sunnuntaina, tammikuuta 09, 2011

Onko kaapissasi arvokkaita aarteita?

Halutuimmista muumimukeista voi joutua pulittamaan jopa 1000€

Millenium (1999-2000), 150€


Fazer-erikoismuki (2004), 1000€


Muumipeikko unelmoi (2005,) 440€


 Pictures and prices of rare Moomin mugs from Iltalehti.
I would like to have these too... Quite expensive so I'm just dreaming.
"Kirjailija, kuvataiteilija Tove Jansson (1914-2001) julkaisi ensimmäisen muumikirjan Muumit ja suuri tuhotulva vuonna 1945.

Muotoilija Tove Slotte on saanut kunnian sovittaa Janssonin muumit Arabian astioihin sopiviksi.
Ensimmäinen muumimuki tehtiin Arabian tehtailla jo 50-luvulla. Siinä kirmaa Niiskuneiti helmet kaulassa. Varsinainen muumimukibuumi alkoi 90-luvulla, jolloin ensimmäiset uuden aallon muumiastiat tulivat myyntiin jouluksi.

Perusmukimallit ovat tarjolla ympäri vuoden. Lisäksi keväisin ja syksyisin lanseerataan erilliset vuodenaikateemaiset keräilymukit, jotka ovat myynnissä vain muutaman kuukauden ajan.
Halutuimpia keräilymukeja ovat 90-luvun alun mukit ja rajoitettuina sarjoina valmistetut erikoisuudet, kuten Fazerin erikoissarjan muki, jota valmistettiin yhteensä vain 400 kappaletta. Harvinaisuus on myös vuoden 2005 mustavalkoinen Muumipeikko unelmoi -muki.

Nykyään muumimukeja menee eniten vientiin Japaniin, mutta myös englantilaiset ovat hyvin ihastuneita muumeihin."


Mukien hinta-arviot perustuvat huuto.net:issä tehtyihin tarjouksiin.Meillä ei harvinaisuuksia juuri ole. Vanha ruskea Nipsu-muki löytyy kaapista, Iltapurjehdus-muki on ostettu, muutaman vuoden ajalta kausimukit myös.

Miltähän tämän vuoden kesämuki näyttää!?

12 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Ei valitettavasti ole. Tuo "Muumi unelmoi"-muki on kyllä ihana.

Olen itse "oppinut" Muumit vasta 1983 - kun olin Englannissa Aupairina. (Perheen äiti oli australiainen kirjailija ja heillä oli jopa muumikirjoja) Omassa kodissani ei muumeja luettu, äitini taisi tarjota enemmän Anni Swania ja Aku Ankkaa tietysti luimme, me 60-luvun alun lapset. Muistan, että tilasin heti Muumi-sarjakuvalehden itselleni. Kotonani on siis vuoden 1984 vuosikerta - harmiksi yksi lehti on hukassa. Sarjakuvat ovat alkuperäisiä muumipiirroksia, hauskoja todella. Sain myös siskoltani 20v lahjaksi froteisen muumipeikkopehmon. Tallella on ja mielestäni paljon parempi kuin nämä pörröiset. - Mukeista vielä että minulta puuttuu juuri tuo ruskea Nipsu-muki, koska en tykännyt siitä yhtään. Tämä uusi Nipsu kolahti heti. Väri-kysymys ilmeisesti :)

Pieni Lintu kirjoitti...

Mun lapsuudessa tv:stä tuli Muumeja, samoja jaksoja omat lapset nyt katsovat. :) Tallennettiin kaikki kun tuli tässä joskus 1-2v sitten.

Maria kirjoitti...

Huh, ompas siinä mukeilla hintaa! Meillä on noita muutamia, mitä ollaan lahjaksi saatu. Ihan kivoja kahvimukeina :)

Lena kirjoitti...

Ihana tuo millenium muki! Harmi etteivät silloin vielä olleet kiinnostavia... Nyt olen niitä jo muutaman vuoden ostanut ja suosikkini on lumilyhtymuki (talvimuki 2007 tai 2008).

Katja kirjoitti...

Muumia kyllä löytyy mutta ei suuria aarteita. Mun astiat pitää olla käytettävissä ja tuon hintaisia en uskaltaisi käyttää :)

Miia kirjoitti...

Ei ole meilläkään noita aarteita, mutta muumimukeja jos jonkinlaisia on tullut lahjaksi ja lisäksi lapsille on pyydetty lahjaksi omat, tytölle Mymmeli ja pojalle Nipsu. Tykkään niistä mustavalkoisista muumiastioista kyllä tosi paljon, niitä tekisi mieli ostaa.

Ihania leikkiruokia olet ommellut!

Marika kirjoitti...

Yksi vanha 90-luvun muumimuki löytyy kaapista. Myös kaksi muuta vanhimman pään mukia löytyivät lapsuudenkodin kaapista vielä pari vuotta sitten, kunnes putosivat.. Isä oli ehtinyt meittää kaksi muuta pois, yhden pelastin. Tosin siinäkin on kolhua, mutta parempi vain. :)

Myös uudempien muumimukien, esim. ruskean Nipsun ja vihreän Pikku Myyn hinta pomppasi ylös heti kun niiden tuotanto lopetettiin. En tiedä niiden nykyistä hintaa, mutta pikkuisen paremmin tulee sitä ruskeaa Nipsua varjeltua. :)

n i n n u kirjoitti...

Mulla yksi vanha, 90-lukulainen.
Sitäkin myytiin Fazerilla (mun täti oli siellä töissä)karkeilla lastattuna. Mutta ei ole mikään heidän nimikkomukinsa kuitenkaan.

Marjis kirjoitti...

Noita ei löydy, mutta pari vuotta sitten huomasin, että meillä oli arkikäytössä muki, josta jo silloin pulitettiin huuto.netissä pari sataa euroa.. Olinkin jo vähän kyllästynyt Muumi-mukeihin, joten korjasin kaikki parempaan talteen mummulan vinttiin...

Katja kirjoitti...

Voi kun olisikin noita kaapissa! Kirppareilla ja huutiksessa olen kyttäillyt, mutta tarttis saada se Lottovoitto ensin :(

xxxxx kirjoitti...

Iik, sulla on ihana uusi banneri, niin kaunis ja keväinen.

Kiva postaus tämä, eipä uskoisi että noin ovat arvossaan nämä "arkipäivän mukit";-)vaan tuo Fasu-muki on hauska!

Mukavaa uutta viikkoa sinne!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos kaikille viesteistänne, mukavaa uutta viikkoa!

- tässä just kahvia ihan Muumipeikko-mukista juon. ;)