tiistaina, tammikuuta 14, 2014

Blogger meeting


BlogitapaaminenMeillä vaasalaisilla bloggaajilla oli mahtava tilaisuus tavata paikallinen valokuvaaja sekä toimittaja, jotka yhdessä ovat tehneet paljon sisustusjuttuja lehtiin. Kuuntelimme korvat höröllä ja tietenkin kuvasimme paljon kaikki. Valokuvaaja esitteli kuviaan projektorin välityksellä läppäriltä ja kertoi paljon juuri sisustuskuvaamisesta ja tunnelma oli hyvin leppoisa.

Itselle jäi mieleen ainakin se kuinka sisustuskuvia otettaessa kannattaisi miettiä sitä ettei kuvasta tule liian tylsä ja kliininen, liian puhdas. Esim. joku keittiön taso, joka niin ihana onkin puhtaana ja pelkistettynä, mutta valokuvassa ehkä tylsä. Kuviin kannattaisi siis aina miettiä miten saisi siihen jotain "toimintaa" mukaan. Ottaisiko kaapista muutaman astian ja ruokatarvikkeita esille tms. Tätä kannattaa miettiä. Ja kun lähtee stailaamaan kuvia niin huolehtia, että se olisi kuitenkin sille omalle tyylille uskollinen.

Luonnonvalo on valokuvaajalle ehdoton apu. Senhän me kaikki bloggaajatkin tiedämme. Sitä kannattaa hyödyntää. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista meille. Yritetään käyttää jalustaa ja säätää valotusaikoja. Blogiin valokuvaaminen eroaa kyllä muutenkin lehtikuvaajan hommista - lehtikuvaajan on otettava huomioon taitto ja että toimituksessa kuviin saadaan mm. sivuille tai ympärille jotain tekstiä. Osa kuvista otetaan siis niin, että on paljon jotain valkoista tyhjää jollain sivuilla. Sommittelu on siis hieman erilaista välillä.

Kaiken kaikkiaan ilta oli kovin antoisa. Varmasti monta muutakin hyvää vinkkiä saimme, kaikki ei nyt heti vain tule mieleen. Oli todella mielenkiintoista kuulla juttua myös toimittajan näkökulmasta!


Yesterday we had a great opportunity to meet a local photographer and journalist. We learnt so much new and we had a great evening!!!Yläkuvissa takana Sannis AFTER THE STORM-blogista ja etualalla LÖYTÖ-blogin Johanna, jonka tyylikkäässä kodissa kokoonnuimme.Yläkuvassa Jonna UNELMISTA TOTTA-blogista.

Riikka KOTILA-blogista.
Valokuvaaja Katja ja toimittaja Anna.
Kiitoksia JOHANNA, illan järjestämisestä.

Thank you, JOHANNA.


KATJA LÖSÖNEN PHOTOGRAPHY in facebook.37 kommenttia:

 1. Tuollainen tapahtuma on kyllä NIIN käytännöllinen! Aina voi oppia jotain uutta :)
  Mä olen menossa parin viikon päästä myös, lisäksi on some-koulutusta jne.

  VastaaPoista
 2. Oli todella ihana tavata sut IRL <3 Kyllä meillä oli upea ilta, ja kiitos todellakin Johannalle järjestelyistä. Onnistuneita kuvia sait otettua :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! :)

  Niin kovasti harmittaa, etten paikalle päässyt. Välillä voisin kirota nuo miehen työmatkat maan uumeniin, mutta minkäs teet. Ens kerralla sitte :) Mukavaa pakkasviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi - meillä myös työjutut voi joskus tulla yllättäen. Onneksi nyt ei käynyt niin.

