikuuta 14, 2014

Blogger meeting


BlogitapaaminenMeillä vaasalaisilla bloggaajilla oli mahtava tilaisuus tavata paikallinen valokuvaaja sekä toimittaja, jotka yhdessä ovat tehneet paljon sisustusjuttuja lehtiin. Kuuntelimme korvat höröllä ja tietenkin kuvasimme paljon kaikki. Valokuvaaja esitteli kuviaan projektorin välityksellä läppäriltä ja kertoi paljon juuri sisustuskuvaamisesta ja tunnelma oli hyvin leppoisa.

Itselle jäi mieleen ainakin se kuinka sisustuskuvia otettaessa kannattaisi miettiä sitä ettei kuvasta tule liian tylsä ja kliininen, liian puhdas. Esim. joku keittiön taso, joka niin ihana onkin puhtaana ja pelkistettynä, mutta valokuvassa ehkä tylsä. Kuviin kannattaisi siis aina miettiä miten saisi siihen jotain "toimintaa" mukaan. Ottaisiko kaapista muutaman astian ja ruokatarvikkeita esille tms. Tätä kannattaa miettiä. Ja kun lähtee stailaamaan kuvia niin huolehtia, että se olisi kuitenkin sille omalle tyylille uskollinen.

Luonnonvalo on valokuvaajalle ehdoton apu. Senhän me kaikki bloggaajatkin tiedämme. Sitä kannattaa hyödyntää. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista meille. Yritetään käyttää jalustaa ja säätää valotusaikoja. Blogiin valokuvaaminen eroaa kyllä muutenkin lehtikuvaajan hommista - lehtikuvaajan on otettava huomioon taitto ja että toimituksessa kuviin saadaan mm. sivuille tai ympärille jotain tekstiä. Osa kuvista otetaan siis niin, että on paljon jotain valkoista tyhjää jollain sivuilla. Sommittelu on siis hieman erilaista välillä.

Kaiken kaikkiaan ilta oli kovin antoisa. Varmasti monta muutakin hyvää vinkkiä saimme, kaikki ei nyt heti vain tule mieleen. Oli todella mielenkiintoista kuulla juttua myös toimittajan näkökulmasta!


Yesterday we had a great opportunity to meet a local photographer and journalist. We learnt so much new and we had a great evening!!!Yläkuvissa takana Sannis AFTER THE STORM-blogista ja etualalla LÖYTÖ-blogin Johanna, jonka tyylikkäässä kodissa kokoonnuimme.Yläkuvassa Jonna UNELMISTA TOTTA-blogista.

Riikka KOTILA-blogista.
Valokuvaaja Katja ja toimittaja Anna.
Kiitoksia JOHANNA, illan järjestämisestä.

Thank you, JOHANNA.


KATJA LÖSÖNEN PHOTOGRAPHY in facebook.37 kommenttia:

Elisa LPP kirjoitti...

Tuollainen tapahtuma on kyllä NIIN käytännöllinen! Aina voi oppia jotain uutta :)
Mä olen menossa parin viikon päästä myös, lisäksi on some-koulutusta jne.

Pieni Lintu kirjoitti...

Ehdottomasti hyödyllinen kyllä! :)

Unknown kirjoitti...

Oli todella ihana tavata sut IRL <3 Kyllä meillä oli upea ilta, ja kiitos todellakin Johannalle järjestelyistä. Onnistuneita kuvia sait otettua :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Samoin sinut! <3

Marika / nurin kurin kirjoitti...

Kauniita kuvia! :)

Niin kovasti harmittaa, etten paikalle päässyt. Välillä voisin kirota nuo miehen työmatkat maan uumeniin, mutta minkäs teet. Ens kerralla sitte :) Mukavaa pakkasviikkoa!

Johanna kirjoitti...

Siis voijettä sua, ihanat kuvat!! On se niin mielenkiintoista nähdä muiden kuin vain omaa kuvakulmaa esim just meiltä ;) Oot ihana ja ne pannunaluset niin kivat! Olen jo käyttänyt! <3 Kiitos <3

Matkatar kirjoitti...

Mukavalta vaikutti iltanne! Itse en ole ollut koskaan blogitapaamisessa mukana, mutta erääseen bloggaajaan olen kerran tutustunut "livenäkin" :D

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi harmi - meillä myös työjutut voi joskus tulla yllättäen. Onneksi nyt ei käynyt niin.

Mukavaa aurinkoista viikkoa sinnekin! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos vielä sulle! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Eka kerta oli mullekin! :) Pari bloggaajaa olen kyllä tavannut livenä aiemmin muiden asioiden merkeissä ja saanut oikein hyviä ystäviäkin. <3

Jemina kirjoitti...

