keskiviikkona, marraskuuta 03, 2010

VHH


Big Mac -hampurilainen    HIILIHYDRAATTEJA 40g
Normaalit ranskalaiset    HIILIHYDRAATTEJA 42g
CocaCola 0,40l        HIILIHYDRAATTEJA 42g

Yhteensä 124g
    


Normaalikokoiset kotipizzat HIILIHYDRAATTEJA 63-78gEi kiitos!

Herkkuruokiahan on välillä pakko saada. Teimme tänään PAKASTE PIZZAPOHJASTA pitsan. Sen lisukkeeksi oli runsaasti salaattia, tomaattia jne. Annoksen hiilarit n.25-30g. Maha tuli täyteen, rahaa säästyi ja ei lihota juuri yhtään.


Olen nyt tällä viikolla laskenut, toissapäivänä meni n.55g ja eilen 45g. En ole ollut nälkäinen, söin pari palaa suklaatakin kahvin kera ja keksin. Vaaka on näyttänyt joka aamu puolisen kiloa vähemmän. En toki ole ylipainoinen, mutta se kuuluisat turhat 5kg olisi varaa saada pois!

En ymmärrä mitään ääridieettejä - Atkinsin dieettikin kuulostaa aika överiltä, eli hiilareita 20g päivässä. Jos saisi pidettyä hiilareiden määrän siinä max. 60-70g päivässä, olisi mahdollisuuksia pieniin herkkuhetkiinkin. Vähän hiilihydraatteja sisältävän aterian jälkeen ei ole niin kamala väsy kuin jos olisi ahminut perunan tai pari tai paljon pastaa/riisiä.

Näiden parin viimeisen päivän aikana olen lukenut tuoteselosteita tarkemmin, maanantaina kaupassakin meni kauan kun jugurttia valitsin. Olen jo pitkään syönyt Valion luonnonjugurttia, ns. maustamatonta. Siinä silti on hiilareita eli sokeria 5,5g. Miksi se on muka maustamatonta? Partanaama-jugurtti on mun mielestä ällöttävän rasvaista, pitkän pohdinnan jälkeen ostin samaa vanhaa tuttua Valion jugurttia siis. Jugurtin sekaan tapaan laittaa SunMysliä 1-2rkl - punnitsin ja laskin, yksi ruokalusikallinen sisältää n.2,50g hiilihydraattia.

Pandan maitosuklaassa yhdessä palassa n.2,75g hiilihydraattia. Fazer PikkuKakkosen hedelmä täysxylitolpurukumissa n.1g hiilihydraattia, yhdessä palassa siis. Vaasan kauratyynyleipä, yksi halkaistu viipale 12g hiilihydraattia - järkyttävästi. Ja miten hyvää leipä onkaan..sitähän menee helposti montakin palaa. Leivän aion jättää pois, ainakin vähentää. Nämä laskelmat siis ihan mielenkiinnon vuoksi.

Silti jos esim. pitäisi valita keinotekoisesti maustettu tuote tai sokeria sisältävä, valitsisin sokerin! Ei ne lisäaineet voi ihmiselle hyväksi olla.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Det där har jag också funderat på. Men då jag är så dålig på att fullfölja min planer sen.

Pieni Lintu kirjoitti...

Taatusti välillä tulee herkuteltua, pitäähän sitä. :) Mutta ettei nyt ylenmääräisesti söisi leipää, pullaa, sokeria, perunaa jne.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Minäkin olen laskenut hiilareita pääsiäisestä asti, ja olo tuntuu hyvältä.
Syysloma viikolla tuli ainoat lipsahdukset, mutta ei se ole menoa haitannut.
Vaasan jyvä rouhea ruisleivässä on 15 g hiilareita per pala. Sitä olen nyt joskus aina syönyt. Karppaajien omat leivät ovat niin rasvaisia, että en enää tykkää niistä.
Hyvää jatkoa vhh merkeissä!
-päivi-

Pieni Lintu kirjoitti...

Päivi, sinulle myös. :)

Kotiäiti kirjoitti...

Näitä asioita on tullut itselläkin mietittyä, kun pitäisi saada tätä painoa pois...

Pieni Lintu kirjoitti...

Kotiäiti, suosittelen. :) Tänäaamunakin vaaka -300g eilisaamusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän vaan yks vinkki...ite söin ennen maustamatonta jukurttia, monesti tein siitä pirtelöäkin, nykyään käytän sen tilalta piimää. (on halvempaaki) ;) Ja jos laittaa pirtelöön banaania(paljonko lie banaanissa hiilareita?), niin ei tarvi yhtään sokeria.(tosin marjojen mukana tulee pikkusen)

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos vinkistä anonyymi, piimä on hyvää. Jostain luin banskusta että mitä kypsempi niin sitä enempi hiilareita, en tiä sitte pitääkö paikkansa.

Suvi kirjoitti...

Mullakin olisi sellainen viisi kiloa poistossa :)
Olen ollu nyt pari viikkoa vhh-ruokavaliolla. Aluksi pidin tosi tiukkaa melkeinpä atkins tyyliin, mutta kun viikossa ei ollut tapahtunut kerrassaan yhtään mitään, niin aloin lisätä hiilareita vähän.
en siis syö leipää enkä hedelmiä, enkä mitään näkyvää hiilaria. hiilareita tulee vaan maitotuotteista ja vihanneksista. Nytkin hiilarit varmaan max. 40-50g päivä.
Ehkä kilon verran on lähtenyt, eli ei mitään huimaa, mitä jotkut hehkuttaa! saa nyt nähä sopiiko mulle..

ainiin, partaäijässä on kanssa se reilu 5 hiilareita. ostin lidlistä kreikkalaista juguttia, siinä oli 3-4g

Pieni Lintu kirjoitti...

Suvimarja, no mut on kuitenki lähteny vähän. :)

Kiitos vinkistä, täytyy käydä tsekkaas Lidlin jugge valikoima. :)