lauantaina, kesäkuuta 18, 2011

Kesä ja jäätelö     


Tällä reseptillä äiti aina teki jäätelöä kun olin pieni.
Pyysin reseptiä kerran äitiltä ja nyt tätä tulee aina välillä itsekin tehtyä.
On muuten tosi yksinkertaista ja nopea valmistaa.
Niin ja saa halvalla jäätelöä ilman lisäaineita!!

16 kommenttia:

 1. Oi,nam! KIITOS ohjeesta!
  Teemmekin tätä heti tänään ja huomenna maistellaan.
  Paljonko tästä ohjeesta tulee jäätelöä?
  Mietin, jos pitäis tuplana tehdä 6 henkeä varten...olis sit ensi viikolle jätskiä pariin kertaan.

  VastaaPoista
 2. Heippa! :)

  Mä tein tuplana nyt ja tuli melkein täyteen kaksi sellaista neliskanttista matalaa muovista keksirasiaa. Tiedätkös sellaisia kun myydään pikkuleipiä kaupoissa muovirasioissa. Että suosittelen tupla-annosta ettei vaan lopu kesken.. ;)

  VastaaPoista
 3. Looks yum. I like to make homemade icecream I don't like all the additives/preservatives in bought icecream

  VastaaPoista
 4. Vaude! En ole ikinä edes ajatellut tehdä itse jäätelöä. Tää vaikuttaa niin helpolta ja herkulliselta, että aion kokeilla. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Oi pitääpä kokeilla! Muovisia jätskirasioita kun on kertynyt...
  Monesti "Arvostele mun illallinen" ohjelmissa ovat tehneet itsetehtyä jätskiä, nyt voisin miekin vihdoin kokeilla. Nam ja kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 6. Ihanalta näyttää! ♥
  Mitä sulla on tuossa makuna?

  Kiitos ohjeesta, pääsee meilläkin kyllä heti kokeiluun! :)

  VastaaPoista
 7. Tein taannoin pari kertaa jäätelöä itse,juurikin niiden lisäaineiden takia mutta se olisi pitänyt syödä heti kun suunnilleen jäätynyt,ei toiminut etukäteen tehtynä,oli yksi kova umpijäinen köntti seuraavana päivänä ja suli vain pinnasta huoneenlämmössä,sisältä edelleen kivikova..Miten tuo sinun jäätelösi 'säilyy'?
  Inhottaa kun kolmevuotiaan lempijäätelö olis Pingviinin päärynätuutti ja siinä on muistaakseni 9 e-koodia.Ehkä pitää taas tehdä,kerta-annoksia niin on sopivan pehmeää syötäväksi.

  VastaaPoista
 8. Charmaine, yes - same reason here!!!

  Laura, on kyllä helppo nakki! :)

  Peppi, niihin rasioihinhan on hyvä laittaa.

  Mari, tossa on rouhittua tummaa suklaata, vähän kaakaotakin. :)

  Rimpsukaisa, no tosi kovaahan tosta tulee. Mutta aika nopsaan se tulee kyllä syötyä ja jos vaikka päivällä tekee niin illalla on jos sopivan tuntusta. Säilyvyydestä en tiedä kun tulee niin nopeesti syötyä. :D Ja sitä kivikovaakin saa otettua kun antaa hetki olla tiskipöydällä rasian ja sitten vaikka jäätelökauhaa kuumettaa vähän vedessä. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva kun jaoit ohjeen, ikinä en ole itse tehnyt jäätelöä paitsi mehujäitä, pitää kokeilla ehdottomasti jäätelöä menee näin kesällä ja aina parempi mitä terveellisempi vaihtoehto:)

  VastaaPoista
 10. Kiva kun jaoit ohjeen, ikinä en ole itse tehnyt jäätelöä paitsi mehujäitä, pitää kokeilla ehdottomasti jäätelöä menee näin kesällä ja aina parempi mitä terveellisempi vaihtoehto:)

  VastaaPoista
 11. Hyvännäköist jätskiä..pitää kokeilla! Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 12. Kivan helpon kuuloinen ohje! Täytyy kokeilla joku päivä!

  VastaaPoista
 13. Sitten kun vaihdan tuon vaniilisokerin vaniljasokruun tai mieluiten aitoon vaniljaan niin NAM!!! Kiitos reseptistä! Tiesitkö muuten, mistä tuo vaniilini on tehty... lahoista kuusipuista. jep . en syö jos ei oo pakko. Paitsi että japanilaiset ovat keksineet vielä halvemman tavan tehdän vaniliinia. Lehmän kakasta.....patentoitu 2010 mutta väitävät ettei sitä tulla käyttämään ruokaan, vain kosmetiikkaan ja kaikkeen mihin vaniliinia tungetaan. Saahan sitä väittää.
  Mutta siis vaniljajäätelöreseptistä KIITOS
  (ja juu, tieto lisää tuskaa)

  VastaaPoista
 14. Kirsikka, Sara ja Hanna, kiitos kommenteista. :)

  Marissa, yääääh..siis täh..mä oon elänyt umpiossa ja luullut, että ne on sama asia, että välillä vaan sanotaan vaniliini tai vanilja!!! :O Hui, nyt pitää tutustua tähän!!! Thanks!

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, kiitos reseptistä! Juuri pari päivää sitten harmittelin, kun en enää löydä reseptiä jolla äiti teki jäätelöä meille.
  Täytyy kokeilla jo tänään!

  VastaaPoista
 16. Kiitos. Ihan tajuttoman hyvää. :)

  VastaaPoista