torstaina, toukokuuta 24, 2012

Kärsitkö allergiasta?
Meillä minä ja pojista pienempi kärsitään parhaillaan ihan kamalasta allergiasta. Kai se tuo koivu on, joka tätä pärskintää aiheuttaa. Mikä hassuinta niin mun allergia on alkanut täällä Vaasassa asuessa, kai vanhassa kotikaupungissa kasvit ja ilmasto vaan oli jotenkin erilaista.

Zyrtec auttaa mulla, mutta se unettaa ihan kamalasti. Onhan niitä vastaavia lääkkeitä, jotka eivät väsytä, mutta tykkään mieluummin hoitaa oireita paikallisesti. Koitinpa nyt käyttää nenäkannua, sitä sarvikuonoa ja voi miten ihanasti se auttoi kun huuhteli keitetyllä jäähtyneellä vedellä suolan kera.

Lapsille helpompi vaihtoehto on Otrimer merisuolaliuos nenäsuihke - sitä meillä käytetään lapsille myös aina pahan räkätaudin aikana. Zaditen silmätipat taas auttaa jos silmiä kutittaa kamalasti, mulla auttaa kyllä ihan silmien peseminen ulkoa tullessa.

Ollaanko teillä allergisia? Kannattaa kokeilla tuota nenäkannua ja suolavedellä huuhtelua - se on hyvä myös flunssassa jos on taipumusta poskiontelon tulehdukseen.


20 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Täällä kärsitään myös, minä sekä tyttö. =/
Sellainen lääke kuin Aerius ei väsytä, taitaa olla ainoa allergialääke, jota lentäjät saa käyttää...
Itse syömäni Benadrylitkään ei mielestäni väsytä.

Katja kirjoitti...

Voi kyllä kärsitään! Viidestä kolme on enemmän ja vähemmän tukossa. Esikoinen pahiten allerginen kaikille siitepölyille ja lisäksi ristikkäisreaktiot ruokaan ja jopa tuoksuihin. Yksi päivystyskeikka jo takana ja sen tuloksena lääkemäärä nousi viiteen. Isäntä myös lääkityksellä ja itse yritän viimeiseen asti selvitä ilman.

Tuo Aerius on käytössä muuten meilläkin ja tällä hetkellä näyttää tehoavan. Josko vihdoinkin olisi löydetty vuosien jälkeen toimivat lääkkeet?

Pieni Lintu kirjoitti...

Koo ja Katja: Hyvä pitää mielessä siis tuo Aerius jos tää tulee tästä vielä pahemmaksi. Tota Zyrteciä tosiaan kun tässä otin yks kerta niin ihan kamala väsy tuli siitä ja huono olo. :/

Niina Oivi kirjoitti...

ÄTSII!
Mä olen allerginen KAIKELLE (eikun ei pähkinälle sittenkäää, lista on nälkävuos, emmie ees muista). Pahinta aikaa justee nyt.
Mukanani mihnä vaan kulkee adrenaliinishotit, jotka isken tarpeen tullen reiteen ja sairaalakeikka...
Siellä nukun välilää hengityskoneessa.

Mikään ei auta. Paitsi siis saikkulan apu. Hengissä.
Rupean unohtamaan tuoksuja.

Feel juu! Tsemiä ihan sydämestä.

Veerushka kirjoitti...

Täälläkin kärsitään siitepölystä. Ainoastaan meidän esikoinen on allerginen, muille tuo hurja siitepölymäärä aiheuttaa muuten vaan oireita.
Me saatiin esikoisen oireet kuriin (ja lääkkeitäkään ei ole tarvinnut!) kun aloitettiin nokkostablettien syönti. Mä olin TOSI skeptinen niiden suhteen, mutta ne todella toimi. Tyttö ei ole enää tukkoinen ja nukkuu hyvin, silmät ainoastaan välillä kutisee. Kaksi edellistä kevättä on syöty Aeriusta ja suihkuteltu Avamysia.
Jos siis luontaistuotteet ei epäilytä niin kannattaa kokeilla :)

Miiiaa kirjoitti...