Hienot kuvat! Harmittaa vieläkin kun en päässyt. Toivottavasti nähdään toisella kertaa. :) Johannalla on kaunis koti. <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos, Jemina! <3

Unknown kirjoitti...

Aika mahtia!! Varmasti tuli hyviä vinkkejä kuvaamiseen :) Alkujaan luuli, että kai se nyt on sama millasia kuvia sitä blogiinsa laittaa, mutta jooO - kyllä se kuvan laatu on tärkeää. Nälkä kasvaa syödessä ja silleen :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tästäkin puhuimme kahvipöydässä - aluksi blogi oli vähän mitä sattuu, kuvat mitä sattuu..tyyliin yksi pieni prötö kokonen sumea kuva jostain Lindexistä ostetusta lastenvaatteesta lattialla, salamalla kuva jne. :D Sitä on tullut kyllä kriittiseksi omia kuvia kohtaan, nämäkin kuvat ärsyttää kun piti käyttää suurta ISO-arvoa kun käsivaralta kuvaa illalla. ;)

The Artful Diva kirjoitti...

fun, learning new things - great combo!

Pepi kirjoitti...

Varmasti kiva ja opettavainen tapaaminen! Kuvat oli (kai?) ihan kivoja ja ....mä vaan hurrrrmaannuin tuohon kisuun :D - ja silloin tunnetusti unohdan kaiken muun nähdyn :)

Susanna/Huvikumpu Living kirjoitti...

Voi oli varmasti mahtavaa, olisinpa päässyt mukaan! No, ensi kerralla sitten :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Tuo kisu oli niin söpö, linssilude oikein. ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Oli oikein mukava ilta kyllä! :)

Party of 5 kirjoitti...

That sounds like fun.

Pieni Lintu kirjoitti...

It was!!! :)

Retromoderni kirjoitti...

mä asun ihan väärällä paikkakunnalla ;)

Pieni Lintu kirjoitti...

Juuri tuolta musta on tuntunut kun on kutsuja sadellut ihaniin juttuihin ja showroomeille pk-seudulle. :D Kerrankin täällä tapahtuu jotain. ;)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥varmasti kiva ja mielenkiintoinen ilta!♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Oli kyllä mukavaa! :)

Sirpa kirjoitti...

Voi kun kuulostaa kivalta!
Olisin varmasti tykännyt osallistua tuollaiseen myös.
- Ja kuvasi tilaisuudesta ovat tosi kivoja!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitoksia, Sirpa! <3

Frida - Visualaddict kirjoitti...

Voi, kuinka ihana päivä teillä onkaan ollut... voin vain kuvitella:)
Ihania kuvia olit ottanut

Päivi Lemström kirjoitti...

No, ihan mielettömän kiva juttu, tuosta minäkin haaveilen, siis tuollaisista iltamista...kunhan vain pääsen täältä sinne Suomeen niin ei muuta kuin bloggari-iltamat pystyyn. Kivat kuvat olet saanut... :-))
xx

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos, Frida! <3

Pieni Lintu kirjoitti...

Sun täytyy tulla tänne Vaasaan järkkäämään jotkut pellava-iltamat meille. ;)

Sannis kirjoitti...

Oli kyllä superkiva tutustua! Ihana blogi sulla. En oo ehtiny aikaisemmin ihan kunnolla täällä vieraillakaan, kun pitää muka niin kiirettä uuden duunin ja kaiken kanssa :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Sama täällä, oon tienny sun blogin mutta jotenkin se on jäänyt pimentoon kunnes tuolta FB-ryhmästämme löysin sut tavallaan uudelleen ja aloin klikkaileen sun postaukset. Nyt mä lisäsin sun blogin mun suosikkilistaani tohon sivupalkkiin niin mä huomaan varmasti sun uudet postaukset. :)

Päivi Peltotien päästä kirjoitti...

Teillä on kyllä ollut mukava tapaaminen kivassa seurassa : ) Plus vielä, että saitte hyviä vinkkejä kuvaamiseen ja kirjoittamiseenkin varmaan. Oli kyllä hauska huomata Katjan kuva tuossa ylempänä - me ollaan vuosia sitten oltu jonkin aikaa samassa työpaikassa Helsingissä. Jos näet häntä jossain vaiheessa uudelleen, niin huikkaapa terveisiä : )

Pieni Lintu kirjoitti...

Voi että! :-D Useamman vuoden jo muistaakseni asunut täällä. Hauska sattuma!

Jonna kirjoitti...

Oi teillä ollut varmasti mahtava tapaaminen. Meillä ei olekkaan pitkä välimatka sillö olen itse kokkolasta:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kokkola on kaunis. <3