maanantaina, joulukuuta 27, 2010

DonkeyMellowYellowBadge

 Ollaan lasten kanssa pelailtu uutta lastenpeliämme nimeltä Donkey. Maksoi kuutisen euroa vain. Ajattelin, että onkohan liian lapsellisen helppo, mutta kyllä tässä on haastetta - tarvitaan sorminäppäryyttä. Ja mielestäni kiva aikuisenkin pelata lasten kanssa.

Jokaisella pelaajalla on 15 oman väristä tikkua - värit keltainen, sininen, punainen ja vihreä. Kukin asettelee aasin selkään punaisen satulan päälle tikkuja yhden kappaleen vuorollaan. Jos romautat, joudut ottamaan pudonneet tikut itsellesi niiden väristä riippumatta. Se pelaaja voittaa, joka pääsee omista tikuistaan ensimmäisenä eroon. Me vähennettiin tikkujen määrää, muuten peli olisi kestänyt iäisyyden. Helpotimme myös siten, että tikkuja saa laittaa selkään muuallekin kuin satulan päälle.

Meidän lapset ovat 5v ja 3v. 5-vuotias on jo tarkka asettaessaan tikkuja, mutta 3-vuotiaalla tahtoo romahtaa joka kerta - varsinkin jos tikkuja on jo monta aasin aasin selässä.
5 kommenttia:

Jim kirjoitti...

Very interesing.
Sydney - City and Suburbs

Lumikettu... kirjoitti...

Tuo on sellainen yksinkertainen, mutta hauska ajanviete. Lapsena pelattiin tikuilla vastaavaa ja kyllähän siinä aika kului...

Nanna kirjoitti...

Tosi kiva peli1 :)
Minäkin muistan lapsuudestani, kun tätä samaapeliä pelattiin tulitikuilla :)

LAPINKA kirjoitti...

Juurikin nämä simppelit pelit on niitä parhaita pelejä mun mielestä. Mekin pienenä pelailtiin vastaavanlaisilla tikuilla ja kivaa oli.. täytys meillekin tämä hauska peli hankkia :)

kanaemo kirjoitti...

Kuulostaa tosi kivalta tuo aasipeli!
Meillä on vähän vastaavan tyylinen Huojuva Torni, peli, jossa palikoita laitetaan kanssa samalla tavalla toistensa päälle. Meidän 3v. tykkää siitä kovasti.