Täällä kärsitään myös ja on todellakin ollut Vaasassa allergiaoireet pahemmat. Puolitoista vuotta vasta asustellut täällä. Vai onko se tämä kevät sitten vaan ollut pahempi kaikkialla?

Pieni Lintu kirjoitti...

Niina: Oi kamala, kuulostaa tosi hurjalle!!! :O

Veerushka: Mä itseasiassa mietinkin tässä yks päivä, että pitää käydä Life-myymälässä kysyys onko jotain allergiaan olemassa. Kun ilman reseptiähän ei ole mitään lapsille alle 6v. Meillähän käytetään luontaistuotteita muutenkin!! :) Korva- ja silmätulehdukset lapsilla historiaa ja kierteet loppui kuin seinään kun alettii luontaistuotekuurit flunssien aikana ja pienin välttyi tuubitukselta, joka jo uhkasi seuraavassa korvatulehduksessa - tuostakin on nyt yli 3v kun viimeksi korvatulehdus oli ja kierre oli päällä ja keksittiin kokeilla luontaistuotteita (FU13).

Pieni Lintu kirjoitti...

Miiia: Kohtalotoveri siis. ;) En tiedä sitten..mut kun mä oon asunu täällä nyt 11v. :D Ja tosiaan keväisin ei tuossa 100km etelämpänä mitään koskaan ollut.

Pieni Lintu kirjoitti...

Veerushkalle vielä noista luontaistuotteista..miehelle puhuin tästä niin se käski korjata, että ei tuo FU13 mitä lapsille flunssassa annan ole luontaistuote vaan homeopaattinen lääke, ei kuulemma oo sama asia. ;)

Veerushka kirjoitti...

Juu, tuo Urticalsin mitä mekin nyt syödään on osin homeopaattinen lääke :) Mutta yhtäkaikki sieltä Lifesta ostettu ;)
Mä oon tosi iloinen että noista luontaistuotteista/homeopaattisista aineista saa apua, sillä lääkkeitä syödään nykyään niin paljon ja oikeasti aika usein vielä turhaan. Mulla on ihan hirveesti muuttunut suhtautuminen lääkkeisiin, ihan jo siitäkin syystä että vaikka niistä olisikin apua itse vaivaan, tuo ne monesti muita oireita (vähintään vatsaan) rinnalle.

Eliisa kirjoitti...

Jep, on ollut aivan hirveä koivukevät. Kun olen näin vanha ;) , muistan tämän edellisen pahan vuoden 20 vuoden takaa. Mutta kun ei silloin meidän perheessä kärsitty mokomasta, ihmetytti vaan, kun naapurin rouva ei voinut kulkea ulkona. NOh, nyt sitten tämä meidän 12v on koivulle ollut allerginen 2-3 v asti ja nyt on ollut tosi raskasta pojalla. Aerius-tbl, Ventolinea keuhkoputkia avaamaan, silmätipat, ja nenäsuihke. Iho on rikki, joten sitäkin on rasvailtu. Viimeiset kolme yötä on valvottu yskimisen takia, joten vein pojan tänään vihdoin lääkäriin. Saatiin kortisonia ; Oftan C-C tippoja silmiin, astmalääke Bricanyl ja Prednisolol-kuuri. Poika nukkuu nyt ja toivon totisesti, etä nukkuu koko yön. En saanut itsekään nukuttua yhtään, kun yski. Meidän pihassa on vieläkin valtavasti siitepölyä, Tampereen tasolla siis elellään.

Tsemppiä kaikille kärsiville. Miniäni ehdotti homeopaattisia valmisteita ja itse jo mietin syksyyn sitä siedätyshoidon aloittamista. Luultavasti ensi kevät on kuitenkin paljon helpompi kukinnan kanssa.

Sarita kirjoitti...

