lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Päivä jona kaikki ottaa päähän

Tiedätte varmaan tunteen kun kaikki kotona ottaa päähän. On sotkua, on epäkohtia, on pyykkiä, tiskiä ja paikat vinksallaan. Ja tiedättekö kuinka turhauttavaa on kuurata hikihatussa paikkoja, joita ei saa puhtaaksi - ei ei ei. Nämä on näitä vuokra-asumisen ihanuuksia kun saa yrittää kuurata edellisten ties monienko eri vuokralaisten jälkiä kylppärin siniharmaasta muovimatosta. Tiedättekö, sitä ihanaa pinttynyttä rusehtavan keltaista tummentumaa suihkunurkassa, joka ei lähde vaikka kuuraat kloriitilla, hankausnesteellä, karhunkielellä jne.

Keittiön kaappien reunat irvistelee. Kaakelit ovat kakan ruskeita. Lattiat reikäset ja kuluneet pissan väriset muovimatot. Olohuoneen tapetti on täynnä monien monien eri ihmisten taulukoukkuja ja porausjälkiä ja yrität asetella tauluja ja omia hyllyjä niin, että mahdollisimman paljon jää piiloon.

Ja sitä ah niin ihanaa kellastunutta mäntyä riitttää. Vali vali vali. Sori.

Mutta muuttaakaan ei tahdo, omistusasuminen ei tässä elämänvaiheessa ole mahdollista, eikä sitä halutakaan nyt. Kapungin vuokra-asunnoissa olisi uutuutta kiiltäviä keittiöitä ja pintoja, uusittuja ja remontoituja. Mutta kuka tahtoo sinne meteliin, juoppojen ja deekujen ja epämäärästen tallustajien sekaan enää kun on sieltä neljä vuotta sitten muuttanut tähän. Kun naapureista ei kuulu yöaikaan looppina "rakkaus on lumivalkoinen" tai kukaan ei yöllä kännissä hakkaa naapurin ovea niin, että koko rappu herää, tai kukaan ei aja romulla BMW:llä pitkin katuja subbarit jytisten. Eikö se oli ihanempaa kun naapurit ovat siistejä kansalaisia, hiljaisia. Korttelitolkulla on vain omakotitaloja ja osakkeenomistajia. On oma sauna, on autotalli. On koulut ja palvelut kävelymatkan päässä, on kiva pieni metsikkö, jota lapset rakastaa, on oma pieni piha jossa leikkiä.

Pitää yrittää kestää epäkohtia. Saako sitä kylppärin lattiaa puhtaaksi millään? Räjäyttämällä koko lattiamatto taivaisiin?

Matot ja huonekalut on sijoitettu rikkinäisten kohtien päälle, taulut peittää liat ja reijät seinissä, kakan väriset kaakelit on peitetty kontaktimuovilla ja äkkiseltään voisi luulla, että meillä on ihan fiksut harmaat kaakelit keittiössä.

16 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kerran kyllästyin suihkunurkan lattian tummiin läikkiin ja suljin lattiakaivon ja jätin vahanpoistopesuainemyrkyn lammikoksi lattialle puoleksi päiväksi - ja mitä tapahtui: ei yhtikäs mitään!
Ne läikät on inhottavan näköisiä muovimatossa ja luulisi, että pistävät vieraan silmään enemmän kuin oman väen. Mutta pois ne ei kyllä lähde millään. (lakkabensiinilläkin olen yrittänyt)

Olen kurkistelemassa täällä eka kertaa, tulen varmaan toistekin, kuulostaa/näyttää hyvältä.
Hyvää viikonlopun jatkoa!

Suvi. kirjoitti...

