tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Happy winter week


Talvi on tosissaan täällä - ihan mahtavaa ja lunta tulee lisää. Ei ehkä kiva lumitöiden kannalta, mutta onhan tuo lumi kaunista!

Täällä on hiihtoladutkin jo aika hyvässä kunnossa. Eilen olin poikien kanssa hiihtämässä. Viime talvena ei kuopuksen hiihdosta tullut mitään, mutta nyt oli innoissaan - tykkäsi vaikka kaatuilikin. Kyllä se tasapaino tästä kehittyy.

7-vuotias isoveli paineli kovaa vauhtia edellä, korkeassakaan ylämäessä ei tarvinnut enää auttaa niin kuin viime talvena. Joutui raukka odottelemaan maalissa pitkään meitä hitaita. Kuopus keskittyi välillä ihailemaan lumisia puita, oravia ja muuta. Hitaasti kun etenimme niin pystyin samalla näpsimään kuviakin.


We went for cross-country skiing yesterday, me and my boys. We had so much fun. And now our younger boy liked it too, more than last year. Our 7-year old is already quite good at this. He didn't need any help at all. He managed those bigger inclines by him self.

Winter is here and it's snowing more and more!!! I love it!


Väsyneet ahkerat hiihtäjät!!

Tired little skiers!I'm linking to...Iloista tiistaita kaikille!!

Have a happy Tuesday!!35 kommenttia:

 1. Eika.... nyt olen kylla taas niin vihrea kateudesta ja haikeana. Meidan 2cm lunta, joka satoi sunnuntaina, suli pois. Vetta sataa. Mina, joka koulussa manasin hiihtoa sain ennen tanne tuloani hiihtokarpasen pureman ja viime talvena oli tarkoitus etta olisin opettanut esikoisen hiihtamaan. Lunta tuli mutta se suli aina saman tien pois. Lunta tuli ja taas se suli pois. Sita edellisena talvena kun yritin tehda latua takapihalle niin siella oli taas niin paljon lunta ettei ladun tekemisesta tullut yhtaan mitaan. Nyt toivon hartaasti etta tana talvena opettelu onnistuisi. Joulupukki miettii viela etta tuoko sukset joululahjaksi. Taitaa menna lapulle, jossa lukee etta tuo jalkijunassa jos hiihtokeleja on. Ihania kuvia ja tunnelmia. Nauttikaa lumesta seka lumitoiden antamasta hyotyliikunnasta vaikka alkaisikin jo tokkimaan kolan lykkaaminen. Suomalaisesta on luonnotonta ettei lunta tule ja ettei ole valkoista joulua. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmitus, toivottavasti saisitte sinne kivasti lunta! <3

   Poista
 2. Voi, noista hiihtokuvista heräsi niin nostalgia! Pienenä olin kaikki hiihtolomat mummulassa Kuopiossa. Ja hiihtolomalla luonnollisesti hiihdettiin. Joko suunnattiin Kallaveden jäälle tai Puijolle, jossa sai laskea hurjia mäkiä, nousta hissillä näkötorniin ihmettelemään pyörivää näköalatasannetta ja taputella Antikkalan hevosia. Ihan pienenä mulla oli sellaiset sukset, jotka kiinnitettiin remmeillä kenkiin. Vähän isompana sain jo oikeat monot, joissa oli teräsraksi kärjessä, ja sitruunankeltaiset Peltoset, joiden siteisiin se raksi naksahti nätisti kiinni.

  Muisto toi heti mieleen maun, miltä maistuivat eväänä olleet mummun aamulla leipomasta leivästä tehdyt eväsleivät ja termarista juotu kuuma mustaviinimarjamehu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sinun hiihtomuistojasi! :)

   Mulla on kans ihania muistoja lapsuuden hiihtoreissuilta isovanhempien kanssa. Joulu- ja hiihtolomat yleensä vietettiin mummolassa siskon kanssa ja käytiin paikallisella pienellä laskettelukeskuksella hiihtämässä. Ihmettelimme kuinka mamma ja paappa hiihtää niin lujaa, että emme pärjää vaikka ne oli niin kamalan "vanhoja". ;) Kamalan vanhalla meinaan n.60v. :D Hiihdon jälkeen käytiin laskettelukeskuksen kahvilassa juomassa kuumaa mehua. Ai sitä tuoksua!!! Ja klopsuteltiin siskon kanssa niillä hiihtomonoilla äänekkäästi, ihan kuin meillä olisi ollut laskettelu monot jalassa. ;)

   Poista
 3. ♥ oi, miten ihana postaus ♥ täälläkin lunta riittää ♥

  VastaaPoista
 4. Gorgeous pictures! I used to cross country ski as a kid and loved it, now I just do snowboarding!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I've never tried that. I used to ski when I was teenager. :) It was fun. :)

   Poista
 5. Hiihtäminen on ihan huippukivaa! Mä hiihdän esikoisen kanssa samoilla suksilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle pian kans käy samat monot ja luistimet esikoisen kanssa, varmaan parin vuoden päästä viimestään. :)

   Poista
 6. Very cool! Now that we live in the snow I have been thinking about learning to do this. Looks like great exercise.

  VastaaPoista
 7. Oh my, how fun! They look so little, but they look like naturals!

  VastaaPoista
 8. Oh your boys look so cute skiing!! I love the little ones snow outfit!
  Laurie

  VastaaPoista
 9. What beautiful photos you captured, loving all the snow!

  VastaaPoista
 10. I have only been skiing once and have to say that I really didn't enjoy it but then I am not a big one for feeling out of control or for being scared and I guess it triggered off both these things in me.... I suspect starting young is also the key!

  Mollyxxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well we Finns start early. Both skiing and skating. And it's a bit odd here if a child can't ski, skate or ride a bike before the school. ;-) And that's how we are in the top of winter sports in the world...and it's only 5million people here in Finland. ;-)

   Poista
 11. Mun on kyllä pakko ostaa sukset! Meitä vastapäätä lähtee pitkä hiihtolatu. Josko tänä talvena menisin sinne.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans lähtee latu miltei pihasta. Ihan mahtavaa.

   Meillä on miehen kanssa molemmilla jotku yläasteajan sukset ja monot. Ihan hyvin mahtuu ja menettelee tälläsee hissukseen hiihtoon.

   Poista
 12. Beautiful photos! I love the bright blues of the jacket against the white white snow. Enjoy this holiday wintery season!

  VastaaPoista
 13. Ihania hiihtotunnelmia! Meillä mennään aika samoissa lasten hiihdon suhteen, ihanaa kun kuopuskin on nyt innostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin yllä keskimmäistä lasta, vauva on 10kk ja silti tulee välillä kutsuttua keskimmäistä kuopukseksi :D

   Poista
  2. Hih, ei ehkä vielä 10kk iässä osata hiihtää. :D

   Poista
 14. maybe this winter I'll learn how to ski, though I love skating more..

  VastaaPoista
 15. beautiful photographs! the forest looks just wonderful in the snow!
  every finn loves cross country skiing and everybody keeps on telling me to try it out... well, I'm not really a sport person, but I think I'd really enjoy staying out in the nature!

  VastaaPoista