Todellakin kärsin ja siitepölykausi vasta alkamassa täällä napapiirillä. Zyrtec on vanha lääke jonka tilalle on tullut paranneltu versio Xyzal. Sitä myös halvempana rinnakkaisvalmisteena, levocetirizin on vaikuttava aine eikä se väsytä. Aeriusta joskus syöneenä tuntuu että tää on parempi ja ei niin kallis. Tsemppiä sinnekin! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Veerushka: Sanos muuta, mun mies esim. on lapsena syönyt ihan hirvittävästi kuureja korvatulehduksiin - silloin 80-luvulla niitä varmaan vielä määrättiinkin aika hepposin perustein. Sillä onkin kaikenlaisia mahajuttuja, mistä tietää vaikka ne olis noista lääkekuureista johtuvia.

Eliisa: Oi hirvitys, kylläpäs kuulostaa hurjalle teillä tuo. Meillä mulla on aika lievää, ulkona pärskin kamalasti, mutta lievittyy oireet ku tuun sisälle ja huuhtelen nenäni kannulla. Poika yskii paljon öisin ja on tosi tukkonen.

Pieni Lintu kirjoitti...

Sarita: Tuota levocetirizinia ystäväni kans suositteli!

Pieni Lintu kirjoitti...

Siedätyshoito voi kyllä olla hyvä - meillä miehellä oli lapsena tosi paha siitepölyallergia ja nyt se on pärjännyt viime vuosina ilman lääkkeitä, kyllä sekin nyt silti aivastelee aika lailla tänä keväänä.

AVON konsultti Sari Lahti kirjoitti...

Aina niin ihana ja kamala kevät..=) Itse käytän Telfastia, se on omalla kohdalla pitänyt silmä- ja nenäoireet pisimpään pois. Pahimpaan aikaan sitten sumutteet ja tipat käyttöön. Ja nenänhuuhtelukannu on aivan mahtava keksintö!=)

ninni kirjoitti...

Sarvikuono on kyllä räkänokan pelastaja, huippu keksintö :)

Jasmiina kirjoitti...

meillä on myös nenäkannu :)) mutta ei onneksi kukaan meidän perheestä allergioista kärsi, huh, nythän on taas siitepölyä jokaiselle nenulle.

Tuuli kirjoitti...

Voi kyllä, allergioista kärsin, onneksi ovat vähentyneet aikuisiän myötä!

Haluaisin suositella sellaista tuotetta kuin Apipollen Immuno Luomu hunaja-siitepölyvalmiste (myydään luontaistuotekaupoissa). Se on auttanut minua! Näin lukee purkin kyljessä:
"Auttaa sietämään koivun, lepän ja pajun siitepölyä. Ainesosat: Hunajaa 99%, mehiläisen keräämää ja käsittelemää siitepölyä alle 1%. Käyttöohje: Aloita varovasti siitepölykauden mentyä. Laita kerran päivässä pisara hunajaa suuhun ja anna sulaa kitalakea vasten mahdollisimman pitkään. Lisää annosta yksilöllisen sietokyvyn mukaan kevääseen mennessä ½-1 teelusikalliseen. Lopeta käyttö ennen siitepölykauden alkua."

Olen 2 talvea tuota hunajaa vetänyt ja on ehdottomasti ollut hyötyä! Täytyy vaan oikeasti joka päivä muistaa ottaa :) Nyt pärjään lääkityksellä, aiemmin tuntui ettei siitä ollut mitään apua. Levocetirizin on luottolääkkeeni + tietty silmätipat nenäsuihkeet ja muut.

Tsemppiä, tiedän miten inhaa on kärsiä allergiaoireista.

Pieni Lintu kirjoitti...

Minäpäs kävin Life-kaupassa tänään ja myyjä suositteli Allermin perillauutetta tippoina ja sitä nyt sitten ostin. Katsotaan miten auttaa, sanoi kyllä etteihän se niin auta yhtä hyvin kuin jotkut Zyrtecit ja vastaavat.

Nokkostableteista sanoi, että niiden syönti pitää aloittaa jo syksyllä.