Tiedän tunteen!
Meillä on kyllä 2007 rakennettu, ihan siisti, mutta värivalinnat eivät kyllä sovi minun sisustussilmääni.
Lohdutukseksesi: meidän kylpyhuoneessa on TUMMAN ORANSSI muovimatto lattiassa, haalean ORANSSI muovimatto seinissä ja vielä sävy sävyyn ylhäällä kulkee ruma ORANSSI muovimatto-boordi!
TADAA: https://lh5.googleusercontent.com/_fxFle8QpWIY/SKXkQRx6i3I/AAAAAAAAEaM/icp3x2NzxTU/s512/15.8.2008%20049m.jpg
(Kuva otettu kun kävimme katsomassa tätä ennen muuttoa..)

Muutenkin tämä on rakennettu vähän "vasemmalla kädellä". Äkkiseltään kun katsoo, kaikki on siistiä ja kaunista, mutta kun alkaa tarkemmin syynäämään työnjälkeä, niin huh huh! Ikkunalistat, ovilistat jne jne kaikki eri pituisia ja muitakin todella "laiskoja" ratkaisuja monessa paikkaa.
Omaa taloa olemme etsineet jo kolme vuotta, sen etsimisen voimalla jaksan näitä pieniä puutteita!

P.S. Naapurit ovat muuten mukavia, mutta alakerrassamme asuu asuinalueemme kyylääjä-mummo ;)

Unknown kirjoitti...

Meidän keittiön muovimatosta päätellen... ei ne pinttyneimmät lähde millään. Itse konttasin tänne nykyiseen kotiin muutettaessa keittiön lattiaa läpi uudestaan ja uudestaan. Testasin vaikka mitä puhdistusaineita, mutta osa liasta jäi. "Onneksi" matto on muutenkin omituisen värinen, niin sitä ei niin huomaa (tottunut neljässä vuodessa :)

Meillä asumus on maalla, joten hyviäkin puolia riittää kyllä. Vanhana kartanona (huoneistot rakennettu myöhemmin) täällä on kyllä tosi huono äänieristys naapuruston kesken. Eipä käy olo yksinäiseksi...

Pieni Lintu kirjoitti...

Sirkku..niin..varmasti ottaa silmiin tuo. Se on kyllä suihkuverhon takana piilossa ja yövieraille aina mainostan ettei se lähde eikä ole mun vika. ;)

Suvi, noooh, onhan toi aika viehättävä. :D Meillä on seinissä kylppärissä tosi nätit kaakelit ja ne sain nyt taas tosi puhtaiksi ja kiiltäviksi kun pesen usein.

Anne, joo tähän lattiaan on jo tottunu. Edellisessä asunnossa oli niin nätti laminaatti. Voih.. Vaan eipä me enää 1h+tupakeittiö mahduttu ku meitä alkas olmaan neljää. ;) Piti muuttaa.

Pieni Lintu kirjoitti...

Yleensä en pienistä valita, vaatimattomasti asuminen on ihan ok ja kunhan on katto pään päällä ja perusasiat hyvin niin se riittää, mutta lika - sitä mä inhoon!

Jolindha kirjoitti...

Miekin asuin vielä vuosi sitten kaupungin vuokratalohelvetissä, ja vieläpä koko kadun pahimmassa rapussa. Ah ihanuutta. :D Nykyisessä kodissa on niitä pieniä puutteita (kuten mahdollinen kosteusvaurio kylppärissä ja tuleva putkiremppa), mutta ainakin se ympäristö on iiiiihana.

Niin juu, ja allekirjoitan tuon edellisten asukkaiden sotkun. Täällä ei ollut tehty edes minkäänlaista muuttosiivoa, kaikki paikat piti jynssätä puhtaaksi ja suihkukaapissa on vieläkin varmaan 10 vuoden kalkkikerrostumat. Kaikkea koitettu, mikään ei auta. Huoh. :D

Mukavaa viikonlopun jatkoa! ♥

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva kun on kohtalotovereita Jolindha! ;)

Unknown kirjoitti...

Jos ei sillä CIF:n sini-pinkillä suihkeella lähde, niin sitten ei millään! Sillä tosin lähtee sitten kaikki sellainenkin, jonka ei edes pitäisi lähteä...

