lauantaina, joulukuuta 28, 2013

Now and then

Valitusvirsi
Pajunkissoja joulukuussa. Luistelukenttä kurakolla. Anteeksi valitus, mutta lumi ja kylmät pakkaset, hiusten latvat sekä ripset kuurassa, kengissä nariseva ääni ja talviurheilu on auttanut jaksamaan pimeän ajan yli ja jopa nauttimaan siitä. Nyt ei kyllä jaksa, ei millään. Paha paikka talvi-ihmiselle.

This mud and rain is so depressing. I want snow and cold weather, frost..I miss the sound of snow under my shoes when I walk. Kids would like to ice skate but there's no chance for that in a muddy area. Even those willows think it's more like spring than winter.

TÄLTÄ ja TÄLTÄ näytti viime vuonna.

HERE and HERE is how it was last year.10 kommenttia:

 1. En tiedä mitä minulle on tapahtunut mutta lumettomuus ei haittaa ollenkaan. Aina olen kuitenkin lunta kaivannut. Mietin voisiko johtua siitä että nyt pihan ollessa vihreänä näen viime kesän uurastusten jäljet. Huhkin tuntitolkulla pihan kanssa ja meni jo vähän överiksi silloin...nyt nautin aikaaansaannoksista ja pieniä uusia juttuja suunnittelen..ja istuttelen kukkien sipuleita.
  Mutta on se kurjaa lasten kanssa kun ei voi leikkiä lumessa !
  Ja milloinkohan voi ottaa uudet ihanat lampaanvillavuoriset talvipopot käyttöön ? Hö !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä puolensa..ei ole lumitöitä! ;)

   Mutta juu, lasten kannalta tosi tylsää ja pienen pitäisi päästä harjoittelemaan luistelemista ja hiihtämistä!!

   Poista
 2. Täällä kyllä lumettomuus haittaa, niin minua kuin koiraakin.
  Sitä ehti jo kovasti toivoa, että pääsemme Vesijärven jäälle kävelemään, kuten viime talvenakin.Sitä ehti myös haaveilla, kuinka siellä voisi taas viettää monta tuntia päivässä kavereiden kanssa aikaa ... -no, se unelma toivottavasti vielä toteutuu tänä talvena.
  Viikko ennen jouluahan siellä jo porukka luisteli. Eilen luin ESS:n nettisivuilta, kuinka lahtelaiset melojat olivat olleet melomassa tapanina ja seuraava yhteinen tempaus olisi uutena vuotena :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä tympeää ja väsyttävää, vaikken mikään suuri talven ystävä olekaan. Sen verran kuitenkin, että valkea maisema peittoaisi tän synkän kurjuuden 6-0. Ei huvita ees juuri ipanoiden kanssa ulkoilla kun koko piha on yhtä suurta uima-allasta. Varsinkin kun tuo pienempi ei vielä kulje kahdella jalalla... :/ Lumessa ois niin paljon kivempi temmeltää ja pihalla ois enemmän tekemistä! Ja tosiaan luonto ihan sekaisin... just yks päivä tässä pohdin, että pitäiskin mennä katsomaan oisko tuolla metsässä suppilovahveroita kun on pakastimesta loppu..

  Toivotaan, että saadaan pian lunta ja pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmaan kivan kuranen lapsi jos konttaa ulkona. :D

   Poista
 4. I know, it´s very weird weather - let´s hope it turns around soon!

  VastaaPoista
 5. On tämä kyllä niin tylsä ilma. Nurmikkokin alkaa jo vihertämään ja pihalla niin märkää koko ajan että ulkona ei viitsi melkeinpä olla. Harmittaa lastenkin puolesta kun pienelläkin lumimäärällä saisi jo niin ihania talven leikkejä aikaiseksi! No, toivotaan että kohta muuttuu, kuulin että loppiaisviikonloppuna pitäisi ainakin olla jo reippaammin pakkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilukin on yhtä sotkua. Sain taas panna noilta vaatteet pesuun ku toinen astui koiranpaskaan (nekin jäätyy yleensä talvella..heh) ja toinen tippui kiipeilytelineestä kuravelliin. :-P Ja joka välissä saa olla imuroimassa.. Mä alan olla niin kypsänä tähän jo. Tulis nyt sitte jo kevät. Luovutan.

   Poista