maanantaina, toukokuuta 07, 2012

Testing lenses and camerasLauantain sadepäivän piristykseksi kuvailin kauniita kukkasia, joita sain mieheltäni. Olen nimittäin laiska valokuvaaja ja käytän yleensä automaattiasetuksia. Tämä järkkäri on meillä nyt ollut puolisen vuotta ja pitäisi alkaa testailemaan vähän näitä asetuksia ja muita juttuja.

Ulkona automaattiasetuksilla tulee hyviä kuvia kyllä ja onhan se niin, että järkkärin automaattiasetuksilla saa nopeasti kivoja kuvia, joita voi sitten muokata jälkeenpäin kuvankäsittelyllä, valkotasapainoa, kirkkautta jne.

Joten tässä ihan huviksi vähän vertailuja, kamera siis Nikon D5100 ja linssit näissä kuvissa kiinteäpolttovälinen 35mm sekä 18-55mm. Kuvat ovat muokkaamattomia, lisätty vain nimi ja muutettu pikselit nettikelpoisiksi.


I'm a lazy photographer - I use auto settings a lot! We've had this DSLR camera now 'bout six months and I need to learn how to use these manual settings too.

 And last saturday was so rainy and boring day that I decided to photograph my lovely flowers that I got from my husband.

I used tripod in these and our camera is Nikon D5100.
These are all SOOC - just added my name.


Prime lens 35mm and auto settings
ISO 560 - shutter 1/60sec. - f4,0

PHOTO NIKON D5100

Prime lens 35mm and manual settings
ISO 100 - shutter 1/2sec. - f6,3

PHOTO NIKON D5100
Lens 18-55mm and focal lenght 40 - auto settings
ISO 720 - shutter 1/60sec. - f5,0

PHOTO NIKON D5100Lens 18-55mm and focal lenght 40 - manual settings
ISO 100 - shutter 1/1sec. - f14,0

PHOTO NIKON D5100Ja sitten vielä kuvat raihnaisella pokkarivanhuksellamme, ostettu 2004 ja on vuosimallia 2002 - Nikon coolpix 4500, kiva pokkari hyvillä lisäominaisuuksilla ja uskomattomalla makrolla - vaatii tosin hyvän valon.


And same place, same tripod and same flowers but different camera - Nikon coolpix 4500, we bought it 2004 and it's modelyear 2002. This is a pocket camera with great qualities and amazing macro! Our coolpix 4500 is a bit broken but here we go...


Nikon coolpix 4500 pocket camera and auto settings
ISO 100 - shutter 1/21sec. - f/3,5

It's SOOOOOO blurry, focus is in wrong place

PHOTO NIKON COOLPIX 4500Nikon coolpix 4500 pocket camera and manual settings
ISO 100 - shutter 1/2sec. - f9,9

I think this is pretty good if you think that it's not DSLR camera photo and it would be very nice with some editing.

PHOTO NIKON COOLPIX 4500


Ja lopuksi vielä niitä makroja coolpix 4500:lla, joka kuvassa näkyykin

And then some macros with this dear old coolpix 4500

PHOTO NIKON D5100

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON COOLPIX 4500

PHOTO NIKON D5100This is real macro camera - it might be a bit broken and it's not fast and you must learn how to use it and how to trick it to focuse how you want to. And you can take macro shots very near - I mean VERY NEAR!!!


Or what do you think about these close ups - they are all SOOC.

Tämä kameravanhus on kyllä todellinen makrokamera - se saattaa olla vähän rikki sieltä sun täältä, mitä nyt zoomi-nappi on rikki ja muistikorttiluukku teipattu kiinni. Ja tämä on niin hidas kun vertaa järkkäriin, kuvia ei pysty ottamaan kovin nopeaan tahtiin, tallentaa kauan jne. Ja valovoimaisuudella järkkäri voittaa pokkarin aina. Tätä täytyy opetella käyttämään ja sitä pitää myös välillä vähän huijata, että saa sen tarkentamaan niin kuin haluaa - järkkärissä kun saa itse säätää tarkennuksen mihin haluaa. Mutta lähikuvia tällä saa, siis todella läheltä! Kaikki makrot ja muutkin kuvat muokkaamattomia.

:: MELLOW YELLOW MONDAY ::

:: PHOTO TIP TUESDAY ::

:: MACRO MONDAY ::

:: SHOW OFF YOUR SHOT ::22 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Molemmilla on puolensa. Olen huomannut, että minulla on kokoajan väärä putki kiinni rungossa kun kuvaustilanne on päällä! Pokkari on aina kuvauskunnossa, jos vaan on virtaa!