Mari Wee kirjoitti...

Nyt menet kauppaan ja ostat Kärcherin höyrypuhdistimen; lähtee muovimatoista tahrat, lähtee kaakeleista kakat... josko näyttäisi elämäkin paremmalta sitten ;)

Eikä kun oikeesti, tuo toimii. Höyryhommiin tulee ihan addiktio, minäkin olen saanut naapureille tuon tuosta konetta lainailla :D

Minna kirjoitti...

Tiedän tunteen ja allekirjoitan! Meillä tosin on "pankin" asunto, mutta ei se asiaa helpota. Pintaremonttia on tullut tehdyksi, mutta rahatilanne ei aina salli tehdä asioita kuten haluaisi. Yleensä jaksan epäkohtia aika hyvin, mutta jossain vaiheessa menee kuppi nurin. :)

Huvitti tuo Suvin kommentti oranssista kylppäristä, haluan oranssia omaan kylppäriini. :D Mutta onhan se kuitenkin eri kun meillä on valkoinen vanha kylppäri ja laitan vain oransseja "somisteeksi"... en ehkä kuitenkaan seiniä ja lattiaa laittaisi sillä värillä. ;D

Ja samaa mieltä höyrypesimestä. meillä oli tuulikaapin eteisen ovi täynnä teippi- ja liimatahroja edellisten asukkaiden jäljiltä. Vanha maalattu puuovi ei kestä ihan kaikkia aineita, mutta höyrypesimellä ne lähti suitsaitsukkelaan ilman maalipinnan vahingoittumista.

Ihanaa sunnuntaita, kaikesta huolimatta!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hei mutta SEHÄN ON KEVÄT joka tunkee kotiisi.
Se saa aikaan hurrrrjan siivous / ällötysvimman. Rempataan, puuhataa, hangataan ja tehdään uutta. Pesänrakennuspuuhat!
Nautitaan kun saadaan tehtyä jotain kivaa piristystä. Tuunaillaa vanhasta uutta, ei aina tarvitse kaiken olla tiptop. Se on normaali olotila tuo jurnutus. Me muutkin painitaan samoilla molskeilla;))
Maalipurkkin ostoon ja eikun sutimaan.
Lumisadeterveiset Kaisalta

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihan oikeesti höyrypesimellä lähtis vuosikymmeniä vanhat mömmöt?

Kiitos kommenteista ja kannustuksesta! Mukavaa sunnuntaita! :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kaisa, juu..nii kai se on. ;)

Unknown kirjoitti...

Yhdessä asunnossa johon muutettiin aikoja sit oli sellanen ns. kuoppainen muovimatto joka näytti ällöltä ja usko pois mie vedin ne hammasharjalla läpi sellaisista paikoista johon ei tullut matto tai huonekaluja. Siihen meni jokunen tunti:) Keittiön puolella oli laitettu kuuma kattila muovimatolle joten siinä oli tietysti palanut kattilanpohjankuva jonka sai onneks peitettyä matolla.
Oleks kysyny vuokraisännältä saisko maalata seiniä. Me tehtiin yhdessä kämpässä niin että rempattiin seiniä omin voimin ja isäntä suostui jopa ostaan maalit kuhan ite hoidettiin hommat.
Toivottavasti päivä on tänään parempi:)

Pieni Lintu kirjoitti...

Henrietta, ei noi seinät oikeesti oo ollenkaa pahat. Muutettaessa saatii makkareihin valita ite tapetit, olkkarissa on ihan inhimillinen vaalee tapetti joka on kyllä reikänen mutta ollaan peitetty sitä tauluin. ;) Lattia on ihan kakka. :P

Anonyymi kirjoitti...

Voimahalaus <3

Tiedän tunteen kun kaikki ottaa päähän ja tiedän tunteen kun vuokrakoti tulee korvista. Mutta sitten on vaan niitä elämäntilanteita kun se on sopiva ratkaisu.

Ollaan luovia ja yritetään...luovia :D