keskiviikkona, lokakuuta 20, 2010

Sinne missä kipu on

Selkä meni eilen.
Prätsis.

Kamala kipu alaselässä.
Ihan kuin supistuksia,
mutta ilman taukoa.
Buranasta kun ei tuntunut olevan mitään hyötyä niin päätimme kokeilla luonnonmukaisempaa kivun kanavointia. Heh!

Sukulaisen kasvattamaa nagaa levitettiin selälle, ei tuntunut missään aluksi. No levitetäänpä lisää, lisää.. No niin! Mukava kuumotus alkoi - kuin kylmävoidetta olisi levitetty selälle ja menin tyytyväisenä nukkumaan.

Yöllä heräilin poltteeseen monesti, en pystynyt nukkumaan selälläni koska iho tuntui kipeältä. Aamulla selkä oli edelleen kipeä, olin väsynyt heräilemisestä. Mies tuli kotiin ja yhdessä mietittiin miten tuon poltteen saisi lakkaamaan, ei se nyt mikään paha ollut, mutta ärsyttävä. Päätin levittää kosteusvoidetta, noooh..parin sekunnin jälkeen tuska kulminoitu ihan hirvittäväksi.

No kyllä selkäkipu ainakin unohtui hetkeksi. Mies pesi mun selkää ja lopulta keksittiin levittää Bepanthenia siihen. Selän iho tuntui kuin olisi palanut kauttaaltaan, pienikin hipaisu sattui kamalasti. Menin päiväunille vähän tujumman Buranan turvin, jota sain vuosi sitten viisaudenhammaskipuihin. Heräsin ja selkä tuntui vähän paremmalle ja polte ihossa oli hellittänyt, kiitos Bepanthen.

Minun nukkuessani mies oli lueskellut Chili foorumilta kokemuksia - vastaavanlaisia. Olisi voinut ehkä lukea sieltä etukäteen.. No kokeiltu on ja kyllähän se hetkellisesti toi helpotuksen. En aio koittaa enää - mies kuulemma aikoo kokeilla jos sillä tulee selkä kipeeksi. Siitä vaan - meidän Nagahoitolan pitäjä.

Pieni hulluus kai on ihan hyvä ominaisuus ihmisessä!?


Wiki kuvailee näin:

"Chilin vaikuttavana aineena ovat kapsaisinoidit, joista tunnetuin on kapsaisiini, joka vaikuttaa suoraan suun seudun kipuhermoihin. Kapsaisiinit hämäävät elimistiöä luulemaan, että sitä vahingoitetaan, mutta mitään fyysistä vahinkoa ei tapahdu. Nautittuna kuitenkin aiheuttaa kivun tunnetta, joka vapauttaa elimistön omia puudutusaineita, endorfiineja. Kapsaisiini on rasvaliukoinen, joten poltetta voi hillitä rasvaisella maidolla tai leipätuotteilla. Vesi tai esimerkiksi olut eivät auta, vaan voivat levittää kapsaisiinia suuhun ja aiheuttaa lisäpolttoa.

Chilin on myös todettu auttavan mm. painon pudotuksessa, verenkiertoon ja sydämeen, syöpään, ruoansulatukseen, flunssaan ja influenssaan, uneen, mielialaan, vatsahaavaan, toimii kipulääkkeenä ja astmaan."
...että sellainen kokeilu! :) Vaan on tuo nagamorich hyvää. Viikonloppuna pilkoimme yhden palon kypsän avokadon sekaan, murskattiin sekaan tomaatti ja maustettiin valkosipulilla. Ai miten hyvää dippiä kurkulle ja maissinaksuille! Ja parempi vaihtoehto kuin kaupan guacamolet, jotka sisältävät ihan naurettavan prosenttiyksikön verran itse avokadoa. Ja mikä määrä lisäaineita!!Meistä on kai tulossa jotain viherpiipertäjiä.


Tässä vielä loppukevennys;
Aamu TV:n chili-juttu


9 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Chili-kevennys oli kyllä hauska, mut ei tuo selkäkipu. Mulla oli täs pari viikkoa sitten alaselkä siinä kunnossa, etten pystynyt istumaan. Osteopaatti avasi alimmat nikamat ja sinne jäi kivut. Pitkästä aikaa pystyn jopa nukkumaan mahallani.

Toivottavasti helpottaa pian.

Eva-Liisa kirjoitti...

Pitäisiköhän sun mennä lääkäriin, jos tuo kipu nyt pitkittyy?!

Wilhelmiina kirjoitti...

Lääkäriin mars nyt heti komennan ;) Juu ihan tosia ei ole leikin asia selkä nimittäin.

Mutta super SUURI kiitos halauksien kera tuosta maininnasta blogissani. Sain koko höskän pois siis otin koko laskurin. Etsin aiemmin sitä että mistä johtuu joten kiitos kaunis sinulle. Kaikkea sitä näkeekin , taitaa kuulua radastars vai miten se kirjoitettiin ominaisuuksiin nuo mainokset. Nyt ei ärsytä enää ;)

Elämän Helmiä kirjoitti...

Kannattaa käydä lääkärissä. Minulla hoidettu alaselkäkipuja selkärankareumana 8 vuotta ja nyt selvisi , että minulla on neljässä nikamassa nikamasiirtymiä. Ovat todelle todella kipeitä, ei missään nimessä niksautuksia eikä manipulaatioita, ennenkuin on lääkäri todennut, että niitä voi tehdä. Jos minulle ko juttuja tehtäisiin, menisi todennäköisesti jalat loppuelämäksi alta.
Toivottavasti saat selän kuntoon <3
-päivi-

Pieni Lintu kirjoitti...

Menen jos pitkittyy, nyt jo vähän parempi ton Buranan jälkeen ollu. :)

W: Mietin että kehtaanko sanoa.. ;)

Sarppu kirjoitti...

No voi itku mikä vaiva, toivotaan että menee pian ohi ja varmaan lääkäriin, jos ei ala hellittää..pikaista paranemista ♥

Nanna kirjoitti...

Toivottavasti saat selän pian kuntoon! :) Hauska chilikevennys! :D

Suvi kirjoitti...

Huh! Toivottavasti selkäsi paranee pian.
Tuli mieleen, että varmaan kermaviili olis lievittäny poltetta siinä iholla, kun kerran maito auttaa? Että sitten kun miehesi selkä on tulessa niin kokeilkaa sitä ;D

Pieni Lintu kirjoitti...

Suvimarja..no en tiedä, joku oli kuulemma levittänyt jugurttia iholle ja oli vaan pahentanu. :D