   Mukavaa aurinkoista viikkoa sinnekin! <3

   Poista
 4. Siis voijettä sua, ihanat kuvat!! On se niin mielenkiintoista nähdä muiden kuin vain omaa kuvakulmaa esim just meiltä ;) Oot ihana ja ne pannunaluset niin kivat! Olen jo käyttänyt! <3 Kiitos <3

  VastaaPoista
 5. Mukavalta vaikutti iltanne! Itse en ole ollut koskaan blogitapaamisessa mukana, mutta erääseen bloggaajaan olen kerran tutustunut "livenäkin" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerta oli mullekin! :) Pari bloggaajaa olen kyllä tavannut livenä aiemmin muiden asioiden merkeissä ja saanut oikein hyviä ystäviäkin. <3

   Poista
 6. Hienot kuvat! Harmittaa vieläkin kun en päässyt. Toivottavasti nähdään toisella kertaa. :) Johannalla on kaunis koti. <3

  VastaaPoista
 7. Aika mahtia!! Varmasti tuli hyviä vinkkejä kuvaamiseen :) Alkujaan luuli, että kai se nyt on sama millasia kuvia sitä blogiinsa laittaa, mutta jooO - kyllä se kuvan laatu on tärkeää. Nälkä kasvaa syödessä ja silleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästäkin puhuimme kahvipöydässä - aluksi blogi oli vähän mitä sattuu, kuvat mitä sattuu..tyyliin yksi pieni prötö kokonen sumea kuva jostain Lindexistä ostetusta lastenvaatteesta lattialla, salamalla kuva jne. :D Sitä on tullut kyllä kriittiseksi omia kuvia kohtaan, nämäkin kuvat ärsyttää kun piti käyttää suurta ISO-arvoa kun käsivaralta kuvaa illalla. ;)

   Poista
 8. fun, learning new things - great combo!

  VastaaPoista
 9. Varmasti kiva ja opettavainen tapaaminen! Kuvat oli (kai?) ihan kivoja ja ....mä vaan hurrrrmaannuin tuohon kisuun :D - ja silloin tunnetusti unohdan kaiken muun nähdyn :)

  VastaaPoista
 10. Voi oli varmasti mahtavaa, olisinpa päässyt mukaan! No, ensi kerralla sitten :)

  VastaaPoista
 11. mä asun ihan väärällä paikkakunnalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuolta musta on tuntunut kun on kutsuja sadellut ihaniin juttuihin ja showroomeille pk-seudulle. :D Kerrankin täällä tapahtuu jotain. ;)

   Poista
 12. ♥varmasti kiva ja mielenkiintoinen ilta!♥

  VastaaPoista
 13. Voi kun kuulostaa kivalta!
  Olisin varmasti tykännyt osallistua tuollaiseen myös.
  - Ja kuvasi tilaisuudesta ovat tosi kivoja!

  VastaaPoista
 14. Voi, kuinka ihana päivä teillä onkaan ollut... voin vain kuvitella:)
  Ihania kuvia olit ottanut

  VastaaPoista
 15. No, ihan mielettömän kiva juttu, tuosta minäkin haaveilen, siis tuollaisista iltamista...kunhan vain pääsen täältä sinne Suomeen niin ei muuta kuin bloggari-iltamat pystyyn. Kivat kuvat olet saanut... :-))
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy tulla tänne Vaasaan järkkäämään jotkut pellava-iltamat meille. ;)

   Poista
 16. Oli kyllä superkiva tutustua! Ihana blogi sulla. En oo ehtiny aikaisemmin ihan kunnolla täällä vieraillakaan, kun pitää muka niin kiirettä uuden duunin ja kaiken kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, oon tienny sun blogin mutta jotenkin se on jäänyt pimentoon kunnes tuolta FB-ryhmästämme löysin sut tavallaan uudelleen ja aloin klikkaileen sun postaukset. Nyt mä lisäsin sun blogin mun suosikkilistaani tohon sivupalkkiin niin mä huomaan varmasti sun uudet postaukset. :)

   Poista
 17. Teillä on kyllä ollut mukava tapaaminen kivassa seurassa : ) Plus vielä, että saitte hyviä vinkkejä kuvaamiseen ja kirjoittamiseenkin varmaan. Oli kyllä hauska huomata Katjan kuva tuossa ylempänä - me ollaan vuosia sitten oltu jonkin aikaa samassa työpaikassa Helsingissä. Jos näet häntä jossain vaiheessa uudelleen, niin huikkaapa terveisiä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! :-D Useamman vuoden jo muistaakseni asunut täällä. Hauska sattuma!

   Poista
 18. Oi teillä ollut varmasti mahtava tapaaminen. Meillä ei olekkaan pitkä välimatka sillö olen itse kokkolasta:)

  VastaaPoista