keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2011

Mustaa valkoisella - tai punaista


Kysyin onko kysyttävää. Kiitos palautteesta ja tervetuloa uudet lukijatkin!


Sisustuskuvia ja -aiheita
  37 (38%)
Lastenvaatteita ja leluja yms.
  30 (31%)
Ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
  10 (10%)
Enemmän kuvia, vähemmän tekstiä
  4 (4%)
Vähemmän kuvia, enemmän tekstiä
  8 (8%)
Käsitöitä
  25 (26%)
Jatka samaan malliin
  46 (47%)


Sivupalkissa olleen kyselyn mukaan suurin osa on sitä mieltä, että PieniLintu saisi jatkaa bloggausta samaan entiseen malliin. Monet toivoivat lisää sisustuspostauksia ja käsitöistäkin kuvia - tuleehan niitä kun saan jotain tehtyä aina, nyt on ollut hirmu hoppu ja tilauksiakin on kasaantunut. Ruokajuttujakin toivottiin jonkun verran.

Lastenvaatepostauksia toivottiin myös enemmän. Olen sen aiheen laiminlyönyt lähes täysin, tiedän. Tuntuu, että ei aiheesta ole mitään sanottavaa tai näytettävää ollut aikoihin. Lapsille on mahtunut samat kuteet jo pitkän aikaa ja mitään ei ole ollut tarvetta ostella ja jos jotain onkin ostanut, niin tuntuu hölmöltä jotain pitkiäkalsareita lähteä kuvaamaan. Heh! Eikä mulla ole varaa shoppailla ylenmääräisesti vaatteita, joille ei oikeasti ole pakottavaa tarvetta. Mutta vaatepostauksia tulee kunhan on mistä kertoa. Lastenhuoneeseen on tehty kivoja pieniä hankintoja ja niistä lupaan kertoa tässä pian kunhan saadaan paikkoja kuntoon.


Jonkun verran lukijat ovat sitä mieltä, että kuvia pitäisi olla enemmän - toiset taas sitä mieltä, että kuvia pitäisi olla vähemmän ja tekstiä enemmän. Yritän postailla monipuolisesti, kaikkia pitää yrittää miellyttää jollain tavoin.Usein kysyttyjä juttuja kommenttiboxissa on mikä kamera meillä on ja myös mitä kuvankäsittelyohjelmia käytän. Näihin olen kommenttiboxiin aina vastannut, mutta kerron nyt tässäkin näin yleisesti;

Meillä on siis ikivanha kamera, Nikon Coolpix 4500. Se ei ole järjestelmäkamera ja se on ostettu muistaakseni vuonna 2004, se oli silloin jo vanha malli. Ollaan tykätty siitä kuitenkin tosi paljon, siinä on lukuisia eri makroasetuksia, saa säätää valotusaikoja jne. Kaikkea en vielä ole oppinutkaan varmaan. Pitkään käytin pelkästään automaattiasetuksia ja salamavaloakin, viime kesänä  opettelin manuaalisten asetusten käytön ja tykkään, että kyllä vanhallakin kameralla voi saada ihan siedettäviä kuvia aikaan.


Järjestelmäkameran ostamisestakin on ollut puhetta, ei vain olla koettu sitä vielä niin tarpeelliseksi hankinnaksi. Tässä vanhassa kamerassa on paljon ominaisuuksia, joista tykätään paljon. Tähän saisi kaukoputkenkin kiinni jos sellaisen ostaisi, lisäsalamalaitteita jne. Valovoimaisuudessa järkkärit vie voiton ja nopeudessa. Tämä tallentaa kauan ja miettii kauan, kuvia ei voi näpsiä kovin tiuhaan tahtiin. Ja olisihan se järkkäri aina järkkäri, voittaa tämä silti pienet peruspokkarit.

Ja se toinen mitä on paljon kysytty - eli mitä kuvankäsittelyohjelmia käytän. Mulla on käytössä ilmainen Photoscape, sillä saa noita kivoja kehyksiä ja reunuksia vaikka minkälaisia. Photoscapella on myös kollasientekoon ohjelma, mutta en tykkää käyttää sitä. Se on kyllä tosi helppo ja nopea, mutta se muuntaa kuvat rakeisiksi ja epätarkoiksi. Itseä ainakin vaivaa suttuset kuvat. Niinpä kollaasit tekaisen niinikään ilmaisella Picasalla..saatan Picasalla tehtyä kollaasia muokata vielä lopuksi Photoscapessakin.

Meidän kamerassa saisi RAW-kuviakin, mutta siihen en edelleenkään ole tutustunut. Jospa ottaisi sen tavoitteeksi, tosin kuvat veisivät muistikortilta sitten enempi tilaa.

Mukavaa aurinkoista viikkoa kaikille!!3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Love the black and white photos with the red. Charmaine

Petriina kirjoitti...

Järjestelmäkameran ominaisuuksiahan tuossa on paljon ja koko on paljon kompaktimpi, mitä sitä suotta hyvää vaihtamaan. Täytyy kyllä sanoa, että hyvin on kameranne kestänyt käyttöä !

Lastenvaatejutut eivät itseäni kiinnosta yhtään, mutta kyllä hyvin otettuja kuvia niistäkin voisin katsella. Mun mielestä blogisi on hyvä juuri tällaisena :-)

Pieni Lintu kirjoitti...

Thanks Charmaine! :)

Petriina, no tosta ei ole lähtenyt muuta kuin tuo punamusta tarra irti. Ei muuta vikaa. ;) Ja tää on materiaaliltaan sellaista, hmm..vähän metallimaista, mies varmaan tietäisi mitä ainetta. Eli ei mitään kevyttä muovia.