lauantaina, lokakuuta 22, 2011

Kollaasi seinälläLapsen päiväkodissa oli eskarilaisilla valokuvaus ja tosi kivoja kuvia saatiin muistoksi. Monilta olen kuullut kuinka ovat olleet pettyneitä ilmeisiin ja rajauksiin päiväkotien valokuvissa - näillä kuvat otti paikallinen eli vaasalainen valokuvausliike ja kuvat teetettiin jossain helsinkiläisessä firmassa ja kuvia pystyi valitsemaan ja muuttamaan netissä, sai vaihtaa eri ilmeen tai onko kuva otettu istualteen tai seisaaltaan. Tosi hyvä juttu!

Oletteko te olleet tyytyväisiä koulukuviin tai päiväkotikuviin?

Mustavalkoinen muotokuva pääsi valkoisissa kehyksissä heti makuuhuoneen kollaasiseinälle muiden kuvien joukkoon - seuraksi kihla- ja hääkuvan, poikien ultrakuvien ja 1-vuotiskuvien sekä minun ylioppilaskuvani.


Tuossa mustavalkoisessa säilytyslaatikossa pidän hääpukuani, kimppua, kortteja ja muuta muistoa häistä - niitä on aina välillä kiva katsella ja muistella.

Lapset saivat kolme Ikea-hiirtä lahjaksi ja lahjoittivat valkoisen hiiren äidille kun eivät saaneet tasattua hiirulaisia oikeudenmukaisesti. Hyvin ilmeisesti ovat oppineet mikä on äidin lempiväri, heh! Noi Ikean hiiret on tosi suloisia!!

Ai niin ja hei, meillä on uusi kamera. Jippii! Vihdoin!!! Malli, jota oltiin mietitty tuli alennukseen Giganttiin ja ostettiin se maanantaina. Nämä tämän postauksen kuvat on sillä otettu - Nikon D5100 ja mukana tuli 18-55mm objektiivi. Ja ihan automaatilla ilman salamaa otin, pitää tutustua joku kerta paremmin miten valotusaikoja sun muuta säädetään, aika simppeliltä näytti ja kun edellinenkin on Nikon niin tutulta tuntuu käyttää. Tuntuu nyt vain olevan koko ajan varattuna kamera..heh..

Vanhaa Coolpix 4500 ei hylätä, vaikka muistikorttiluukku on teipattu kiinni ja zoomaus ei oikein toimi - makrot taidan ottaa sillä kuitenkin vielä. Ehkä ostamme objektiiveja tähän uuteen kameraan lisää hiljalleen. Ja mulla on tekstiluettelossa jemmassa julkaisemattomia postauksia vanhalla kameralla otetuin kuvin, että molempia on tulossa vielä.Here are some pictures from our bedroom!

And by the way, we have new camera - Nikon D5100!
I'm sooooo happy! But I still need to practise a lot!!4 kommenttia:

Sokrutin kirjoitti...

Meillä onkin ensi viikolla koulukuvaus. Ans kattoo sit mitä sieltä tulee. Täällä on ollut sitä toista maata kaikkina vuosina nuo kuvat. Onneksi paketista saa karsittua pois, ei tartte koko könttää ottaa. Monesti yksi kuva ja luokkakuva riittää vanhemmille, lapselle ne tarrakuvat kavereiden kans vaihtoon.

Mullakin on suunnittelee tauluseinä. Kuvatuksia vailla ;D

Pieni Lintu kirjoitti...

Sokrutin: No toi oli hyvä systeemi, että sai ite netistä ensi kattoo ne kuvat ettei ne turhaa lähetä koko pakettia ja sitte pitäski palauttaa - hirveetä haaskuuta mun mielestä. On hyvä ku jotku firmat osaa jo hyödyntää uutta tekniikkaa ja nettiä! Se on kyllä kuvaajan/firman epäammattimaisuutta jos digiaikana muotokuvat epäonnistuu, silmät kiinni tai kamala ilme lapsella tai huonosti rajattu kuva, näkeehän sen heti kameran näytöltä mitä tuli!

Sokrutin kirjoitti...

Nimenomaan. Hullua et kuvat ensin teetetään ja sit asiakas valkkaa,kun on nykyaikana mahis ilman teettämistä toimia.

Sitä paitsi ärsyttävää nyhjäämistä, nytkin 4 lapsen kans pitää olla tiukkana et kaikki ei pamauta kuviaan pöydälle ja koodit mene sekaisin!! Täytyy täyttää lippua ja lappua,liimata ja palauttaa. PLÄÄH.

Ruusa kirjoitti...

Hih, Ikea hiiret rules ;)
Ne on meidän kissojen ykköslelut ja kestävät retuuttamista paremmin kuin normit kissojen lelut!Yhtään ei ole vielä hajonnut eikä yhtää viiksikarvaakaan irronnut, vaikka kovaa on hiiriparkojen kyyti ollut! :D

Ikea; sopii niin ihmiselle kuin eläimelle! ;)