lauantaina, helmikuuta 16, 2013

Ugly, yummy toffee cake


Moni kakku päältä kaunis. No joo, ei tämä ollut kaunis. Ei sinne päinkään. Kokeiluni tehdä toffeesysteemikakkua kondensoidusta maidosta oli melkoinen sekasotku tuossa menneellä viikolla. Ihan kaikki meni mönkään, sen siitä saa kun tekee jotain ilman reseptiä.

Muistiin itselle; Tee pohja ensin, kuumenna maito paksuksi vasta sitten, että saat sen levitettyä heti pohjan päälle, koska lapset haluavat kuitenkin taas suorittaa keksien murskaamisen ja siinä voi mennä tovi ja kinuskitoffee ehtii jähmettyä ja kylmettyä kokkareiseksi.

No kokkareinen kinuski tai ei, hyvää oli - tätä täytyy tehdä lisää ja muistaa oikea työjärjestys!


Cake of unfortunate. This toffee cake was super delicious, super ugly and everything went wrong. I have to try make a new one some day and remember make things in right order. I first cooked the condensed milk for toffee and then started - actually kids started to crush cookies...so that toffee thickened too much! But it was so yummy!

I'm linking to SIMPLE THINGS and SUNDAY SNAPSHOT.

24 kommenttia:

 1. Still looks good to me - a decadent treat, yum! :-)

  VastaaPoista
 2. Bongasin eilen tämän:

  http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/banoffee_pie

  Ja ajattelin kokeilla viikonlopun aikana. En ole ikinä kokeillut tuota kondensoitua maitoa. Sun kakku näyttää tooosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa tuo. Kiitti. :)

   Tuota maitoa oli helppo käyttää, kaadoin vaan isoon kulhoon ja pistin mikroon - välillä sekoittelin. Olisikohan se yhteensä 5-6min ollut mikrossa. Ja tosiaan kun otin mikrosta niin alettiin vasta murskaamaan keksejä ja se kulho seisoi tiskipöydällä ja siinä vaiheessa kun se olisi pitänyt saada levitettyä nätisti pohjan päälle niin sehän oli jo jähmettynyttä. :D

   Poista
 3. Onpa herkun nakonen! Vaikkei kakku aina hirmuisen kaunis oliskaan niin se voi olla silti mielettoman hyvaa. Mulla on perheessa kolme kappaletta herkkupeppuja: mies ja tyttaret. Ne syo mita vaan kunhan on makeeta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lasten mielestä tuo oli liian erikoisen makuista. Ovat enemmän perus pullan faneja. ;-)

   Poista
 4. Kuulostaa kyllä ihan superherkulta, nams!

  VastaaPoista
 5. Ihana! Tuota täytyy kyllä kokeilla itsekkin... ja koittaa muistaa oikea työjärestys ;)

  VastaaPoista
 6. Here's to yummy baking disasters and whipped cream plus sprinkles as a cover-up! I once made a chocolate cake that refused to come out of the cake pan, so I ended up getting in out in pieces, pushing those in a springform pan with a little amaretto, and made a cappuccino mousse on top. That little disaster turned out to be the only way we make the cake these days....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, great to heard that these things happens to others too. ;)

   Poista
 7. Näyttääpä hyvältä! Ihana arvontakin sulla menossa, mutta en osallistu, koska meillä on normikokoiset peitot. Tuplapeitto olisi kyllä kätevä, mutta sitten menisi liinavaatteisto uusiksi. En taida lähteä siihen rumbaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistu ihmeessä arvontaani, arvottavana on ihan normi setti tuplana: 2 kpl 150 x 200 pussilakanoita ja 2 kpl 50x60 tyynyliinoja.

   Poista
 8. As always, this is simply beautiful. I always say it is the taste that counts, anyway. :)

  VastaaPoista
 9. Oh as long as it eats well, who cares what it looks like;)

  VastaaPoista
 10. at least it was yummy! - and you got some pretty photos out of it! Gotta love those happy accidents

  VastaaPoista