Toisaalta kyllähän järkkärillä ne kuvat kieltämättä ovat laadukkaampia kun monesti pokkarilla. Toisaalta olen itse myös aika iloinen, että pokkarin lähikuvat ovat olleet kuitenkin ihan kelvollisia. :)

Valovoimaisuus on tosiaan järkkärin parhaimpia puolia! Nyt voi sisällä kuvata talvella/syksylllä/illalla ihan hyviä kuvia!

Kiva tuo sun vertailujuttu. Olet nähnyt paljon vaivaa! Hyvää viikon alkua!

Sannu kirjoitti...

Sun ottamat kuvat on kyllä aina hurjan kauniita.Mulla on ollu järkkäri nyt jotain kolme vuotta enkä ole kyllä yhtään kerenny siihen perehtymään.Kunhan räpsin vaan.Pitäiskin ostaa noita katuliituja pojille.

Pieni Lintu kirjoitti...

Tillariina: Niinpä, vaan ku olis pokkari joka toimii kunnolla - tämä ku on rikki vähä. :D Hyvässä valossa tosiaa saa iha kivoja kuvia pokkarilla, kuten nää makrot ikkunan vieressä. :) Pokkari on vaan nii hidas ja tosiaa valovoimaisuudessa häviää järkkärille.

Sannu: Voi kiitos sinulle. :) Yleensä mäki vaa räpsin menee.. ;)

S kirjoitti...

Hyvässä valossa saa ihanat kuvat millä vaan kameralla ja kuvanmuokkauksella huonommistakin kuvista aika kelvollisia.

Ihania kuvia kaikki, kiva vertailu. Just esim automaatin tarkennus-kuva, jossa auto blurraa tärkeimmän kohteen, on hyvä esimerkki.

Kiitos, kiva postaus. Lisää näitä kamerajutuja!

Pieni Lintu kirjoitti...

Jarna: Kiitti kommentista. :)

Gemma Wiseman kirjoitti...

Such glorious yellow roses! The wonder of the petal folds is beautifully captured in your macros!

Pieni Lintu kirjoitti...

Gemma: Thanks :)

Tina´s PicStory kirjoitti...

what a beautiful test-object :) have a great week! ♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Tina: Thank you and have a great week you too! <3

Peppi kirjoitti...

Onhan noilla eroa. Meillä samarunkoinen järkkäri ollut myös muutaman kuukauden. Pitäisi oikeasti opetella muuttamaan asetuksia. Automaatilla on niin helppo mennä.
Vaatisi vaan keskittymistä harjoitteluun. Jalustinkin puuttuu, se varmaan olisi hyvä noissa pidemmissä valotusajoissa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Peppi: Meillä tossa Nikon coolpix 4500 on hyvin samanlaisesti noi asetukset, joten oikeestaan ei niin vaikee oo käyttää - mut se jaksaminen.. :P

anana kirjoitti...

Mielenkiintoinenn postaus ja kuvat on kauniita ja jollain tavalla poikkeuksellisia, niin kuin aina täällä ♥

Toi makrojuttu on mahtava, mulla ei ole mitään sellaista lasia että onnistuisi oikein.
Mietin jo pokkarinkin hankkimista mutta sitten katsoin hintoja olin järkyttynyt, missä vaiheessa ne rupesivat maksamaan niin paljon :D
Halvemmaksi tulisi ostaa siis uusi lasi järkkäriin... mutta kun jaksa vaihtaa. Olen täysin urautunut siihen muun jokapaikan-zoomiputkeen =D

Karen @ Pieces of Contentment kirjoitti...

The macros which are achievable with some compact cameras are amazing. My children have shot some wonderful macros with their pocket compacts.
Lots of options with your DSLR and more MP to crop and play with too.

Liz kirjoitti...

Lovely macros! Have a fabulous week.

My MYM:
Liz @ MLC
Liz @ YACB

Mary Gene Atwood kirjoitti...

Lovely macros! Nicely done. I adore yellow roses.

Petriina kirjoitti...

Tämä oli kiva, kiitos.

Mä olen katsellut makrolinssiä järkkäriin, mutta olen puolen vuoden sisällä hankkinut kaksi objektiiviä, joten... Mutta makroilu olis niiin kivaa, ainakin tähän vuodenaikaan !

Pat kirjoitti...

These are lovely shots.

Anonyymi kirjoitti...

I love the close-up of the orange rose (the fourth image to the last). It feels such delicate. The composition is interesting, too.

Melbourne Australia Photos kirjoitti...

Lovely shots! When you post such wonderful flower photos, please consider posting them up on my Floral Friday Fotos meme:

http://floralfridayfoto.blogspot.com/

A Creative Grace kirjoitti...

I like the ones nearer the end of the post, better focus and great composition, I especially love the real macro shots there, gorgeous :)

Jaymi kirjoitti...

wow, what a difference manual exposure can make! Thanks for showing the comparisons! It's great motivation for people to stop shooting auto and learn manual!

Amarie kirjoitti...

Beautiful flowers! I always love the color themes in your blog header. :)